Tilitoimisto Hämeenlinna – Näin Löydät Parhaan!

Oletko sinäkin lähitulevaisuudessa valitsemassa tilitoimistoa uudelle tai olemassa olevalle yrityksellesi? Tuntuuko haku monimutkaiselta, koska hakusanat Tilitoimisto Hämeenlinna näyttävät valittavanasi olevan tuhansittain vaihtoehtoja?

Koska tilitoimiston valinta on tärkeä päätös, kannattaa vertailuun ja valintaan panostaa. Olemme siksi koonneet alla olevaan artikkeliin muutaman vinkin, jotka auttavat selvittämään hakukriteerisi ja helpottamaan päätöksentekoasi. Voit käyttää näitä vinkkejä löytääksesi tilitoimiston paitsi Hämeenlinnasta, myös muualta Suomesta.

 

Tilitoimisto Hämeenlinna – Mistä kannattaa aloittaa tilitoimistohaku?

Mietitkö vielä, minkälaista tilitoimistoa olet hakemassa? Olit sitten valitsemassa ensimmäistä tilitoimistoa yrityksellesi tai vaihtamassa uuteen, ei päätöksen teko ole aina helppoa. Tilitoimistovaihtoehtoja on runsaasti, palvelutarjontoja montaa erilaista, ja hinnoittelumalleja useita, eikä aina ole tiedossa mihin vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota.

Kun selvität mistä keskeisimmät hakukriteerit koostuvat, ei valintaprosessi tunnu enää niin painajaismaiselta. Olemme alla huomioineet muutaman tekijän, jotka yrityksesi tulisi ottaa huomioon ensimmäisenä:

 

1) Tilitoimiston koko

Minkä kokoista tilitoimistoa olet hakemassa? Mikäli yrityksesi on pieni, voi pienempien, henkilökohtaisempaa palvelua tarjoavien tilitoimistojen kanssa tehty yhteistyö tuntua sujuvammalta. Yli 100t€/vuosi liikevaihdolla operoivat yritykset sen sijaan monesti keskisuurten ja suurten tilitoimistojen monipuolisemmat ja joustavammat palvelut vastaavan niiden tarpeisiin paremmin.

 

2) Tilitoimiston sijainti

Oliko tarkoituksenasi asioida säännöllisesti paikan päällä vai lähinnä sähköisesti? Jos pyrit käymään usein tilitoimiston liiketiloissa, kannattaa etsiä tilitoimistoa läheltä yritystäsi, saman toimikunnan sisältä. Sähköistä asiointia suosiessasi taas voit hankkia yrityksellesi tilitoimiston mistä päin Suomea tahansa.

Tilitoimiston sijainti voi olla huomioon otettavaa tilitoimiston koon ja hinnoittelun suhteen. Suuremmat tilitoimistot sijaitsevat usein keskusta-alueella ja esimerkiksi Hattulan suunnalla. Pienempiä tilitoimistoja sen sijaan on sijoiteltu pitkin Hämeenlinnaa ja sen rajoja ympäröiviin pienempiin alueisiin.

Keskustan alueella sijaitsevien tilitoimistojen palkka- ja vuokrataso on lisäksi usein korkeampi. Tämä taas saattaa näkyä myös yrityksesi laskussa. Myös näiden tilitoimistojen välillä on kuitenkin joskus havaittavissa huomattaviakin eroja hinnoittelussa.

 

3) Tilitoimiston palvelutarjonta

Suunnitteletko hankkivasi tilitoimistolta pelkkää peruskirjanpitoa vai kiinnostavatko myös muut palvelut? Vaikka myös muut tekijät ovat tärkeitä, tulisi tilitoimiston tarjoamien palveluiden laajuus ja laatu olla ne keskeisimmät kriteerit, jottei tilitoimiston valintaan pettyisi.

Välttyäkseen pettymykseltä kannattaakin ehdottomasti valita palvelutarjonnaltaan ja laadultaan yrityksesi tarpeisiin ja toiveisiin parhaiten vastaava tilitoimisto, vaikka se sijaitsisikin yrityksesi – eli Hämeenlinnan – toimikunnan ulkopuolella.

 

Hämeenlinnan tilitoimistojen hinnoittelu

Tilitoimistot tekevät hintatarjouksen yrityksellesi yrityksesi koon, toimialan ja tarvitsemiesi palveluiden laajuuden perusteella. Suunnitellessaan hintaa tilitoimisto pyrkii huomioimaan myös muun muassa yrityksesi liikevaihdon ja tositteiden määrän.

Mikroyritys voi saada pelkän sähköisen kirjanpidon hintaan 100€/kk, mutta yleensä kannattaa varautua suurempaan hintaan. Tilitoimistot asettavat hintansa pääasiassa tapauskohtaisesti, joten tarkkaa hintaesimerkkiä on hankala esittää.

Huomioi ennakkoon myös suositko sähköistä kirjanpitoa vai perinteistä kirjanpitoa. Sähköinen kirjanpito on jonkin verran kalliimpi vaihtoehto, koska siihen kuuluu myös ohjelmistontarjoajille maksettavia lisenssimaksuja. Perinteinen kirjanpito on kuitenkin huomattavasti hitaampi ja rajoittuneempi kirjanpidon muoto.

Hintatarjouksen saatuasi kannattaa selvittää, mistä hinta muodostuu. Tarjotaanko kiinteää tuntihintaa? Onko tarjous lähtöhinta, joka muokkautuu tositteiden ja transaktioiden määrän myötä? Muokkautuva lähtöhinta kiinteän tuntihinnan sijasta saattaa myös tehdä todellisen kuukausihinnan arvioinnista vaikeampaa. Joidenkin tilitoimistojen tarjoama lähtöhinta saattaa myös vaikuttaa petollisen edulliselta. Muista siis tarkastella jokainen hintatarjous läpi yksityiskohtaisesti sillä se helpottaa myös tarjousten vertailua ylipäänsä.

 

Mikä on Hämeenlinnan paras tilitoimisto? Entä jos yrityksesi sijaitseekin Hämeenlinnan ulkopuolella?

Paras tilitoimisto yrityksellesi on yksinkertaisesti se, mikä parhaiten vastaa juuri sinun yrityksesi tarpeisiin ja toiveisiin. Tilitoimiston haku onkin hyvä aloittaa selvittämällä yrityksesi nykyhetken tarpeet sekä mahdolliset tulevaisuuden tavoitteet. Tämän perusteella pystyt paremmin tekemään pitkäaikaisen valinnan tilitoimiston suhteen. Esimerkiksi, mikäli tavoitteena on kasvattaa yritystoimintaasi merkittävästi, ei pieni tilitoimisto parin vuoden päästä välttämättä ole se paras valinta.

Vertaillessasi tilitoimistoja kannattaa muistaa huomioida myös ne palvelut, jotka eivät vielä nykyhetkenä ole ajankohtaisia. Muita keskeisiä huomioon otettavia asioita ovat tilitoimiston henkilöstön asiantuntevuus ja asiakaspalvelun tunnollisuus. Useat yritykset suosivat näiden lisäksi auktorisoituja tilitoimistoja.

Vaikka yrityksesi sijaitsisikin Hämeenlinnan ulkopuolella, voit ongelmitta valita hämeenlinnalaisen tilitoimiston sähköisellä asioinnilla. Myös hämeenlinnalainen yritys voi samalla periaatteella valita tilitoimiston toimikuntansa ulkopuolelta.

 

Mitä siis ottaa huomioon tilitoimistoa valittaessa?

Toivomme, että yllä esitellyt vinkit sujuvoittavat hakuprosessiasi. Suosittelemme lukaisemaan myös artikkelimme tilitoimistojen kilpailutuksesta. Näitä neuvoja hyödyntämällä tulee päätöksenteosta huomattavasti helpompaa, kunhan muistat varata siihen reilusti aikaa ja käydä vaihtoehtoja läpi rauhassa.

Voit myös ottaa meihin yhteyttä sopivan ja luotettavan tilitoimiston löytääksesi – ilmaiseksi.

Löydä Tilitoimisto

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista, kestää noin 1 minuutin, eikä sido sinua mihinkään.

Olet artikkelissa tilitoimisto Hämeenlinna. Katso muut paikkakunnat.