Kirjanpidon järjestäminen kuuluu yrityksen lakisääteisiin velvollisuuksiin, mistä syystä kirjanpito-ohjelman valinta onkin yksi tärkeitä yritystoimintaan kuuluvia asioita.

Markkinoilta löytyy nykyään laaja valikoima kirjanpito-ohjelmia, jotka voivat kuitenkin olla ominaisuuksiltaan täysin erilaisia. Mistä sitten tietää mikä on yrityksellesi paras kirjanpito-ohjelmisto? Tässä artikkelissa käymme läpi kirjanpito-ohjelman valintaa ja esittelemme 9 suosittua kirjanpito-ohjelmaa, jotta sopivan ohjelmiston valinta olisi sinulle helpompaa.

Erityyppiset kirjanpito-ohjelmat

Siinä missä kirjanpito on perinteisesti hoidettu kuukausittain toimittamalla tositteet paperisina tai skannattuna tilitoimistoon käsiteltäväksi, on kirjanpidon sähköistyminen tuonut paljon uusia mahdollisuuksia, jotka nopeuttavat ja selkeyttävät kirjanpidon prosesseja merkittävästi.

Valtaosa kirjanpito-ohjelmista toimii nykyään internetissä pilvipalveluna missä ja milloin tahansa, jolloin niiden käyttämiseen tarvitsee vain toimivan nettiyhteyden.

Ohjelmistot voivat olla tarkoitettu yksinkertaiseen peruskirjanpitoon tai toiminnot voivat olla kattavampia sisältäen palkanmaksun tai jopa kokonaisen toiminnanohjausjärjestelmän, johon kuuluvat kaikki yrityksen toiminnan kannalta olennaiset osa-alueet.

Kirjanpito-ohjelmistojen hinnat voivat vaihdella kiinteistä kuukausihinnoista käytön mukaan perustuviin tai muihin pakettihinnoittelumalleihin. Kirjanpito voi myös olla toteutettavissa kokonaan itse tai kyseessä voi olla ratkaisukokonaisuus, joka toimii yhteiskäytössä tilitoimiston kanssa.

Valintoja on monia ja tämä riippuu täysin yrityksen tarpeista.

Miten valita yrityksellesi paras kirjanpito-ohjelma?

Hyvin toimiva kirjanpito-ohjelma on yrityksen toiminnan kannalta tärkeä työväline, joka sujuvoittaa arjen rutiineja. Ohjelmistoja löytyy laidasta laitaan erilaisiin tarpeisiin ja riippuukin paljon yrityksestä, minkälainen ohjelmisto palvelee parhaiten juuri kyseisen yrityksen tarpeita. Kaikki eivät suinkaan ole ominaisuuksiltaan sopivia kaikille.

Toiset kirjanpito-ohjelmat sisältävät vain peruskirjanpidon toiminnot, kun taas toiset ovat
laajempia taloushallinnon ohjelmistoja, joihin voi integroida suurempiakin toimintakokonaisuuksia.
Ota huomioon nämä asiat, kun valitset sopivaa kirjanpito-ohjelmaa

Kirjanpito-ohjelman valintaan vaikuttavat monet eri asiat, jotka kannattaa aluksi kartoittaa, ennen kuin lähtee vertailemaan ohjelmia keskenään.

Liikkeelle kannattaa lähteä yrityksen tarpeista ja siitä millaisia ominaisuuksia kirjanpito-ohjelmalta haetaan. Tähän vaikuttaa myös yrityksen koko ja toimiala. Läheskään kaikki toiminnot eivät ole tarpeellisia kaikille. Lisäksi on tärkeää pohtia muun muassa yrityksen tulevaisuuden kasvusuunnitelmia.
Sopivan kirjanpito-ohjelman valinta riippuu myös siitä valitsetko ohjelmistoa yritykselle, tilitoimistolle vai yhteiskäyttöön.

Ohjelman valinnassa ei kannata kiirehtiä, vaan kartoita tilanne rauhassa. Jos kirjanpito-ohjelma on valittu huonosti eivätkä toiminnot palvele yrityksen tarpeita, voi se viedä vain turhaa aikaa ja energiaa, ja pahimmillaan aiheuttaa merkittäviäkin lisäkustannuksia kuukausittain.

Tilisanomien teettämän kyselyn mukaan kirjanpito-ohjelmistoja käyttävät alan ammattilaiset arvostivat ohjelmissa muun muassa helppokäyttöisyyttä, luotettavuutta, selkeää ohjelmaa josta tarvittavat tiedot löytyvät helposti sekä ohjelmiston mahdollistamaa työskentelyn tehokkuutta ja ajan säästöä.

Hyvä kirjanpito-ohjelma tukee ominaisuuksiltaan yrityksen tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla.

Kirjanpito-ohjelmaa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota mm. seuraaviin asioihin:

● Millainen kirjanpito-ohjelmistoa myyvän yrityksen tausta on?

● Päivitetäänkö ohjelmaa ja maksaako päivitys erikseen?

● Kuinka hyvin tiedot ovat tarvittaessa vietävissä muihin ohjelmiin ja toisin päin?

● Millaiset ohjeet tai opastusvideot ohjelmasta on saatavilla?

● Miten yhteiskäyttö tilitoimiston ja asiakkaan välillä onnistuu?

● Löytyykö ohjelmistosta käyttäjäkokemuksia?

● Millaiset tukipalvelut ohjelmistoon on saatavilla?

● Mistä ohjelmiston hinta muodostuu?

● Onko ohjelmasta ilmaista demo/kokeiluversiota?

● Millainen on integrointien mahdollisuus?

● Minkälaisen käyttöjärjestelmän ohjelma vaatii?

● Mikäli kirjanpito-ohjelmistoa valitsee tilitoimistolle, kannattaa ottaa myös huomioon pystyykö ohjelman kautta hoitamaan kirjanpidon pelkästään sähköisesti vai onnistuuko samalla ohjelmalla myös osittain sähköisen tai perinteisen mappikirjanpidon tekeminen.

Kirjanpito-ohjelmiston hinta

Yksi olennainen asia kirjanpito-ohjelmaa valitessa on toki myös hinta. Kirjanpito-ohjelmia on olemassa niin maksullisia kuin ilmaisiakin versiota, mutta aivan kaikkeen toimintaan eivät kaikki ohjelmistot taivu.

Kirjanpito-ohjelmien hintojen vertailu keskenään voi kuitenkin olla haastavaa, sillä hinnan muodostumiseen vaikuttavat monet eri asiat ja yrityksen omat tarpeet. Joissain kirjanpito-ohjelmistoissa on käytössä kiinteä kuukausi- tai vuosimaksu, joka voi perustua esimerkiksi yrityksen liikevaihtoon. Toisissa ohjelmissa hinta voi perustua tositteiden, tapahtumien tai käyttäjien määrään.

Tilitoimistojen kautta tarjottavien kirjanpito-ohjelmien hinnoittelu sen sijaan on vähän monimutkaisempaa, sillä jokainen voi itse määritellä miten palvelukokonaisuutensa hinnoittelee. Tällaisessa tilanteessa kannattaakin koettaa selvittää aina tarkemmin mihin hinnoittelu perustuu.

Kirjanpito-ohjelmia löytyy myös internetistä ilmaisena, mutta ne ovat usein hyvin suppeita ja sisältävät vain kaikkein yksinkertaisimmat ja välttämättömimmät toiminnot peruskirjanpitoon, jotka sopivat lähinnä hyvin pieneen liiketoimintaan.

9 suosittua kirjanpito-ohjelmaa esittelyssä

Jotta sopivan kirjanpito-ohjelmiston valinta helpottuisi, listasimme 9 suomalaisten suosimaa kirjanpito-ohjelmaa, joiden joukosta löytyy vaihtoehtoja kaiken kokoisten yritysten kirjanpitoon.

Huom. Emme voi taata, että alla listatut ominaisuudet kuten hinnat ovat ajan tasalla ja näin ollen kehotamme aina tarkistamaan tiedot suoraan palveluntarjoajan verkkosivulta.

1. Procountor

Procountor on yksi Suomen suosituimmista kirjanpito-ohjelmista. Kyseessä on moderni ohjelmisto joka tarjoaa älykkäät taloushallinnon ratkaisut ja sisältää kaiken tarvittavan yrityksen talouden hallintaan sekä kirjanpitoon. Helppokäyttöinen kirjanpito-ohjelmisto sopii eri kokoisille yrityksille ja tukee niiden kasvua.

Valittavana on kaksi ohjelmaa: Procountor Taloushallinto tai Procountor Solo yksinyrittäjille.  Lisäohjelmistoja on liitettävissä tarpeen mukaan, kuten esimerkiksi kätevä mobiilisovellus tai sähköinen allekirjoitus.

Procountor on ohjelma, joka yrityksen tulee ostaa omaan käyttöön ja tilitoimisto saa käyttöoikeuden ohjelmistoon yhdessä asiakkaansa kanssa. Ohjelmiston hinta määräytyy kuukausittain toteutuneen käytön mukaan ja perustuu kuukausittaisiin tositemääriin. Muita hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat mm. palkkojen määrä sekä tarvittavat lisäominaisuudet.

Procountor Hinta

Procountor Taloushallinto kuukausipaketit vaihtelevat alk. 20-1649 € tarpeista riippuen. Sis. tietyn määrän tositteita ja ylimääräiset palvelut laskutetaan erillisen hinnaston mukaan.

Procountor Solo kuukausimaksu on alk. 9 € – 29 € riippuen yrityksen liikevaihdosta.

Lisähinnasto lähetettyjen/vastaanotettujen tositteiden mukaan.

Demo/ilmainen kokeiluversio? 

Kyllä, ohjelmia voi kokeilla maksutta.

Procountor kokemuksia

Procountor on saanut kiitosta monipuolisista ominaisuuksista, mukautuvuudesta eri tarpeisiin, käytettävyydestä, raportointiominaisuuksista sekä toimivasta asiakaspalvelusta. Katso lisää Procountor kokemuksia.

Kenelle?

Ohjelmisto mukautuu yrityksille koosta, alasta tai yritysmuodosta riippumatta.

Procountor ei kuitenkaan välttämättä ole paras mahdollinen vaihtoehto yrityksille, joiden tositemäärät vaihtelevat kuukausittain, koska tällöin hinta voi nousta korkeaksikin.

Lue Lisää Procountorista: https://procountor.fi/

2. Netvisor

Netvisor on toinen markkinoiden suosituimmista kirjanpito-ohjelmista, jota käyttää yli 30 000 suomalaista. Palvelun kehittäjänä on norjalainen Visma Solutions, mutta Netvisorin palvelimet sijaitsevat kuitenkin Suomessa.

Netvisor on laaja ja monipuolinen palvelu, johon kuuluvat kaikki yrityksen taloushallinnon tarvittavat osa-alueet. Ohjelmistosta löytyy työkalut niin kirjanpitoon, myynti- ja ostolaskutukseen, palkanlaskentaan, työajanseurantaan, budjetointiin, raportointiin, varastonhallintaan, verkkokauppaan ja moneen muuhun. Myös tilinpäätös onnistuu suoraan ohjelmassa. Tarvittaessa toiminnot skaalautuvat yrityksen kasvaessa.

Netvisorin etuihin kuuluu myös se, että ohjelmistopäivitykset tehdään viikoittain taustalla ilman huoltokatkoja, mikä vähentää pilvipalveluille tyypillisiä katkoja iltaisin.

Sopimuksen yritys tekee Netvisorin käytöstä itse ja tilitoimisto käyttää ohjelmistoa yhdessä yrityksen kanssa. Valittavissa on neljä eri palvelukokonaisuutta, joihin kuuluu kaikkiin rajaton käyttäjämäärä sekä kätevät mobiilisovellukset. Pakettia voi vaihtaa milloin tahansa tarpeen vaatiessa.

Netvisor Hinta

Netvisorin hinnoittelu pohjautuu selkeään pakettihinnoitteluun, joka määräytyy valitun paketin ja yrityksen liikevaihdon mukaan. Erilaiset tapahtumat, kuten verkkolaskujen lähetys veloitetaan erillisen hinnaston mukaan.

Demo/ilmainen kokeiluversio?

Kyllä, Netvisoria voi kokeilla veloituksetta demoympäristössä.

Netvisor kokemuksia

Netvisor on saanut positiivista palautetta käyttäjiltä muun muassa ohjelmiston helppokäyttöisyydestä, monipuolisesta käyttöliittymästä, kätevästä mobiilisovelluksesta, automatisoiduista toiminnoista sekä selkeästä talouden reaaliaikaisesta seurannasta. Katso lisää Netvisor kokemuksia.

Kenelle?

Netvisorin monipuoliset ratkaisut sopivat tukemaan kaiken kokoisten yritysten toimintaa. Paketti on räätälöitävissä jokaisen yrityksen tarpeisiin sopivaksi. Netvisor sopii erityisen hyvin yrityksille, joilla kirjanpito ja muut toiminnot ovat sähköisiä, ja jotka haluavat hyötyä automaatiosta. Sen sijaan osittain sähköistä tai pelkästään paperikirjanpitoa käyttäville asiakkaille Netvisor ei välttämättä ole paras vaihtoehto.

 

Lue Lisää Netvisorista: https://netvisor.fi/

3. Fivaldi

Fivaldi on  Visma Softwaren kehittämä monipuolinen ja luotettava taloushallinto-ohjelmisto pk-yrityksille ja tilitoimistoille.

Fivaldi on kehitetty erityisesti tilitoimistojen ja kirjanpitäjien tarpeisiin, jota tilitoimisto voi myydä palvelukokonaisuutena asiakkailleen. Ohjelmiston avulla tilitoimiston ja yrityksen yhteistyö on tehokasta. Yritys voi hoitaa itse ohjelman kautta laskutuksen ja seurata yrityksen taloudellista tilannetta, kun taas tilitoimisto hoitaa kirjanpidon. Ohjelmalla onnistuu niin sähköinen kirjanpito, osittain sähköinen kirjanpito kuin perinteinenkin kirjanpito.

Fivaldi Hinta

Ohjelmiston hinta muodostuu tilitoimiston ja asiakkaan käyttäjätunnuksista sekä valituista sovelluksista, joten se on hyvin ennustettava ja edullinen eikä sisällä turhia kustannuksia.

Demo/ilmainen kokeiluversio?

Fivaldiin tutustumiseen on mahdollista varata maksuton esittely asiantuntijan opastuksella. (Demoaika varattava etukäteen.)

Fivaldi kokemuksia

Fivaldin järjestelmää on kehuttu selkeäksi, yksinkertaiseksi ja monipuoliseksi ohjelmaksi, joka nopeuttaa ja sujuvoittaa arkea.

Kenelle?

Fivaldi sopii toiminnoiltaan kaikenkokoisille pk-yrityksille, joiden integraatiotarpeet (liitettävät ohjelmistot) ovat maltilliset. Sopii myös isännöintiyrityksille. Tilitoimistoista Fivaldi sopii erityisesti sellaisille, joiden asiakaskunta koostuu sekä sähköisistä että perinteisistä asiakkaista, joiden taloushallinto halutaan hoitaa yhdellä ohjelmalla.

 

Lue lisää Fivaldista: https://www.visma.fi/visma-fivaldi/

 

4. Fennoa

 

Fennoa on kotimainen taloushallinnon ratkaisu, jota tilitoimistot tarjoavat asiakkailleen lisenssillä osana omia palveluitaan.

Fennoan käyttöliittymä on kompakti ja toiminnot ovat hyvin selkeät ja yksinkertaiset. Ominaisuuksia ohjelmasta löytyy sopivasti eri tarpeisiin, kuten kirjanpito, myynti- ja ostoreskontra, palkanlaskenta, matkakulut, ladattava mobiilisovellus ja useat integraatiot, jotka avoin rajapinta mahdollistaa.

Fennoa Hinta

Ohjelmistoa myydään ainoastaan tilitoimistojen kautta, joten hinta voi siis vaihdella tilitoimistosta riippuen, koska jokainen hinnoittelee oman palvelupakettinsa erikseen.

Demo/ilmainen kokeiluversio?

Tilitoimiston edustajilla on mahdollisuus varata maksuton Fennoan etäesittely.

Fennoa kokemuksia

Fennoa on ohjelmisto, joka vastaa kattavasti tilitoimistojen tarpeisiin ja helpottaa rutiinien hoitamista tuoden ajansäästöä ja vapauttaen aikaa muihin toimiin. Erityisesti Fennoa on saanut kiitosta selkeistä toiminnoista ja helppohoitoisista perusprosesseista.

Kenelle?

Fennoa sopii eri kokoisten yritysten tarpeisiin ja tilitoimistolle, joka haluaa hinnoitella ohjelmiston itse osana palvelupakettiaan. Yritys voi käyttää ohjelmistoa yhteiskäytössä tilitoimiston kanssa.

 

Lue lisää Fennoasta: https://fennoa.com/

 

5. Heeros

 

Heeros on täysin automatisoitu, vaivattomasti käyttöön otettava taloushallinto-kokonaisuus, jonka avulla onnistuvat niin kirjanpito kuin palkkahallintokin ja joka integroituu myös tarvittaessa saumattomasti muiden taloushallinnon ja toiminnanohjausjärjestelmien kanssa. Saatavilla on myös kätevä mobiilisovellus, jossa onnistuu mm. ostolaskujen hyväksyntä ja matkalaskujen teko.

Moduulipohjaisen ratkaisun ansiosta asiakas voi valita käyttöönsä vain parhaiten yritystä palvelevat Heeros-ohjelmistot. Kaikki valitut ominaisuudet toimivat omina moduuleinaan samalla verkkosivustolla.

Heeros-ohjelmistot on kehitetty yhteistyössä asiakkaiden kanssa tehostamaan rutiineja ja tukemaan liiketoiminnan kehittämistä.

Heeros Hinta

Hintatietoja ei ole erikseen saatavilla verkkosivuilla, mutta hinnoittelu perustuu kiinteähintaiseen lisenssiin.

Demo/ilmainen kokeiluversio?

Ei tietoa

Heeros kokemuksia

Heeros on saanut positiivista palautetta mm. siitä, että ohjelmisto on helppokäyttöinen ja kattava, josta on helppo rakentaa liiketoimintaan sopivia kokonaisuuksia. Lisäksi  käyttäjien toiveita kuunnellaan ja ne otetaan palvelun kehityksessä huomioon.

Kenelle?

Heeros sopii monipuolisesti eri kokoisten ja eri alojen yritysten käyttöön, joko suoraan yrityksille tai yhteistyössä tilitoimistojen kanssa yrityksen koosta riippuen.

 

Lue lisää Heeroksesta: https://www.heeros.com/

6. Asteri

 

Asteri kirjanpito-ohjelman taustalla on suomalainen, kolmannen sukupolven perheyritys ja 40 vuoden historia, jonka aikana ohjelmaa on kehitetty käyttäjien toiveiden pohjalta.

Helppokäyttöisessä ohjelmistossa on monipuoliset toiminnot kahdenkertaiseen kirjanpitoon. Ohjelmiston mukana toimitetaan valmiit mallit tilikarttaan ja tilirunkoon eri yhtiömuodoille, jotka ovat vapaasti muokattavissa omaan käyttöön soveltuviksi. Kirjanpidon lisäksi Asteri ei kuitenkaan tarjoa muita taloushallinnon toimintoja, joten ne täytyy hoitaa erikseen muualla.

Pääasiassa Asteria käytetään puolisähköiseen ja mappikirjanpitoon, mutta soveltuu myös sähköiseen kirjanpitoon. Ohjelman saa pilviversiona, mutta myös perinteisenä asennettavana ohjelmistona, joka ei vaadi nettiyhteyttä.

Asteri Hinta

Kaikille sama kiinteä hinta. Pääkäyttäjä 500 euroa+alv, lisäkäyttäjät 250 euroa+alv. Ylläpitosopimus 17e+alv / kk ja lisäkäyttäjät 8,5e+alv / kk.

Demo/kokeiluversio?

Kyllä. Ohjelmien kokeiluversiot ovat vapaasti ladattavissa ilman salasanaa ja käyttöaikarajoitusta. Kokeiluversioissa kirjausten ja tulosteiden määrää on kuitenkin rajoitettu eikä välttämättä kaikkein uusimpia ominaisuuksia ole käytössä.

Asteri kokemuksia

Hyvää palautetta Asteri on saanut muun muassa helppokäyttöisyydestä, raporttien muokattavuudesta, nopeista ja kattavista tukipalveluista sekä hinta-laatusuhteesta.

Kenelle? Asteri sopii eri yritysmuotojen ja tilitoimistojen tarpeisiin, jotka kaipaavat selkeää ja yksinkertaista kirjanpito-ohjelmaa. Mikäli taas kaipaa monipuolisempia toimintoja samaan ohjelmaan, ei Asteri ole sopiva vaihtoehto.

Lue lisää Asterista: https://asteri.fi/

7. EmCe

EmCe on kotimainen, monipuolinen taloushallinto-kokonaisuus, jonka kautta hoituvat tehokkaasti kaikki taloushallinnon tehtävät.

EmCe sopii kirjanpidon osalta ominaisuuksiltaan yhtä hyvin yritysten, kuin tilitoimistojenkin tarpeisiin ja soveltuu vakiotoimintojen osalta sekä sähköisen että perinteisen mappikirjanpidon hoitamiseen.

Kirjanpidon lisäksi saatavilla on myös mm. palkkahallinnon ja toiminnanohjauksen ratkaisut sekä EmCe365-ohjelma osto- ja myyntilaskujen käsittelyyn, jotka ovat kaikki yhdistettävissä toisiinsa.

Emce Hinta

Hinnoittelu perustuu käyttäjämääriin, mutta tarkempia tietoja hinnoista saa vain lähettämällä tarjouspyynnön.

Demo/ilmainen kokeiluversio?

Ei tietoa

EmCe kokemuksia

Kehuja EmCe on saanut käyttäjiltään luotettavuudesta, ammattimaisuudesta sekä siitä, että palvelu mukautuu jokaisen yrityksen tarpeisiin.

Kenelle?

Toiminnoiltaan EmCe kirjanpito-ohjelma on hyvä vaihtoehto eri yritysmuotojen ja yhdistysten tarpeisiin, ja tarvittavat ratkaisut räätälöidään jokaisen yrityksen tarpeiden mukaan.

Lue lisää Emcestä: https://www.emce.fi/

8. Merit Aktiva eli Passeli Merit

Passeli Merit (entiseltä nimeltään Merit Aktiva) on pienyrityksille suunnattu kirjanpito-ohjelma, jonka avulla taloushallinnon rutiinit hoituvat tehokkaasti ja vaivattomasti.

Nykyaikainen ohjelmisto on suunniteltu tämän päivän kirjanpidon tarpeisiin ja sopii niin yrittäjien kuin kirjanpitäjienkin käyttöön.

Passeli Merit koostuu erilaisista palvelupaketeista, joihin kuuluu valitusta paketista riippuen peruskirjanpidon lisäksi mm. myynti- ja ostolaskutus, alv-laskelmat, pankkitapahtumat, kustannuspaikat, varastolaskenta, tarjoukset, myynti- ja ostotilaukset sekä laskujen massalähetys. Saatavilla on myös ilmainen mobiilisovellus, joka on ladattavissa sovelluskaupoista.

Passeli Merit Hinta

Alkaen 19,50-39,50e+alv. Paketteja on saatavilla kolme erilaista: Standard, Pro ja Premium, joista jokainen voi valita omiin tarpeisiinsa sopivimman. Hinta muokkautuu eri tarpeiden ja esimerkiksi käyttäjämäärien mukaan.

Demo/ilmainen kokeiluversio?

Kyllä. Ohjelmistoa on mahdollisuus kokeilla ilmaiseksi kuuden kuukauden ajan (sis. 100 tositetta).

Passeli Merit (Merit Aktiva) kokemuksia

Passeli Merit on saanut hyvää palautetta helppokäyttöisenä ja selkeänä kirjanpito- ja laskutusohjelmana sekä kilpailukykyisistä hinnoista ja hyvistä tukipalveluista.

Kenelle? 

Soveltuu erityisesti pienyrityksille tai toiminimien käyttöön. Hyvä myös yhdistyksille tai taloyhtiöille.

Lue lisää Passeli Meritistä: https://meritaktiva.fi/

9. SimplBooks

SimplBooks on erityisesti pienyrittäjille suunnattu kirjanpito-ohjelma, jonka taustalla on suomalainen yritys.

SimplBooks tarjoaa toiminnot helppoon peruskirjanpitoon ja toimii hyvin myös mobiililaitteilla. Kirjanpidon lisäksi ohjelmaan saa mukaan mm. myynti- ja ostolaskutuksen, tuntikirjaukset, käyttöomaisuuden laskennan, varastokirjanpidon sekä asiakas- ja toimittajarekisterin.

SimplBooks panostaa myös järjestelmänsä jatkuvaan kehittämiseen ja turvallisuuteen. Kaikki tiedot varmuuskopioidaan 24 tunnin välein ja jokaisella asiakastilillä on erillinen tietokanta salatun yhteyden kautta.

Ohjelmistoa voi käyttää joko yksin tai tilitoimiston kanssa. Saatavilla on 3 pakettia, joista voi valita omiin tarpeisiinsa sopivimman.

Demo/ilmainen kokeiluversio?

Kyllä. SimplBooksia voi kokeilla veloituksetta 30 päivää, jonka jälkeen voi itse päättää haluaako käyttöä jatkaa vai ei.

Simplbooks Hinta

Selkeä edullinen pakettihinnoittelu 9,90-29e+alv, joka ei sisällä erillisiä liittymis- tai muita maksuja. Kirjanpitoaineiston säilytys sähköisesti kuuluu hintaan. Pakettia voi muuttaa milloin tahansa.

SimplBooks kokemuksia

Hyvää palautetta SimplBooks on saanut käyttäjiltään mm. helppokäyttöisestä ja käyttäjäystävällisestä järjestelmästään, hyvästä hinta-laatusuhteesta sekä nopeasta ja ystävällisestä käyttäjätuesta, josta palvelua saa neljällä eri kielellä (suomen lisäksi englanti, viro ja venäjä).

Kenelle?

Kompakti ohjelmisto soveltuu hyvin pienyritysten tai toiminimiyrittäjien tarpeisiin.

Lue lisää SimplBooksista: https://www.simplbooks.fi/

Vielä epävarma ohjelmiston suhteen?

Mikäli olet vielä epävarma, mikä kirjanpito-ohjelma valita juuri sinun yrityksellesi, suosittelemme tilitoimiston konsultointia asiassa. Tilitoimistoilla on usein pitkä kokemus ja selkeä näkemys mitkä ohjelmistot toimivat mihinkin tilanteeseen.

 

Yhteenveto

Hyvin toimiva kirjanpito-ohjelma on tärkeä työkalu, joka edistää liiketoiminnan prosesseja kattavasti. Markkinoilla olevien kirjanpito-ohjelmien vertailu voi olla kuitenkin melko hankalaa, sillä ohjelmissa on erilaisia ominaisuuksia ja hinnoittelumallit saattavat perustua eri asioihin.

Tärkeintä sopivan kirjanpito-ohjelman valinnassa onkin ensin miettiä, millaisia ominaisuuksia oma yritystoiminta tarvitsee juuri nyt ja kuinka ohjelmisto voi tukea päivittäistä toimintaa parhaalla mahdollisella tavalla. Ei myöskään kannata unohtaa tulevaisuuden kasvusuunnitelmien kartoittamista, jolloin tarve laajempiin palvelukokonaisuuksiin voi tulla ajankohtaiseksi.

Markkinoiden suosituimmat ohjelmistot Netvisor ja Procountor ovat suosituimpia hyvästä syystä – molemmat ovat monipuolisia ohjelmistoja, jotka tukevat myös yrityksen kasvua.

Katso myös rakennus -ja talotekniikan yrityksille suunnatut ohjelmistot:

Adminet

Ecom