Tilitoimisto Tampere: Vinkit Ennen Valintaa!

Turhauttaako tilitoimiston etsiminen Tampereelta, koska hakusanoilla Tilitoimisto Tampere tuntuu löytyvän pilvin pimein vaihtoehtoja? Auttaaksemme sinua päätöksen teossa, olemme koonneet alla olevaan artikkeliin vinkkejä tilitoimiston valintaan liittyen. Niiden avulla pääset alkuun tilitoimiston haussa Tampereen alueelta – ja miksei myös muualta Suomesta.

 

 

Tilitoimisto Tampere – Mitä kannattaa ottaa huomioon ensimmäiseksi?

 

Pelkästään tilitoimiston etsimisen aloittaminen saattaa tuntua monimutkaiselta. Niin Tampereelta kuin lähiympäristöstä löytyy tusinoittain eri tilitoimistovaihtoehtoja. On tietenkin positiivista, että tilitoimistoja on näin monta, sillä se mahdollistaa jokaisen yrityksen löytävän juuri omiin tarpeisiin sopivan tilitoimiston. Vaatii kuitenkin oman aikansa ja prosessinsa löytää kaikkien tilitoimistojen seasta juuri se omalle yritykselle sopivin vaihtoehto. Verrattaessa eri tilitoimistoja, kannattaa aloittaa kiinnittämällä huomiota muun muassa seuraaviin seikkoihin:

 

1) Tilitoimiston koko

Onko sinulla jo tiedossa, minkä kokoista tilitoimistoa etsit? Pienemmät tilitoimistot saattavat tarjota henkilökohtaisempaa palvelua. Suuremmat tilitoimistot sen sijaan kykenevät yleensä tarjoamaan palveluita ja ohjelmistoja, jotka ovat monipuolisempia ja joustavimpia. Mikäli yrityksesi on pieni, liikevaihdon ollessa esimerkiksi 100t€/vuosi ja tositteiden määrän ollessa maltillinen, pienempi tilitoimisto voi olla fiksu valinta. Isommat yritykset taas luultavasti viihtyvät paremmin vähintään keskisuurten tilitoimistojen asiakkaana monipuolisempien palveluvalikoimien parissa. Mikäli yrityksesi hakee nopeaa kasvua, saattaa olla järkevää valita tilitoimisto, joka voi tarjota palveluita joita yrityksesi tulee tarvitsemaan tulevaisuudessa kuten taloushallinon ulkoistettuja palveluita.

 

2) Tilitoimiston sijainti

Onko sinulle tärkeä asioida tilitoimistolla paikan päällä vai sopiiko sinulle asioiden hoitaminen pääasiassa sähköisesti? Suuremmat tilitoimistot löydät yleensä Tampereen keskustan ympäristöstä. Pienempiä tilitoimistoja taas on mahdollista löytää muistakin Tampereen naapurustoista, sekä myös Tampereen ulkopuolelta, kuten Kangasalalta. Mikäli yrityksellesi sopii hoitaa asiat ensisijaisesti sähköisesti, ei tilitoimiston sijainnilla ole niin väliä. Mikäli kuitenkin haluaisit asioida tilitoimiston liiketiloissa, kannattaa harkita yrityksesi lähellä sijaitsevaa tilitoimistoa.

 

3) Tilitoimiston palvelu

Vaikka tilitoimiston koko ja sijainti merkitsevät paljon, päätöksesi tulisi ensisijaisesti keskittyä tilitoimiston tarjoamien palveluiden ympärille. Minkä laajuista ja minkä tasoista palvelua harkitsemasi tilitoimisto kykenee tarjoamaan?

Välillä käy yksinkertaisesti niin, että katsastelemasi tilitoimisto tarjoaa juuri sen laatuista asiakaspalvelua ja juuri niitä palveluita ja ohjelmistoja, jotka parhaiten vastaavat toiveitasi, mutta tilitoimisto sijaitsee eri paikkakunnalla kuin yrityksesi. Näissä tilanteissa on järkevämpää valita tilitoimisto kyseisen palvelutarjonnan perusteella, oli sijainti mikä tahansa.

Tänä päivänä niin moni tilitoimiston toimista suoritetaan sähköisesti, ettei sijainti välttämättä merkitse juuri mitään tilitoimiston ja yrityksen sujuvan yhteistyön välillä. Oleellisempaa jatkuvan ja toimivan yhteistyön luomiseksi onkin, ettei tilitoimiston tarjoamista palveluista ja ohjelmistoista, niin laajuudesta kuin laadusta, lähdetä tinkimään.

 

Tampereen tilitoimistojen hinta

Tilitoimiston hinnoitteluun vaikuttaa ensisijaisesti yrityksesi koko, liiketoiminnan luonto ja laajuus.

Tilitoimiston suunnitellessa hinnoittelua yrityksellesi, he ottavat ensisijaisesti huomioon tapahtumien (esim. maksut, tositteet, palkanmaksut) määrän. Palvelukokemuksen laajuus vaikuttaa myös merkittävästi hinnoitteluun. Haetko tilitoimistoa hoitamaan lähinnä kirjanpidon puolestasi vai haluatko kokonaisuuteen sisällytettävän myös konsultointipalveluita, esimerkiksi juridista neuvontaa?

Mikroyritykselle on mahdollista saada yritykselleen kirjanpito Tampereen alueella alkaen noin 100€/kk (+alv). Tällä hinnalla oletetaan kirjanpidon hoituvan kokonaan sähköisesti ja liiketoiminnan olevan pientä. Kannattaa kuitenkin varautua hinta-tason olevan yleensä korkeampi, etenkin jos tahdot muita palveluita kuin juoksevan kirjanpidon. Yleistä hintaesimerkkiä on tätä täsmällisemmin vaikea antaa, sillä lähes jokainen tilitoimisto hinnoittelee palveluksensa tapauskohtaisesti, perustuen yrityksesi toiminnan kokoon ja toivomiesi palveluiden laajuuteen.

Koska niin moni tilitoimistojen palveluista on mahdollista hoitaa lähestulkoon täysin sähköisesti, mahdollistaa se sinulle tilitoimiston valitsemisen kauempanakin keskustan alueesta. Voit siis surutta verrata eri tilitoimistojen palveluita ja hintoja sijainnista riippumatta. Voit esimerkiksi hankkia tilitoimiston yrityksesi toimikunnan ulkopuolelta.

Kun saat tilitoimistolta hintatarjouksen, kannattaa ottaa huomioon mihin kyseinen hinta perustuu. Onko hinta kiinteä tuntihinta vai onko kyseessä tosite- tai transaktiopohjainen hinnoittelu? Jotkin tilitoimistot houkuttelevat yrityksiä asiakkaikseen yllättävänkin matalalla lähtöhinnalla, mutta jokainen maksu, tosite, ja transaktio paisuttaa todellista kuukausihintaa. Huomioi tämä todellinen kuukausihinta siis tarkasti eri tilitoimistojen hintoja verrattaessa. Lisäksi kannattaa huomioida minkälaista automatiikkaa tilitoimisto käyttää, sillä sen tuoma ajansäästö tilitoimistolle heijastuu myös laskussasi.

 

Kumpi on parempi vaihtoehto, sähköinen kirjanpito vai perinteinen kirjanpito?

Joitakin yrityksiä perinteinen kirjanpito saattaa houkutella enemmän, vaikka sähköinen kirjanpito onkin tänä päivänä erittäin laajasti tarjottava vaihtoehto. Pelkän halvemman hinnan takia ei perinteistä kirjanpitoa kannata kuitenkaan valita. Sähköinen kirjanpito sujuu nopeammin ja joustavammin kuin perinteinen kirjanpito, jättäen enemmän aikaa yrityksellesi keskittyä olennaiseen eli itse liiketoimintaan. Varsinkin jos toiveissasi on kasvattaa yrityksesi liiketoimintaa, tulet huomaamaan perinteisen kirjanpidon rajoitukset ennen pitkää.

Täten suosittelemmekin valitsemaan sähköisen kirjanpidon heti alusta alkaen, lukuun ottamatta tilanteita, joihin sisältyy painava syy valita perinteinen kirjanpito. Moni tilitoimisto ei nykyään enää edes tarjoa perinteistä kirjanpitoa, vaan kirjanpito hoidetaan lähtökohtaisesti sähköisesti.

 

Mikä on Tampereen paras tilitoimisto?

Miten voit hyödyntää juuri hankkimasi tiedot löytääksesi Tampereen parhaan tilitoimiston? Tähän ei ole yhtä ja oikeaa vastausta, vaan se paras ja sopivin tilitoimisto riippuu aina yrityksen omista tarpeista.

Suosituksemme on, että kartoitat yksityiskohtaisesti niin yrityksesi tämän hetkiset tarpeesi kuin tulevaisuuden tavoitteetkin ennen tilitoimistohaun aloittamista. Kun olet ottanut huomioon myös mahdollisen yrityskasvun ja tulevaisuuden tarpeet, on helpompaa välttää tilanne, jossa nyt valitsemasi tilitoimisto ei parin vuoden päästä enää vastaakaan tarpeitasi.

Huomioi, että kartoituksen suorittamisen jälkeenkään tilitoimistoa ei tulisi valita vain niiden tarjoaman hinnan perusteella. Sen sijaan valintasi tuli kohdistua siihen, miten laajasti tarkastelemasi tilitoimisto tarjoaa palveluita, siinäkin tapauksessa, että jotkin palveluista eivät oman yrityksen kohdalla olisi ajankohtaisia. Valitse yrityksellesi tilitoimisto, joka tarjoaa tarvittavat palvelut, mutta on myös ammattitaitoinen ja asiakkaitaan tunnollisesti palveleva. Pelkkää plussaa on myös se, jos tilitoimisto pystyy antamaan neuvoja liiketoimintasi kehittämiseksi.

Kaiken tämän päälle useat yritykset keskittävät valintansa auktorisoituihin tilitoimistoihin. Näin ne pystyvät takaamaan tarjotun palvelun laadun todella olevan luvatulla tasolla.

 

Mitä kannattaa muistaa tilitoimistoa valitessa?

Yllä mainittujen vinkkien avulla voit lähteä kartoittamaan oman yrityksesi tarpeita, ja hyödyntää tietoja tilitoimistoja vertailtaessa. Ennen kuin kilpailutat tilitoimistot, suosittelemme tutustumaan artikkeliimme tilitoimistojen kilpailutus. Käymme artikkelissa läpi vielä lisää hyödyllisiä ja huomioon otettavia seikkoja, joiden kautta tie oikean tilitoimiston valintaan helpottuu.

Me voimme myös auttaa sinua etsimään yrityksellesi tilitoimiston, joka on sopiva ja luotettava – ilmaiseksi. Se ei vaadi sinulta muuta kuin alla olevan tarjouspyyntölomakkeen täyttämisen.

 

Löydä Tilitoimisto

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista, kestää noin 1 minuutin, eikä sido sinua mihinkään.

Olet artikkelissa tilitoimisto Tampere. Katso muut paikkakunnat.