Tilitoimisto Lahti – Mikä Tilitoimisto on Paras Yrityksellesi?

Tuntuuko tilitoimiston etsiminen Lahdesta stressaavalta, koska hakusanoilla Tilitoimisto Lahti löytyy pilvin pimein osumia?  Vähentääksemme stressin ja turhautumisen tunnetiloja tilitoimistohaun yhteydessä, olemme koonneet alla olevaan artikkeliin vinkkejä, joiden avulla voit löytää yrityksellesi sopivimman tilitoimiston Lahdesta.

 

Tilitoimisto Lahti – Mitä täytyy ottaa huomioon ensimmäiseksi?

Tuntuuko jo pelkkä etsimisen aloittaminen monimutkaiselta? Pelkästään Lahden alueelta löytyy tilitoimistovaihtoehtoja vaikka millä mitalla. Kun hakuun lisää vielä muutkin lähialueet, kuten Uusimaan, voi pää olla melkoisen pyörällä etsimisen suhteen.

On tietenkin pelkästään positiivinen asia, että tarjontaa löytyy näin paljon, sillä se merkitsee vaihtoehdon löytyvän jokaiseen tarpeeseen. Kaikkien näiden tilitoimistojen seasta omalle yritykselle parhaimman tilitoimiston löytäminen kuitenkin vaatii jonkin verran kartoitusta ja tutkimusta. Tilitoimistoja verrattaessa kannattaa ensisijaisesti huomioida seuraavat asiat:

 

1) Tilitoimiston koko

Minkä kokoisen tilitoimiston palveluita olit ajatellut hankkivasi? Pienet tilitoimistot eivät ehkä kykene tarjoamaan yhtä monipuolisia palveluita suuriin tilitoimistoihin verrattuina, mutta palvelu on tyypillisesti paljon henkilökohtaisempaa. Jos oma yritys on pieni, on pienempi tilitoimisto usein parempi vaihtoehto. Suuremmat tilitoimistot tarjoavat usein monipuolisemman ja joustavamman palvelu- ja ohjelmistotarjonnan

 

2) Tilitoimiston sijainti

Suositko mieluummin sähköistä asiointia vai paikan päällä hommien hoitamista? Vastaus tähän määrittää kuinka laajalta alueelta kannattaa lähteä etsimään tilitoimistoa. Jos uskot hommien hoituvan sähköisesti, voit tarkastella yrityksellesi tilitoimistoa mistä päin Lahtea ja sen lähialueita tahansa – tai oikeastaan kaikkialta Suomesta. Sen sijaan, mikäli aiot asioida paikan päällä, kannattaa luonnollisesti valita yritystä lähempänä sijaitseva tilitoimisto.

Lahden keskustasta ja ylipäänsä keskeisimmiltä alueilta, kuten Mukkulan suunnasta, löydät kaupungin suuremmat tilitoimistot. Pienempiä tilitoimistoja voit löytää ympäri Lahtea ja sen lähialueita, esimerkiksi Hollolan ja Heinolan suunnilta.

Tilitoimiston kokoa ja sijaintia miettiessä ota huomioon, että keskeisillä alueilla operoivat tilitoimistot maksavat yleensä suurempaa vuokraa ja palkkaa verrattuna syrjäisempiin alueisiin. Tämä saattaa näkyä myös tilitoimistojen palveluiden hinnoittelussa, joskin myös näiden keskeisten alueiden tilitoimistojen välilläkin voi olla suuria hintaeroja.

 

3) Tilitoimiston palvelutarjonta

Vaikka tilitoimiston koolla ja sijainnilla on painoarvoa päätöstä tehdessä, kaikkein tärkein valintakriteeri on tilitoimiston palvelutarjonta. Minkä laajuista palvelua toivot saavasi? Entä minkä tasoista oletat palveluiden olevan?

Mitä tulisi tehdä, jos jokin tilitoimisto tuntuu täydellisesti vastaavan odotuksiasi niin palveluiden laajuuden kuin asiakaspalvelun laadunkin osalta, mutta se sijaitsee hakualueesi ulkopuolella? Etenkin, jos kyseinen tilitoimisto sijaitsee oman yrityksen toimikunnan ulkopuolella? Näissä tilanteissa päätös tulisi tehdä ensisijaisesti nimenomaan tarjolla olevien palveluiden ja tilitoimiston laadun perusteella. Asiointi paikan päällä on helpompaa tilitoimiston sijaitessa lähellä, mutta koskaan ei kannata tinkiä palveluiden laajuudesta ja laadusta.

 

Miten Lahden alueen tilitoimistot hinnoittelevat palvelunsa?

Yllä määrittelimmekin jo miten esimerkiksi tilitoimiston oma sijainti vaikuttaa sen tarjoamaan hintaan. Tätäkin painavampia tekijöitä hinnoittelussa ovat oman yrityksesi liiketoiminnan koko ja luonto, kuten liikevaihdon suuruus ja tositteiden määrä, sekä tietenkin toivomiesi palveluiden laajuus. Haetko tilitoimistoa vain kirjanpitoa varten? Toivotko tilitoimistolta myös esimerkiksi juridista neuvontaa?

Mikroyritys saattaa saada sähköisen kirjanpidon n. 80-100€/kk lähtöhintaan. Aina kannattaa kuitenkin olla valmis maksamaan tätäkin enemmän. Muutoin tarkkoja hintaesimerkkejä on vaikea antaa, sillä tilitoimistot hinnoittelevat palvelunsa tapauskohtaisesti.

Koska suurin osa tilitoimistojen palveluista tapahtuu tätä nykyä sähköisesti, kannattaa rohkeasti ottaa vertailuun myös yrityksesi lähialueen ulkopuolisia tilitoimistoja saadaksesi tarkan kartoituksen eri palvelu- ja hintamahdollisuuksista. Voit ottaa vertailuun mukaan myös tilitoimistoja, jotka sijaitsevat yrityksesi – eli Lahden – ulkopuolella.

Saatuasi joltakin tilitoimistolta hintapyynnön, muista tarkistaa se yksityiskohtaisesti läpi. Onko tarjottu hinta kiinteä tuntihinta? Onko kyseessä lähtöhinta, joka muuttuu transaktioiden ja tositteiden määrän perusteella? Välillä on mahdollista saada tarjous houkuttelevan matalalla lähtöhinnalla, mutta muista että tämä hinta tietenkin kasvaa jokaisen maksun, tositteen ja transaktion myötä. Hintoja vertaillessa ota tämä siis huomioon pelkän lähtöhinnan sijasta.

Vielä yksi varteenotettava seikka hinnoittelussa on tilitoimiston käyttämä automatiikka. Mitä parempaa automatiikkaa tilitoimisto käyttää, sitä enemmän aikaa tulee säästettyä – ja sitä pienempi lasku lähetetään myös yrityksellesi.

 

Onko sähköinen kirjanpito parempi kuin perinteinen kirjanpito?

Olitko ajatellut yrityksesi kirjanpidon hoidettavan sähköisesti vai paperisella tavalla? Nykyään suurin osa tilitoimistoista suorittaa kirjanpidon lähtökohtaisesti sähköisesti. Joiltakin tilitoimistolta on kuitenkin mahdollista vielä tilata perinteinen kirjanpito, ja sen hivenen edullisempi hinta houkutteleekin joitakin yrityksiä paperisen kirjanpidon pariin. Tämä hintaero muodostuu lisenssimaksuista, joita perinteisessä kirjanpidossa ei ole, mutta sähköinen kirjanpito joutuu maksamaan ohjelmistoja käyttääkseen.

Tämä pelkkä edullisempi hinta ei kuitenkaan ole riittävä syy valita perinteistä kirjanpitoa. Sähköinen kirjanpito on kalliimmasta hinnasta huolimatta huomattavasti enemmän aikaa säästävämpi vaihtoehto, niin tilitoimistolle kuin yrityksellesikin. Lisäksi tulet yritystäsi kasvattaessa kohtaamaan perinteisen kirjanpidon rajoittuneisuuden ennemmin tai myöhemmin.

Täten suosituksemme onkin valita sähköinen kirjanpito saman tien. Tämä on erityisen tärkeää niille yrityksille, joilla on tavoitteissa kasvattaa toimintaansa. Perinteisen kirjanpidon valintaan tulisi olla erityisen painavia syitä.

 

Mitä jos yrityksesi sijaitseekin Lahden ulkopuolella?

Nyt kun suurin osa asioinnista suoritetaan sähköisesti, ei yrityksesi tarvitse rajoittaa hakuaan vain lähiympäristössä sijaitseviin tilitoimistoihin. Täten, vaikka yrityksesi toimikunta olisi Lahden ulkopuolella, voit silti hankkia palveluita Lahdessa sijaitsevalta tilitoimistolta.

Mahdollista on myös Lahdessa toimiville yrityksille hankkia tilitoimiston palveluita muualta Suomesta. Tietenkin hakukriteerit laajenevat tämän myötä melkoisen paljon. Ottamalla kuitenkin vertailuun mukaan mahdollisimman monta tilitoimistoa saat aikaiseksi kattavan vertailun, jonka pohjalta löydät yrityksellesi sopivimman tilitoimiston.

 

Mikä on Lahden alueen paras tilitoimisto?

Vastaus tähän kysymykseen on lähes täysin yrityskohtainen. Eli, jokaisen yrityksen mielestä se tilitoimisto, joka parhaiten vastaa yrityksen tarpeisiin ja toiveisiin, on se paras tilitoimisto.

Näin ollen ensimmäinen askel parhaan tilitoimiston etsinnässä on oman yrityksen tämän hetkisten tarpeiden ja tulevaisuuden tavoitteiden kartoittaminen. Näiden perusteella voi muodostaa ne spesifimmät hakukriteerit. Suosittelemme tätä etenemistapaa, sillä näin pystyy paremmin välttämään tilanteen, jossa tänään valittu tilitoimisto ei muutaman vuoden sisään enää pystykään vastaamaan yrityksen tarpeisiin.

Kartoituksen tietoja tulisi ensisijaisesti käyttää löytääksesi yrityksellesi parhaat palvelut tarjoava tilitoimisto, mukaan lukien ne palvelut, jotka eivät nyt ole ajankohtaisia, mutta saattavat tulevaisuudessa vastata tarpeitasi. Ota huomioon myös tilitoimiston ammattitaitoisuuden taso sekä asiakaspalvelun tunnollisuus. Pystyykö tilitoimisto lisäksi antamaan liiketoiminnan kehittämiseen liittyviä neuvoja?

Viimeiseksi, kiinnitä huomiota siihen, onko tilitoimisto auktorisoitu vai ei. Monet yritykset suosivat auktorisoituja tilitoimistoja, koska tällä keinolla ne pystyvät varmistumaan tilitoimiston tarjoaman palvelun laadun vastaavan luvattua.

 

Eli mitä siis tulee muistaa tilitoimistoa valittaessa?

Kun käytät yllä esiteltyjä vinkkejä, voit luoda tukevan pohjan tilitoimistohaullesi. Ennen kuin kilpailutat tilitoimistot, suosittelemme vielä tutustumaan myös artikkeliimme tilitoimistojen kilpailutus ja valinta. Esittelemme artikkelissa muutaman lisävinkin, joita voit hyödyntää tilitoimistojen haussa ja vertailussa.

 

Voimme myös auttaa yritystäsi etsimään tarpeisiin vastaavan ja luotettavan tilitoimiston – ilmaiseksi. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin täyttää alla oleva tarjouspyyntölomake!

 

Löydä Tilitoimisto

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista, kestää noin 1 minuutin, eikä sido sinua mihinkään.

Olet artikkelissa tilitoimisto Lahti. Katso muut paikkakunnat.