Netvisor vai Procountor: Kumpi Valita Yrityksellesi 2023?

Oikean kirjanpito-ohjelmiston valinta on usein vaikeaa, etenkin mikäli aikaisempaa kokemusta useasta ohjelmistosta ei ole.
Valintaa saattaa vaikeuttaa tilanne, jossa valinta täytyy tehdä kahden samantyyppisen ohjelmiston kuten Netvisorin ja Procountorin välillä.

Valinta on tärkeä tehdä huolella, sillä hyvä ja omiin tarkoituksiin sopiva ohjelmisto on suuri apu ja auttaa paitsi kirjanpidossa, myös yrityksen talousasioiden suunnittelussa.

Lukemalla tämän artikkelin saat vastauksen mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Netvisor ja Procountor lyhyesti – Millaisista ohjelmistoista on kyse?
  • Kokemuksia Netvisorista ja Procountorista – Mistä ohjelmat saa kiitosta ja moitintaa?
  • Netvisor vai Procountor – Kumpi on parempi valinta?

Suosittelemme myös tutustumaan kattavaan artikkeliimme, jossa esittelemme 9 suosittua kirjanpito-ohjelmaa

Hyvä kirjanpito-ohjelma auttaa automatisoimaan taloushallinnon työtehtäviä ja mahdollistaa sen, että taloushallinnon prosesseihin kuluu mahdollisimman vähän turhaa aikaa.

Ei ole olemassa yhtä kirjanpidon ohjelmistoa, joka olisi kaikin puolin paras ja jota voi suositella kaiken kokoisille yrityksille eri aloilla. Voidaan kuitenkin todeta, että kaksi alalla hyvin suosittua ohjelmistoa ovat Netvisor ja Procountor.

Monesti yrittäjä tai taloushallinnon asiantuntija on tilanteessa, jossa valinta tehdään juuri näiden kahden välillä.

Tässä artikkelissa käymme läpi molempien hyvät ja huonot puolet ja sen, mitä sinun tulisi valinnassa ottaa huomioon.

Netvisor lyhyesti

Netvisor on norjalaisen Visman tuottama taloushallinnon ohjelmisto.

Netvisoriin voidaan yhdistää verkkokauppa, tilaustenkäsittely, CRM-ohjelma, varastonhallinta ja muita hyödyllisiä toiminnallisuuksia.

Netvisor on puhtaasti selainpohjainen, joten mitään raskaita asennustiedostoja ei koneelle tarvita. Se tukee pohjoismaisia ja virolaisia kirjautumistapoja eli vaikkapa yleisimpien pankkien verkkopankkitunnuksia ja virolaista ID-tunnistautumista, joten se on laajalle levinnyt pohjoismaissa ja Virossa.

Yksi Netvisorin tärkeimpiä ominaisuuksia on automatiikan hyödyntäminen ja näin ollen sen avulla voidaan suorittaa paljon automatisoituja taloushallinnan prosesseja. Näitä ovat esimerkiksi laskujen automaattinen muodostaminen.

Netvisor tarjoaa lisäominaisuutena avoimen rajapinnan, joten se voidaan yhdistää kolmannen osapuolen sovelluksiin melko kivutta. Netvisor on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja toimii selaimella, sekä mobiilissa.

Lue lisää Netvisorin ominaisuuksista osoitteessa: https://netvisor.fi

Procountor lyhyesti

Procountor on suomalaisen Finagon ohjelmistotuote.

Procountoriin on saatavilla useita lisäosia, jotka helpottavat yrityksen operatiivista toimintaa. Näitä ovat muun muassa varastonhallintapalvelu, allekirjoituspalvelu, sopimuslaskutus ja dokumentinhallinta.

Procountor on selainpohjainen. Ohjelmistoon kirjautuminen on kaksivaiheinen ja vahvistus hoituu erillisellä sovelluksella. Myös salasanalista on saatavilla, mikäli älypuhelimella tehtävä kirjautuminen ei onnistu vaikkapa nettiyhteyden puuttumisen vuoksi.

Procountorin peruspaketti sisältää runsaan määrän ominaisuuksia, kuten muun muassa palkanlaskennan työkalut. Käyttäjien lisääminen on maksutonta, joten vaikkapa tunnuslukujen seuraaminen suoraan ohjelmistosta käy näppärästi. Tämä helpottaa yrityksen arkea. Palvelu mahdollistaa API-rajapinnan käytön, joten se soveltuu muiden ohjelmistojen kanssa käytettäväksi. Ohjelmiston käyttökieliä ovat suomen lisäksi englanti sekä ruotsi. Procountor toimii selaimen lisäksi puhelimella ladattavan sovelluksen avulla.

Lue lisää Procountorin ominaisuuksista osoitteessa: https://procountor.fi

 

Kokemuksia ja arvosteluja käyttäjiltä

 

Seuraavaksi käymme läpi millaisia käyttäjien kokemuksia Netvisorista ja Procountorista löytyy ja mitkä ovat ohjelmistojen koettuja hyötyjä ja haittoja.

 

Netvisor kokemuksia

Kokemukset Netvisorista voidaan kiteyttää mm. seuraaviin seikkoihin

+ Monipuoliset ominaisuudet sisältyvät pakettiin

+ Verkkokaupan tilaushallinta

+ Mahdollisuudet automatisointiin

+ Rajaton käyttäjämäärä

– Hinta, mikäli kaikille ominaisuuksille ei ole käyttöä

– Ajoittain kömpelö ja epäintuitiivinen käyttöjärjestelmä

 

Procountor kokemuksia

Kokemukset Procountorista voidaan kiteyttää mm. seuraaviin seikkoihin

+ Todella käyttäjäystävällinen järjestelmä

+ Kätevä mobiilisovellus

+ Kätevä matkalaskuominaisuus

+ Hyvät integraatiomahdollisuudet ja lisäpalvelut

+ Kustannuspaikkojen helppo käsittely (esim. rakennusalalla)

– Hinnoittelumalli, mikäli tositteita on runsaasti

– Useat ominaisuudet maksullisia lisäpalveluita

 

Netvisor vs. Procountor – kumpi on parempi?

 

Näitä kahta ohjelmistoa verratessa on mahdotonta sanoa, että yksi ohjelma olisi kiistatta parempi.

Päätöksentekoon vaikuttaa yrityksen koko, yritysmuoto, toimiala ja käyttäjän henkilökohtaiset mieltymykset.

Päätöksenteossa kannattaa ottaa huomioon myös tilitoimiston näkökulma, sillä ohjelman tulisi ”pystyä keskustelemaan” toimiston ohjelman kanssa.

Tämä ei kuitenkaan yleensä ole ongelma, sillä tilitoimistot pystyvät usein tarjoamaan palvelua useimpien yleisimpien ohjelmistojen käyttäjille.

Netvisorissa ja Procountorissa on paljon samaa niin ominaisuuksien kuin käyttöjärjestelmän puolesta. 

Kirjautumistavat poikkeavat toisitaan sovellusten välillä, joten valinnassa kannattaa miettiä sitä, missä maassa käyttäjät ovat ja kuinka he haluavat ohjelmistoon kirjautua. Suomessa asialla ei ole niin väliä, mutta mikäli toimintoja on vaikkapa muualla EU:ssa, saattaa verkkopankkikirjautuminen olla ongelma. Molemmat toimivat mobiilina, mutta esimerkiksi Netvisorissa myyntilaskujen teko ei mobiilissa onnistu. Ominaisuuksiin kannattaa siis tutustua omien tarpeiden pohjalta.

 

Hinta-laatusuhde merkitsee paljon

Vaikka hinnan ei tulisi olla ratkaiseva tekijä valinnassa, on syytä olla tietoinen molempien ohjelmistojen hinnoittelumallista ennen valintaa.

Netvisor tarjoaa niin pakettimallisen kuin tositepohjaisen hinnoittelun. Procountor tarjoaa puolestaan useamman erilaisen alkupaketin, mutta niihin kuuluu verrattain vähän tositteita, joten Procountor veloittaa lisätositteet kappalemäärän mukaan. Näin ollen tositemäärä tulee pitkälti määrittelemään Procountorin hintatason yrityksellesi. Procountor ja Netvisor tarjoavat molemmat rajapintoja ja integraatiomahdollisuuksia, mutta niiden suhteen Netvisorin valikoima on hieman laajempi.

Molemmissa ohjelmistoissa raportit saa pdf- ja excel-muotoon, mutta Netvisor on jo itsessään tarkoitettu sähköiseksi ohjelmistoksi, joten raportit ovat selkeitä jo suoraan ohjelmiston sisällä. Procountor lähettää sähköpostin, mikäli uusi lasku saapuu tarkistettavaksi. Netvisorissa huomautusviestin saa lisämaksusta.

Monet eroavaisuudet ohjelmistojen välillä ovat sellaisia, ettei ohjelmistoja voi niiden perusteella asettaa paremmuusjärjestykseen vaan kyseessä on puhtaasti makuasia. Muun muassa palkanlaskenta- ja alv-raportointiprosessi ovat hieman erilaisia Netvisorissa, kuin mitä ne ovat Procountorissa, mutta se kumpi enemmän miellyttää, riippuu käyttäjästä. Eroihin voi tutustua ohjelmistojen ilmaisissa demoversioissa (Netvisor, Procountor).

Yhteenveto – käyttötarkoitus on tärkein valintakriteeri

Mielestämme valintaprosessi kannattaa aloittaa miettimällä omia tarpeita.

Etsiikö pelkkää kirjanpito-ohjelmaa vai olisiko tarvetta vaikkapa varastonhallinnan tai tilaushallinnan yhdistämiselle samaan ohjelmistoon? Onko sinulle tärkeää automatisoida prosesseja ja tukea verkkokaupan pyörittämistä, jotka ovat Netvisorin vahvuuksia, vai onko sinulle tärkeintä esim. tehokkuus ja käyttäjäystävällisyys jota Procountor tarjoaa? Molemmat ohjelmistot taipuvat useimpien yritysten tarpeisiin. Kysymys kuuluukin näin ollen mitkä ohjelmistot ja millainen hinnoittelumalli sopii parhaiten juuri sinun yritykselle.

Valintaan voi liiketoiminnan lisäksi vaikuttaa olemassa olevien ohjelmien kuten tuntiseurannan yhteensopivuus. 

 

Lopuksi vielä 3 vinkkiä valintaan

 

1. Kartoita tarpeesi huolellisesti

Havainnollista ja dokumentoi omat tarpeesi niin tarkasti kuin mahdollista ennen valinnan tekemistä.

2. Konsultoi tilitoimistoasi

Kun olet kartoittanut tarpeesi huolellisesti, ole yhteydessä tilitoimistoosi.

Tilitoimistot ovat alan asiantuntiojoita ja heillä on usein usean vuoden kokemus kirjanpito-ohjelmistoista. Avaa yrityksesi tarpeet tilitoimistolle ja pyydä heidän näkemystä asiaan. Usein tilitoimistot ovat myös hyvin ajan tasalla ohjelmien hinta-tasoista.

3. Älä valitse ohjelmistoa pelkän hinnan perusteella

Vältä pelkän hintalapun tuijottamista, sillä oikea valinta maksaa itsensä takaisin. Ennen kaikkea käytettävyys ja integraatio yrityksesi toimintaan ja olemassa oleviin ohjelmiin ovat ykkössijalla valintaa tehdessä. 

 

Huom. Tässä artikkelissa esiintyvä tieto esim. ohjelmistojen palveluntarjonnasta ei välttämättä ole ajan tasalla ja näin ollen kehoitamme aina tarkistamaan tiedot suoraan palveluntarjoajalta.