Tilitoimisto Espoo: Lue Ennen Valintaa!

Tilitoimiston löytäminen Espoosta saattaa tuntua turhauttavalta, sillä hakusanoilla Tilitoimisto Espoo löytyy tuhansittain osumia, joista valita.

Siksi olemme alla olevaan artikkeliin koonneet vinkkejä, joiden avulla pystyt löytämään yrityksellesi osuvimman tilitoimiston Espoon alueelta, ja miksei myös muualta Suomesta.

 

 

Tilitoimisto Espoo – Mitä tulee ensimmäisenä ottaa huomioon?

Jo tilitoimiston etsimisen aloittaminen saattaa tuntua vaikealta. Niin Espoosta kuin sen lähiympäristöstäkin pitkin pääkaupunkiseutua ja Uusimaata, löytyy tilitoimistovaihtoehtoja pilvin pimein.

Tarjontaa siis löytyy joka lähtöön, mikä toki on positiivinen asia. Niiden seasta omalle yritykselle sopivimman tilitoimiston etsintä kuitenkin vaatii jonkin verran mietintää ja tutkimusta. Tilitoimistoja verrattaessa kannattaa siis kiinnittää ensisijaisesti huomioon muun muassa näihin asioihin:

 

1) Tilitoimiston koko

Minkä kokoista tilitoimistoa olet etsimässä? Mitä pienempi tilitoimisto on kyseessä, sitä henkilökohtaisempaa palvelua on yleensä tarjolla. Suuremmat tilitoimistot taas kykenevät mahdollisesti tarjoamaan monipuolisempia ja joustavampia palveluita sekä ohjelmistoja. Jos oma yritys on pieni, esimerkiksi 100t€/vuosi liikevaihdolla pyörivää toimintaa, voi pienempi tilitoimisto olla toimivampi valinta. Isommat yritykset taas saattavat viihtyä paremmin keskisuurten tai suurempien tilitoimistojen asiakkaana kattavan palveluvalikoiman ansiosta.

 

2) Tilitoimiston sijainti

Haluatko käydä tilitoimistolla paikan päällä vai riittääkö että hommat hoituu sähköisesti? Suuremmat tilitoimistot yleensä sijaitsevat lähellä Espoon keskeisimpiä alueita kuten Leppävaaraa tai Tapiolaa, mutta pienempiä tilitoimistoja voit löytää pitkin Espoota ja muuta pääkaupunkiseutua. Mikäli yrityksellesi sopii, tai on jopa toivottavaa, että asiat hoituvat pääsääntöisesti sähköisesti, voit tarkastella missä vain Suomea sijaitsevaa tilitoimistoa yrityksellesi.

Muista myös, että keskeisillä alueilla sijaitsevien tilitoimistojen vuokra ja palkkataso on yleensä korkeampi kuin syrjäisillä alueilla sijaitsevien tilitoimistojen, ja tämä usein näkyy myös tilitoimistojen pyytämissä hinnoissa. Myös keskeisillä alueilla sijaitsevien tilitoimistojen hinnoitteluissa on suuria vaihtelevuuksia.

 

3) Tilitoimiston palvelu

Vaikka koolla ja sijainnilla on hyvin paljon väliä, tulee päätöksesi ensisijaisesti keskittyä tilitoimiston tarjoamien palveluiden ympärille. Minkä tasoista ja laajuista palvelua tarkastelemasi tilitoimisto tarjoaa?

 

Joskus käy yksinkertaisesti niin, että tilitoimisto, jonka palvelun taso ja tarjoamat palvelut ja ohjelmistot vastaavat parhaiten toiveitasi, sijaitsee toisella alueella tai paikkakunnalla kuin mistä olit ajatellut tilitoimiston palveluita hankkivasi. Silloin on paljon järkevämpää valita tilitoimisto nimenomaan niiden tarjoaman palvelun perusteella, sijainnista huolimatta. Nykypäivänä toimitaan niin paljon sähköisesti, että sijainnilla voi olla hyvinkin pieni merkitys yrityksen ja tilitoimiston toimivan yhteistyön välillä. Sen sijaan, tilitoimiston tarjoamien palveluiden ja ohjelmistojen laadusta ja laajuudesta ei kannata lähteä tinkimään, vaan ne ovat mitä oleellisimpia seikkoja pitkäaikaisen ja sujuvan yhteistyön toteutumiseen.

 

Espoon tilitoimistojen hinta

Tilitoimiston palveluiden hintoihin vaikuttaa monta tekijää. Yllä mainitsimme jo tilitoimiston sijainnin vaikuttavan hintaan. Tämän lisäksi hinnoitteluun vaikuttaa erityisesti sinun yrityksesi koko ja liiketoiminnan luonto ja laajuus.

Hinnoittelua suunniteltaessa otetaan huomioon yrityksesi liikevaihto ja tositteiden määrä. Tietenkin myös se vaikuttaa, minkä laajuista palvelukokemusta olet hakemassa. Etsitkö pelkästään tilitoimistoa hoitamaan kirjanpidon puolestasi, vai toivotko siihen lisäksi myös konsultointipalveluita kuten juridista neuvontaa?

Mikroyritys voi saada kirjanpidon yritykselleen Espoon alueella noin 100€/kk, ja silloin oletetaan kirjanpidon hoituvan kokonaan sähköisesti. Yleensä kannattaa kuitenkin varautua korkeampaan hinta-tasoon. Lähes jokainen tilitoimisto hinnoittelee palvelunsa kuitenkin tapauskohtaisesti, joten yleistä hintahaarukkaa tai esimerkkiä on vaikea antaa. Tilitoimisto laskee palveluidensa hinnan sinun yrityksellesi perustuen yrityksesi toiminnan kokoon sekä toivomiesi palveluiden laajuuteen.

Koska monet tilitoimistojen palveluista hoidetaan tätä nykyä lähestulkoon täysin sähköisesti, on sinullekin mahdollista tutkia kauempana keskustan alueesta sijaitsevien tilitoimistojen palveluita ja hintoja. Palveluiden sähköinen hoitaminen on tehnyt mahdolliseksi myös tilitoimiston hankkiminen yrityksesi toimikunnan, tässä tapauksessa Espoon, ulkopuolelta.

Hinnoittelussa kannattaa myös ottaa huomioon mihin hinta perustuu. Onko kyse kiinteästä tuntihinnasta vai tosite/transaktiopohjaisesta hinnoittelusta? Tietyt tilitoimistot houkuttelevat asiakkaita hyvinkin matalalla lähtöhinnalla, mutta kuukausihinta paisuu transaktioiden, maksujen tai tositemäärän myötä. Kiinnitä siis huomiota todelliseen kuukausihintaan hintoja verratessa. Myös tilitoimiston käyttämä automatiikka kannattaa huomioida, sillä automatiikan tuoma ajansäästö tilitoimistolle näkyy myös laskussasi.

 

Kannattaako valita sähköinen kirjanpito vai perinteinen kirjanpito?

Vaikka sähköinen kirjanpito onkin tullut laajasti tarjottavaksi vaihtoehdoksi, voi joitakin yrityksiä houkuttaa perinteinen kirjanpito enemmän. Tätä vaihtoehtoa tarjoavat vielä jotkin tilitoimistot, ja hinta on pääsääntöisesti ainakin hivenen matalampi sähköiseen kirjanpitoon verrattuna. Tämä ero perustuu pitkälti lisenssimaksuihin, jotka tilitoimistot joutuvat maksamaan ohjelmistontarjoajille, ja joita ei perinteistä kirjanpitoa suorittaessa tule lisäkuluina.

Perinteistä kirjanpitoa ei kuitenkaan kannata valita pelkästään sen halvemman hinnan vuoksi, sillä sähköinen kirjanpito sujuu paljon nopeammin ja säästää näin ollen yrityksellesi aikaa keskittyä sen muuhun toimintaan. Mikäli toiveissasi on kasvattaa yrityksesi liiketoimintaa, tulevat perinteisen kirjanpidon rajoitteet puskemaan ajan myötä vastaan.

Meidän suosituksemme onkin valita heti alusta lähtien sähköinen kirjanpito, paitsi tilanteissa, joissa perinteisen kirjanpidon valintaan sisältyy jokin tietty ja painava syy. Suuri osa tilitoimistoista kuitenkin tarjoaa sähköistä kirjanpitoa lähtökohtaisesti, ja moni ei enää edes tarjoa perinteistä kirjanpitoa lainkaan.

 

Yritykseni sijaitsee Espoossa – voinko valita tilitoimiston muualta?

Koska sähköinen kirjanpito on nykyajan tilitoimistojen peruslähtökohta kirjanpitoa tarjottaessa, ei ole enää vaatimuksena, että yrityksesi tulisi sijaita tilitoimiston läheisyydessä. Näin ollen, vaikka yrityksesi toimisi esimerkiksi Kauniaisista tai Vantaalta käsin, voit silti ottaa huomioon Espoon tilitoimistot valintaasi tehtäessä. Samoin, mikäli yrityksesi toimii Espoosta käsin, mutta et löydä alueelta tarpeitasi vastaavaa tilitoimistoa, voit laajentaa hakuasi muualle pääkaupunkiseudulla. Vaikka laaja tilitoimistohaku voikin olla pitkäveteinen prosessi, kykenet tekemään parhaiten informoidun päätöksen yrityksellesi tilitoimiston valinnan kohdalla.

 

Mikä on Espoon paras tilitoimisto?

Miten löydät näillä äsken keräämilläsi tiedoilla parhaan tilitoimiston Espoosta? Yksiselitteistä vastausta on mahdoton antaa. Sopivin ja paras tilitoimisto on aina yrityksille tapauskohtainen valinta.

Suosittelemme, että kartoitat yksityiskohtaisesti yrityksesi tämän hetkiset tarpeet, sekä otat huomioon tulevaisuuden tavoitteesi, ja lähdet näiden tietojen perusteella etsimään yrityksellesi tilitoimistoa. Kun olet tietoinen myös mahdollisista tulevaisuuden tarpeistasi, vältyt parhaasi mukaan tilanteelta, jossa joutuisit muutaman vuoden päästä vaihtamaan suurempaan tilitoimistoon.

Kartoituksen tehtyäsi ei sittenkään kannata valita tilitoimistoa pelkän hinnan perusteella. Sen sijaan kiinnitä ensisijaisesti huomiota miten laajasti tilitoimisto tarjoaa palveluita – silloinkin kun kaikki mahdolliset palvelut eivät ole ajankohtaisia oman yrityksen kohdalla. Ota selvyyttä myös kyseisen tilitoimiston henkilöstön pätevyydestä. Valitse yritykselle tilitoimisto, joka palvelee asiakkaitaan tunnollisesti, on ammattitaitoinen, ja osaa antaa neuvoja liiketoimintasi kehittämiseksi.

Monet yritykset ovat kaiken tämän lisäksi keskittäneet valintansa auktorisoituihin tilitoimistojen taatakseen saamansa palvelun laadun olevan luvatulla tasolla.

 

Mitä tulee muistaa tilitoimistoa valittaessa?

Yllä olemme jo maininneet usean seikan, joista lähteä tilitoimistoja vertailemaan ja oman yrityksen tarpeita kartoittamaan. Ennen kilpailutuksen tekoa kannattaa myös tutustua artikkeliimme tilitoimistojen kilpailutus ja valinta. Käymme artikkelissa läpi lisää hyödyllisiä seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon valitessasi yrityksellesi tilitoimistoa.

Näillä eväillä on hyvä lähteä etsimään yrityksellesi sopivinta tilitoimistoa. Me voimme myös auttaa sinua löytämään yrityksellesi sopivan ja luotettavan tilitoimiston yrityksellesi, ilmaiseksi. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin täyttää alla oleva tarjouspyyntölomake.

Löydä Tilitoimisto

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista, kestää noin 1 minuutin, eikä sido sinua mihinkään.

Olet artikkelissa tilitoimisto Espoo. Katso muut paikkakunnat.