Tilitoimisto Kuopio – Miten löydät yrityksellesi sopivimman tilitoimiston?

Etsitkö yrityksellesi tilitoimistoa Kuopion alueelta? Turhauttaako haku, koska hakusanoilla Tilitoimisto Kuopio tuntuu löytyvän vähintään kymmenittäin mahdollisia vaihtoehtoja? Olemme koonneet alla olevaan artikkeliin vinkkejä, jotka auttavat yritystäsi määrittämään hakukriteerit ja helpottavat lopullisen päätöksen tekoa. Hyödyntämällä vinkkejämme voit löytää yrityksellesi sopivimman tilitoimiston Kuopion alueelta, sekä myös muualta Suomesta.

 

Tilitoimisto Kuopio – Mitä kannattaa ottaa ensimmäiseksi huomioon?

Mietitkö vielä, mistä tilitoimiston etsinnän kriittisimmät hakukriteerit muodostuvat? Koska vaihtoehtoja jo pelkästään Kuopion sisällä on monta, voi tilitoimiston etsiminen tuntua monimutkaiselta. Prosessin aloittaminen tapahtuukin paljon sujuvammin kun tietää mistä tekijöistä etsinnän aloittaa.

Ota ensisijaisesti huomioon muun muassa nämä seikat vertaillessasi eri tilitoimistoja:

 

1) Tilitoimiston koko

Tiedätkö jo minkä kokoista tilitoimistoa etsit? Jos oma yrityksesi on pieni, saatat viihtyä enemmän tekemällä yhteistyötä pienemmän, henkilökohtaisempaa palvelua tarjoavan tilitoimiston kanssa. Jos yrityksesi liikevaihto on satoja tuhansia tai jos tapahtumia on paljon, saattavat suurempien tilitoimistojen monipuolisemmat ja joustavammat palvelut ja ohjelmistot soveltua tarpeisiisi paremmin.

 

2) Tilitoimiston sijainti

Asioitko mieluummin paikan päällä vai haluatko hommien hoidettavan pääasiassa sähköisesti? Jos tarkoituksenasi on asioida tilitoimiston tiloissa, kannattaa ensisijaisesti keskittyä tilitoimistoihin, jotka sijaitsevat yritystäsi lähellä, vähintään saman toimikunnan alueella. Jos asiointi tilitoimiston kanssa onnistuu sähköisesti, ei sijainti oikeastaan rajoita hakuasi lainkaan, vaan voit valita tilitoimiston mistä päin Suomea tahansa.

Tilitoimiston sijainnilla on väliä myös sen koon ja hinnoittelun takia. Suuremmat tilitoimistot sijaitsevat usein keskeisimmissä naapurustoissa, kuten Kuopion keskustassa. Pienempiä tilitoimistoja taas on ripoteltuna pitkin Kuopiota, sekä rajojen ulkopuolella, kuten Siilinjärven suunnalla.

Keskeisillä alueella sijaitsevat tilitoimistot yleensä maksavat suurempaa vuokraa ja palkkaa syrjäisempien alueiden tilitoimistoihin verrattuina. Usein tämä heijastuu myös yrityksellesi lähetettävässä laskussa, vaikka toki näidenkin tilitoimistojen välillä voi olla huomattaviakin hintaeroja.

 

3) Tilitoimiston palvelu

Aivan ensisijaisesti valintasi tulisi keskittää tilitoimiston tarjoamien palveluiden ympärille. Minkä laajuista ja tasoista palvelua olit kaavaillut hankkivasi?

Jos käy esimerkiksi niin, että parhaiten tarpeitasi vastaava tilitoimisto sijaitsee yrityksesi toimikunnan ulkopuolella, tulisi valintasi tehdä mieluummin palveluiden kuin sijainnin perusteella. Toki paikalla asiointi on helpompaa tilitoimiston sijaitessa lähellä, mutta tilitoimiston palveluista – niin laajuudesta kuin laadusta – ei koskaan kannata lähteä joustamaan, etenkään jos sähköinen asiointi on mahdollista.

 

Kuopion tilitoimistojen hinnoittelu

Haetko tilitoimistoa pelkkään kirjanpitoon vai toivotko saavasi myös muita palveluita? Ensisijaisesti hinnoittelu määrittyy yrityksesi koon, liiketoiminnan luonnon ja toivomiesi palveluiden laajuuden perusteella. Hinnoittelua suunnitellessa tilitoimisto tarkastelee esimerkiksi yrityksesi liikevaihdon ja tositteiden määrää. Myös tilitoimiston oma sijainti voi vaikuttaa hintaan.

Edullisimmillaan mikroyritys voi odottaa saavansa pelkän sähköisen kirjanpidon 80-100€/kk (+alv), mutta yleensä kannattaa valmistautua suurempaan hintaan. Koska tilitoimistot pääsääntöisesti määrittelevät hinnoittelun tapauskohtaisesti, on täsmällisempää hintahaarukkaa vaikea antaa.

Lisäksi on otettava huomioon onko kyseessä sähköinen kirjanpito vai perinteinen kirjanpito. Koska sähköisessä kirjanpidossa tulee ohjelmistontarjoajille suorittaa lisenssimaksuja, on se yleensä ensisilmäyksellä hieman paperista kirjanpitoa hintavampi. Sähköinen kirjanpito on kuitenkin huomattavasti nopeampi ja joustavampi tapa suorittaa kirjanpito, ja onkin täten meidän suosittelemamme vaihtoehto.

Saatuasi tilitoimistolta hintatarjouksen, tarkasta mihin hinta perustuu. Tarjotaanko se kiinteänä tuntihintana? Onko kyseessä lähtöhinta, joka muokkautuu tositteiden ja transaktioiden määrän myötä? Joskus tarjottu lähtöhinta saattaa vaikuttaa erityisen houkuttelevalta, mutta huomioi kuitenkin, miten jokainen maksu, tosite ja transaktio nostavat todellista kuukausihintaa. Kannattaa siis olla tarkkana vertaillessa eri tilitoimistojen hintoja. Myös tilitoimistojen mahdollisesti käyttämän automatiikan tuoma ajansäästö kirjanpitoa tehdessä heijastuu laskussasi.

 

Mikä on Kuopion paras tilitoimisto?

Jokaiselle yritykselle paras tilitoimisto on se, mikä parhaiten vastaa nimenomaan sen omia tarpeita. Tämän takia suosittelemme kartoittamaan niin yrityksesi tämän hetkiset tarpeet kuin tulevaisuuden tavoitteetkin ennen tilitoimistohaun aloittamista. Näin on helpompi välttää tilanne, jossa nyt valituksi tullut tilitoimisto ei muutaman vuoden sisällä enää vastaakaan yrityksen tarpeisiin.

Eri tilitoimistojen palveluiden laajuutta tarkastellessa muista ottaa huomioon myös ne palvelut, jotka eivät juuri nyt ole ajankohtaisia, mutta tulevaisuudessa saattavat olla. Valitse yrityksellesi tilitoimisto, joka tarjoaa paitsi tarvittavat palvelut, on myös ammattitaitoinen ja asiakaspalvelultaan tunnollinen. Tarkista lisäksi onko tilitoimisto auktorisoitu, jotta voit paremmin varmistua tarjotun palvelun laadusta.

Yllä mainitut vinkit luovat pohjan, jonka perusteella voit lähteä tilitoimistoja vertailemaan. Ennen kilpailuttamisen tekoa, suosittelemme vielä tutustumaan artikkeliimme tilitoimistojen kilpailutus. Käymme tässä artikkelissa läpi vielä muutaman muun hyödyllisen seikan, joiden myötä oikean tilitoimiston valinta helpottuu.

Olet nyt hankkinut hyvän varustuksen tilitoimiston etsinnän aloittamiseen. Me voimme myös auttaa sinua sopivan ja luotettavan tilitoimiston haussa – ilmaiseksi. Täytä vain alla oleva tarjouspyyntölomake!

 

Löydä Tilitoimisto

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista, kestää noin 1 minuutin, eikä sido sinua mihinkään.

Olet artikkelissa tilitoimisto Kuopio. Katso muut paikkakunnat.