Tilitoimisto Turku – Vältä Väärä Valinta!

Kun kirjoitat googlen hakukenttään hakusanat Tilitoimisto Turku, saatat löytää tuhansittain mahdollisia osumia. Ei siis ihmekään, mikäli tilitoimiston löytäminen yrityksellesi Turun alueelta tuntuu stressaavalta ja turhauttavalta.

Yritätkö vielä päättää, minkä kriteereiden perusteella valitsisit yrityksellesi tilitoimiston? Vastataksemme tähän kysymykseen, olemme listanneet alle muutaman vinkin, joiden pohjalta on hyvä lähteä etsimään yrityksellesi tilitoimistoa Turusta – tai miksei myös sen ulkopuolelta?

Tilitoimisto Turku – Mitkä tekijät määrittävät yrityksellesi sopivimman tilitoimiston?

Pähkäiletkö vielä sen päätöksen kanssa, mistä ja miten aloitat tilitoimiston etsinnän? Turusta ja sen lähiympäristöstä löytyy sen verran monta eri tilitoimistoa valittavaksesi, että pelkkä etsinnän aloittaminen saattaa tuntua vaikealta.

On tietenkin hyvä asia, että tilitoimistoja on monta eri vaihtoehtoa. Se nimittäin tarkoittaa sitä, että yksi näistä tilitoimistoista luultavasti sopii yrityksellesi täydellisesti. On usein kuitenkin vaikea valita yksi monen joukosta, erityisesti jos tärkeimpien valitsemiskriteerien määrittäminen on vielä kesken.

Tilitoimiston etsintäprosessi voikin osoittautua melkoisen aikaa vieväksi vaativaksi hankkeeksi. Sitä voi kuitenkin helpottaa osaamalla ottaa vertailun kannalta tärkeimmät seikat heti alussa huomioon, kuten muun muassa nämä seuraavat seikat:

 

1) Tilitoimiston koko

Minkä kokoisen tilitoimiston palveluita olit kaavaillut hankkivasi? Pienet tilitoimistot eivät lähtökohtaisesti kykene tarjoamaan yhtä monipuolisia palveluita kuin suuret tilitoimistot. Niiden palvelut ovat kuitenkin yleensä paljon henkilökohtaisempaa luokkaa, ja pienet yritykset usein viihtyvätkin hyvin pienten tilitoimistojen kanssa yhteistyötä tehden. Suuremmilta tilitoimistolta taas löydät useimmiten monipuolisemman ja joustavamman palvelu- ja ohjelmistotarjonnan. Suuremmalla liikevaihdolla operoivat yritykset tyypillisesti kokevat keskisuurten ja suurten tilitoimistojen olevan yritykselle toimivampi yhteistyövalinta.

 

2) Tilitoimiston sijainti

Suositko paikan päällä asioimista vai asioinnin toteutumista sähköisesti? Suuremmat tilitoimistot löytyy pääosin Turun keskustan alueelta kun taas pienempiä tilitoimistoja on mahdollista löytää pitkin Turkua ja sen lähiympäristöä, esimerkiksi Raision suunnalta. Jos hommien hoitaminen sähköisesti sopii yrityksellesi, voit oikeastaan tarkastella yrityksellesi tilitoimistoa mistä päin Suomea tahansa. Tahtoessasi asioida ensisijaisesti paikan päällä kannattaa kuitenkin mieluummin valita yritystä lähellä sijaitseva tilitoimisto.

Huomioi lisäksi, että keskeisillä alueilla toimivat tilitoimistot usein maksavat suurempaa vuokraa ja pitävät korkeampaa palkkatasoa syrjäisempiin alueisiin verrattuna. Tämä usein heijastuu myös tilitoimistojen tarjoamissa hinnoissa. Näiden keskeisimmillä alueilla sijaitsevien tilitoimistojen välinenkin hintahaitari voi kuitenkin vaihdella suuresti.

 

3) Tilitoimiston palvelutarjonta

Ensisijaisesti päätöksesi tulisi tehdä nimenomaan tilitoimiston tarjoamien palveluiden perusteella. Minkä tasoista ja laajuista palvelua oletat saavasi valitsemaltasi tilitoimistolta?

On nimittäin hyvin mahdollista, että löydät palveluiden laajuuden ja asiakaspalvelun laadun osalta täydellisesti odotuksiasi vastaavan tilitoimiston, joka sattuukin sijaitsemaan alkuperäisen etsintäalueesi ulkopuolella. Voi olla, että tilitoimisto jopa sijaitsee yrityksesi toimikunnan rajojen ulkopuolella! Näissä tilanteissa kannattaa jättää tilitoimiston sijainti huomioimatta ja tehdä päätös yksinomaan sen palvelutarjonnan ja laadun perusteella. Tietenkin yritystä lähellä sijaitseva tilitoimisto helpottaa asiointia paikan päällä, mutta palveluiden laadusta ja laajuudesta ei kuitenkaan sovi lähteä joustamaan.

 

Turun alueen tilitoimistojen hinnoittelu

Tilitoimistojen tarjoamat hinnat määrittyvät useiden tekijöiden perusteella. Pelkästä sähköisestä kirjanpidosta puhuttaessa, voi mikroyritys saada sen noin 80-100€/kk (+alv) lähtöhinnalla, joskin kannattaa varautua korkeampaan hintaan. Tätä täsmällisemmin hintaesimerkkejä on hankala antaa, sillä lähes kaikki tilitoimistot hinnoittelevat palvelunsa tapauskohtaisesti.

Mainitsimmekin jo aikaisemmin miten tilitoimiston sijainti saattaa vaikuttaa sen pyytämään hintaan, ja tämä on ehdottomasti yksi tekijä, joista hinnoittelu koostuu. Tätäkin tärkeämpiä hinnoittelun perusteita ovat kuitenkin oman yrityksesi liiketoiminnan koko ja luonto. Tämän lisäksi toivomiesi palveluiden laajuus on painava tekijä hinnoittelussa.

Ensisijaisesti tilitoimisto määrittää yritykseltäsi pyydettävän hinnan yrityksesi liikevaihdon ja tositteiden määrän perusteella, ja tämä hinta määrittyy vielä lisää haluamasi palvelukokemuksen laajuuden perusteella. Kannattaa siis tarkkaan miettiä etukäteen minkälaisia palveluita toivot tilitoimistolta. Haetko tilitoimistoa lähinnä hoitamaan kirjanpitoasi? Vai onko toiveissasi myös konsultointipalveluita tai muuta taloushallinnon ulkoistamista?

Koska suurin osa tilitoimistojen palveluista hoidetaan nykyään sähköisesti, ei sinun tarvitse rajata hakuasi vain yritystäsi lähinnä sijaitseviin tilitoimistoihin. Sen sijaan, ota rohkeasti vertailuun mukaan eri alueilla sijaitsevien tilitoimistojen palveluita ja hintoja, mukaan lukien tilitoimistojen, jotka sijaitsevat yrityksesi toimikunnan ulkopuolella.

Kun olet saanut tilitoimistolta hintatarjouksen, tarkista ennen hyväksymistä mihin hinta perustuu. Onko kyseessä kiinteä tuntihinta? Onko kyseessä lähtöhinta, joka muuttuu tositteiden ja transaktioiden määrän perusteella? Jotkin tilitoimistot tarjoavat houkuttelevan matalia lähtöhintoja, mutta tämä hinta saattaa paisua huomattavasti jokaisen maksun, tositteen ja transaktion myötä. Tämä kannattaa siis ehdottomasti huomioida hintoja vertaillessasi. Tämän lisäksi vielä yksi huomioon otettava seikka hinnoissa on tilitoimiston käyttämä automatiikka. Mitä parempi automatiikka on käytössä, sitä enemmän aikaa tilitoimisto säästää – ja tämä tulee näkymään myös yritystäsi laskutettaessa.

 

Kumpi yrityksesi tulisi valita: Perinteinen kirjanpito vai sähköinen kirjanpito?

Oletko kiinnostunut yrityksesi kirjanpidon hoidettavan sähköisesti vai perinteisellä tavalla? Oletusvaihtoehto on tilitoimistolla tätä nykyä suorittaa kirjanpito sähköisesti. On kuitenkin olemassa vielä tilitoimistoja, jotka tarjoavat myös paperisen tavan hoitaa kirjanpito. Joitakin yrityksiä houkutteleekin perinteinen kirjanpito sen hivenen edullisemman hinnan vuoksi. Koska sähköistä kirjanpitoa suorittaakseen tilitoimistot joutuvat maksamaan ohjelmistontarjoajille lisenssimaksuja, on sähköisen kirjanpidon lasku jonkin verran perinteistä kirjanpitoa suurempi.

Pelkkä edullisempi hinta ei kuitenkaan riitä syyksi valita perinteistä kirjanpitoa. Huomioi, että sähköinen kirjanpito on paljon aikaa säästävämpi vaihtoehto. Lisäksi perinteisen kirjanpidon rajoittuneisuus saattaa tulla yllättävänkin nopeasti vastaan yrityksesi kasvaessa.

Suosittelemmekin siis valitsemaan sähköisen kirjanpidon heti alusta alkaen. Tämä on tärkeää erityisesti niille yrityksille, joilla on aikeissa kasvattaa toimintaansa ajan mittaan. Vain erityisen painavista syistä tulisi valita perinteinen kirjanpito.

 

Mitä jos yrityksesi sijaitseekin Turun ulkopuolella?

Sähköisen kirjanpidon ja muun sähköisen asioinnin ansiosta yrityksesi voi nauttia Turun alueella sijaitsevien tilitoimistojen palveluista, sijaitsi yritys missä päin Suomea tahansa. Tämä toimii myös niinkin päin, että Turun alueella sijaitseva yritys voi valita myös Turun ulkopuolella sijaitsevan yrityksen. Toki tilitoimiston hakuvaihtoehdot laajenevat tämän myötä melkoisesti. Se kuitenkin samalla mahdollistaa mahtavan kattavan vertailun, jonka pohjalta voit valita yrityksellesi kaikkein toimivimman tilitoimiston.

 

Mikä on Turun paras tilitoimisto?

Tähän kysymykseen ei luultavasti ole sitä yhtä oikeaa vastausta. Sen sijaan, jokaisen yrityksen mielestä se tilitoimisto, joka parhaiten vastaa sen tarpeisiin ja toiveisiin, on Turun paras tilitoimisto.

Siksi sinunkin yrityksesi kannattaa aivan ensimmäiseksi kartoittaa yrityksesi tämän hetkiset tarpeet ja tulevaisuuden tavoitteet, ja aloittaa tilitoimiston etsintä näiden tietojen pohjalta. Tämä on suosittelemamme etenemistapa, sillä näin pystyy paremmin välttämään tilanteen, jossa nyt valituksi tullut tilitoimisto ei parin vuoden päästä enää vastaakaan yrityksesi tarpeisiin.

Kartoituksen tietoja tulisikin nimenomaan käyttää löytääksesi yrityksellesi parhaat palvelut tarjoava tilitoimisto, vaikkei se olisikaan se edullisin. Näitä palveluita tutkiskellessasi ota huomioon myös palvelut, jotka eivät ehkä nyt ole ajankohtaisia, mutta saattavat vastata tulevaisuuden tavoitteidesi tarpeita. Lisäksi, ota huomioon myös tilitoimiston asiakaspalvelun tunnollisuus ja ammattitaitoisuuden taso. Pystyykö tarkastelemasi tilitoimisto myös antamaan neuvoja liiketoiminnan kehittämiseen?

Viimeisenä, kiinnitä vielä huomiota, onko kyseinen tilitoimisto auktorisoitu. Useat yritykset suosivat auktorisoituja tilitoimistoja, sillä näin he pystyvät varmistumaan tilitoimiston tarjoaman palvelun laadun olevan etukäteen luvatulla tasolla.

 

Mitä siis kannattaa muistaa tilitoimistoa valitessa?

Käyttämällä yllä esiteltyjä vinkkejä voit luoda tukevan pohjan, jonka perusteella pystyt paitsi kartoittamaan oman yrityksesi tarpeita, myös selvittämään minkälaista tilitoimistoa olet hakemassa. Näiden vinkkien lisäksi suosittelemme lämpimästi tutustumaan myös artikkeliimme tilitoimistojen kilpailutus ja valinta ennen kuin kilpailutat tilitoimistot. Tästä artikkelista tulet nimittäin saamaan käyttöösi vielä muutaman vinkin lisää.

 

Näiden ohjeiden lisäksi voimme myös auttaa yritystäsi etsimään tarpeisiin vastaavan ja luotettavan tilitoimiston – ilmaiseksi. Täytä vain alla oleva tarjouspyyntölomake!

 

Löydä Tilitoimisto

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista, kestää noin 1 minuutin, eikä sido sinua mihinkään.

Olet artikkelissa tilitoimisto Turku. Katso muut paikkakunnat.