Tilitoimisto Lappeenranta – Lue Ennen Valintaa!

Pyöriikö mielessäsi tilitoimiston löytäminen Lappeenrannan alueelta? Löytyykö hakusanoilla Tilitoimisto Lappeenranta sen verran monta vaihtoehtoa, että olet jäänyt pohtimaan mistä päätöksenteon aloittaisit?

Olemme luetelleet alla olevaan artikkeliin muutaman keskeisen vinkin, joiden avulla pystyt selkeästi hahmottamaan mistä tilitoimiston haku kannattaa aloittaa. Voit hyödyntää näitä kriteereitä etsiessäsi tilitoimistoa Lappeenrannasta – tai vaikka muualta Suomesta.

 

Tilitoimisto Lappeenranta – Mitkä tekijät määrittävät yrityksellesi sopivimman tilitoimiston?

Mitkä ovat hakukriteerisi tilitoimistoa etsiessäsi? Olit sitten uusi yritys ensimmäistä kertaa tilitoimistomarkkinoilla tai yritys aikeissa vaihtaa toiseen tilitoimistoon, löytyy Lappeenrannan alueelta ja muualta Suomesta niin monta tilitoimistoa, että on helppo kokea valinnan vaikeutta. Prosessista tulee onneksi merkittävästi helpompi, kun tiedossasi ovat kaikki keskeiset tekijät, joista hakukriteerisi tulisi muodostua. Ota muun muassa nämä alla mainitut tekijät huomioon heti hakua aloittaessasi:

 

1) Tilitoimiston koko

Minkä kokoinen oma yrityksesi on? Pienet yritykset saattavat suosia pienempiä, henkilökohtaisempaa palvelua tarjoavia pieniä tilitoimistoja. Keskisuurille ja suurille yrityksille taas on usein toimivampi valinta palkata keskisuuri tai suuri tilitoimisto, josta löytyy monipuolisempia ja joustavampia palveluita.

 

2) Tilitoimiston sijainti

Suositko sähköistä asiointia vai tilitoimistossa paikan päällä käymistä? Halutessasi asioida paikan päällä, on tilitoimiston luonnollisesti hyvä sijaita lähellä yritystäsi. Sähköisessä asioinnista ei tämän kaltaista rajoitetta välttämättä ole, vaan voit valita tilitoimiston myös Lappeenrannan ulkopuolelta.

Tilitoimiston sijainti saattaa lisäksi vaikuttaa tilitoimiston kokoon ja palveluiden hinnoitteluun. Keskusta-alueilta ja muista keskeisistä naapurustoista löydät usein suurempia tilitoimistoja. Pienempiä tilitoimistoja sen sijaan löydät syrjäisemmistäkin naapurustoista sekä alueilta Lappeenrannan ulkopuolella, kuten Simolasta. Keskustassa sijaitsevien tilitoimistojen vuokra- ja palkkataso on usein myös muita tilitoimistoja korkeampi, ja tämä saattaa heijastua myös laskussa.

 

3) Tilitoimiston palvelut

Minkä laajuista ja tasoista palvelua tarvitset yrityksellesi? Vaikka tilitoimiston koolla, sijainnilla ja hinnoittelulla on myös väliä, kaikkein keskeisin kriteeri päätöksenteossasi on tilitoimiston palvelutarjonta. Haetko lähinnä kirjanpitäjää pelkkään peruskirjanpitoon? Aiotko ulkoistaa kaikki taloushallintoon liittyvä toiminnot? Toivotko oheen vielä muita palveluita kuten juridista neuvontaa?

Sijaitseeko parhaiten yrityksesi tarpeisiin vastaava tilitoimisto yrityksesi toimikunnan ulkopuolella? Suosittelemme silti vakavasti harkitsemaan sen valitsemista, sillä tilitoimiston tarjoamien palveluiden laajuudesta – ja etenkään niiden laadusta – ei ole fiksua lähteä joustamaan. Näin ollen suosittelemme ajattelemaan palvelu, ei niinkään sijainti, edellä.

 

Miten Lappeenrannan tilitoimistot hinnoittelevat palvelunsa?

Tilitoimiston hinta koostuu ensisijaisesti yrityksesi koosta ja liiketoiminnan laajuudesta, kuten liikevaihdon ja tositteiden määrästä. Näiden lisäksi varsinkin toivomiesi palveluiden laajuus vaikuttaa hintaan.

Mikroyritykselle on mahdollista saada sähköinen kirjanpito hintaan n. 100€/kk. Kannattaa kuitenkin varautua tätä korkeampaan hintaan. Täsmällistä hintahaarukkaa on sinänsä vaikea antaa, sillä tilitoimistot hinnoittelevat palvelunsa yleensä tapauskohtaisesti. Pelkkä tilitoimiston kokemuksen ja laadun taso ei myöskään yksistään määritä minkä hintaista palvelua tilitoimisto tulee tarjoamaan.

Haluatko yrityksellesi sähköisen vai perinteisen kirjanpidon? Perinteinen kirjanpito on jonkin verran sähköistä kirjanpitoa edullisempi vaihtoehto. Nykyaikaiset digitaaliset työkalut tarjoavat kuitenkin niin merkittävää ajansäästöä kirjanpidon suorittamiseen, ettei paljon rajoittuneempi perinteinen kirjanpito monesti kannata kuin painavista syistä.

Ennen hintatarjouksen hyväksymistä, tarkastele mistä se koostuu. Onko hintatarjous kiinteä tuntihinta? Onko kyseessä tositteiden ja transaktioiden määrän myötä nouseva lähtöhinta? Älä suostu suin päin houkuttelevan edulliseen lähtöhintaan, vaan hahmota ensiksi miten paljon jokainen maksu, tosite ja transaktio kasvattavat sitä. Pysy tarkkaavaisena läpi käydessäsi hintatarjousta ja suosi selkeästi hinnoiteltua palvelua.

 

Mikä on Lappeenrannan paras tilitoimisto?

Paras tilitoimisto on yksinkertaisesti se, mikä parhaiten pystyy vastaamaan juuri sinun yrityksesi tarpeisiin. Tämän takia kilpailuttaminen onkin tärkeää. Haku kannattaa aloittaa kartoittamalla aivan ensiksi yrityksesi tämän hetkiset tarpeet. Mieti myös, minkälaisia tavoitteita – ja täten tarpeita – yritykselläsi saattaa tulevaisuudessa olla. Näin vältyt helpommin tilanteelta, jossa joudut parin vuoden päästä vaihtamaan toiseen tilitoimistoon.

Ota siis vertaillessa huomioon myös palvelut, jotka eivät ehkä vielä ole ajankohtaisia. Huomioi tilitoimistoa valittaessa henkilöstön ammattitaitoisuus ja kokemus, asiakaspalvelun tunnollisuus, ja mahdollisuudet neuvontaan liiketoiminnan kasvattamisen ja kannattavuuden suhteen.

Voi olla myös hyvä tarkastaa, onko tilitoimisto auktorisoitu. Tämä ei ole välttämättömyys, mutta monet yritykset suosivat auktorisoituja tilitoimistoja, luvatun laadukkaan palvelun takaamiseksi.

 

Mitä kannattaa muistaa tilitoimistoja vertaillessa?

Toivon mukaan olet näillä vinkeillä muodostanut yrityksellesi paremman perustan lähteä vertailemaan eri tilitoimistoja. Lue läpi myös artikkelimme tilitoimistojen kilpailutus ja valinta ennen kilpailutuksen tekoa. Kun hyödynnät molempien artikkelien vinkit, tulee sopivimman tilitoimiston valinta selkeytymään.

 

Voimme myös suoraan auttaa sinua löytämään luotettavan tilitoimiston yrityksellesi nopeasti – ja teemme sen ilmaiseksi. Pyydämme sinua vain täyttämään alla olevan tarjouspyyntölomakkeen!

Löydä Tilitoimisto

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista, kestää noin 1 minuutin, eikä sido sinua mihinkään.

Olet artikkelissa tilitoimisto Lappeenranta. Katso muut paikkakunnat.