Tilitoimisto Helsinki: Mitä Muistaa Valitessa 2022?

tilitoimisto helsinki

Tilitoimisto Helsinki hakusanat antaa tuhansittain osumia googlessa, joka voi tehdä valinnasta hyvinkin vaikeaa.

 

Väärän tilitoimiston valitseminen voi koitua kohtalokkaaksi niin yrityksesi kuin oman henkisen hyvinvoinnin kannalta.

 

Tässä artikkelissa käymme läpi vinkkejä hyvän tilitoimiston valintaan Helsingin alueella ja yleisesti.

Tilitoimisto Helsinki – Mistä aloittaa etsintä?

Helsinki ja sen lähiseudut kuten espoo ja vantaa ovat pullollaan tilitoimistoja.

Tarjonnasta ei siis ole pulaa, päinvastoin.

Koska pääkaupunkiseudulla on tilitoimistoja pilvin pimein kannattaa tilitoimiston etsintä aloittaa pienellä pohdinnalla.

Pohtiessa tilitoimiston valintaa on hyvä ajatella muun muassa seuraavia asioita:

1) Tilitoimiston koko

Kuinka suuren tilitoimiston haluat yrityksellesi? Pienemmät tilitoimistot tarjoavat usein henkilökohtaisemman kokemuksen suuriin kilpailijoihin verrattuna. Suuremmat tilitoimistot ovat puolestaan usein monipuolisempia ja joustavampia mitä ohjelmistoihin ja palveluihin tulee. Yhden henkilön yritys, jonka liikevaihto on 100t€/vuosi saattaa pärjätä kauemmin pienen tilitoimiston asiakkaan kuin 10 hengen yritys, jossa liikevaihto on miljoonaluokkaa.

Pääsääntöisesti suurempien tilitoimistojen toimistot sijaitsevat lähempänä ydinkeskustaa, kun taas pieniä tilitoimistoja löytyy paremmin myös hieman syrjäisemmiltä alueilta pääkaupunkiseudulla.

2) Tilitoimiston sijainti

Tuletko käymään tilitoimistolla vai onko toivomus, että lähes kaikki hoituu sähköisesti ja etänä?

Mikäli tilitoimiston sijainnilla ei lähtökohtaisesti ole suurta väliä, voi hieman syrjäisemmällä alueella, tai toisella paikkakunnalla sijaitseva tilitoimisto toimia mainiosti.

Helsingin keskustan tilitoimistojen hinnat vaihtelevat suuresti, mutta yleisesti ottaen korkeampi vuokrataso näkyy myös tilitoimiston hinnoittelussa kehyskuntiin verrattuna. 

3) Palvelu

Ennen kaikkea tilitoimiston valinta tulisi tehdä palvelun tason ja laajuuden perusteella.

Joskus toisesta paikkakunnasta löytyy tilitoimisto, jonka tarjoamat palvelut sopivat yrityksellesi paremmin kuin yhdenkään kotikunnan tilitoimiston. Silloin saattaa olla järkevää valita tilitoimisto palvelun, eikä niinkään sijainnin perusteella. Sijainnin merkitys yrityksen ja tilitoimiston välisessä yhteistyössä on useimmiten pieni. Tilitoimiston tarjoamien palveluiden laajuus ja laatu on sen sijaan hyvin oleellisia tekijöitä sujuvalle yhteistyölle.

Helsingin tilitoimistohinnat

 

 

 

 

 

Helsingin tilitoimistojen hinta vaihtelee niin kuin muualla pitkälti yrityksesi koon ja liiketoiminnan luonnon mukaan.

Hinnastoon vaikuttaa muun muassa yrityksesi liikevaihto ja tositteiden (esim. osto -ja myyntitositteiden määrä) sekä palvelukokonaisuuden laajuus (esim. pelkkä juokseva kirjanpito ja tilinpäätös vai myös esim. juridinen neuvonta ja muut konsultointipalvelut).

Mikroyrityksen juoksevat kulut tilitoimistolle kuukausitasolla pyörivät pääkaupunkiseudulla yleensä alkaen 100 euroa / kk, olettaen että kirjanpito hoidetaan sähköisesti. Mitään yleistä hintahaarukkaa on vaikea antaa, koska hinnat ovat pitkälti tapauskohtaisia ja riippuu yrityksesi toiminnasta ja toivotuista tilitoimistopalveluista.

Tilitoimistojen hinnat ovat muiden palveluiden tavoin korkeammat Helsingin keskustassa. Koska tilitoimistopalvelut voidaan nykyisin hoitaa sähköisesti, useat tilitoimistot Helsingin ulkopuolella tarjoavat palveluitaan myös Helsingissä toimiville yrityksille.

 

Sähköinen kirjanpito vai perinteinen kirjanpito?

Jotkin tilitoimistot tarjoavat edelleen myös perinteistä kirjanpitoa (paperillista kirjanpitoa), jolloin hinta voi olla alhaisempi sähköiseen kirjanpitoon verrattuna. Ero johtuu lähinnä lisenssimaksuista, jotka tilitoimistot maksavat ohjelmistojen tarjoajille ja joka näin ollen näkyy asiakkaalla loppuhinnassa.

Emme kuitenkaan suosittele perinteisen kirjanpidon valitsemista, etenkään hinnan perusteella, sillä sähköinen kirjanpito säästää yrittäjän aikaa jolloin aikaa jää enemmän keskittyä olennaiseen. Lisäksi liiketoiminnan kasvaessa perinteinen kirjanpidon rajoitteet tulevat kasvavissa määrin eteen. Näin ollen suosittelemme aina lähtökohtaisesti valitsemaan sähköisen kirjanpidon, ellei perinteisen kirjanpidon valitsemiselle ole painavaa syytä. Suuri osa tilitoimistoista on siirtynyt sähköiseen kirjanpitoon ja ovat lopettaneet perinteisten kirjanpitopalveluiden tarjoamisen kokonaan.

 

Paras tilitoimisto Helsingissä?

Miten siis löytää yrityksellesi paras tilitoimisto?

Paras tilitoimisto on tapauskohtaista ja näin ollen yleistä suositusta on vaikea antaa.
Fiksuin tapa valita tilitoimisto on kartoittaa yrityksesi nykyiset ja tulevaisuuden tarpeet tarkasti ennen valintaa.
Näin vältyt tilanteelta, jossa tilitoimiston vaihtaminen tulee ajankohtaiseksi liiketoiminnan kasvaessa.

Tilitoimiston valinnassa kannattaa ottaa huomioon muun muassa tilitoimiston henkilökunnan pätevyys sekä tilitoimiston tarjoamien palveluiden laajuus.
Tilitoimistoa ei kannata valita pelkän hinnan perusteella.
Hyvä tilitoimisto on asiakaspalveleva, ammattitaitoinen ja osaa neuvoa liiketoimintasi kehittämisessä.

Monet yritykset haluavat kohdistaa valintansa auktorisoituun tilitoimistoon palvelun laadun takaamiseksi.
Löydät Helsingin auktorisoidut tilitoimistot Taloushallintoliiton sivuilta.

Yritykseni toimii Helsingissä – voinko valita tilitoimiston muualta?

Nykyisin suurin osa tilitoimistoista tarjoaa sähköistä kirjanpitoa ja eivät täten vaadi, että heidän asiakkaat sijaitsevat fyysisesti lähellä. Näin ollen tilitoimiston valinta ei välttämättä ole riippuvainen yrityksesi sijainnista ja onkin suositeltavaa kartoittaa tarjonta myös lähialueella kuten esim. Espoon ja Vantaan tilitoimistot.

 

Mitä muistaa tilitoimistoa valitessa?

Suosittelemme tutustumaan artikkeliimme tilitoimiston kilpailutus ja valinta, jossa käymme läpi hyödyllisiä seikkoja jotka kannattaa pitää mielessä kun valitset tilitoimistoa yrityksellesi.

 

Autamme sinua löytämään yrityksellesi sopivan, luotettavan tilitoimiston Helsingistä ilmaiseksi.
Sinun tarvitsee vain täyttää alla oleva tarjouspyyntö.