Holvi Kokemuksia: Lue tämä ensin!

Yrittäjän kannalta talouden hallinta ja erilaisten paperitöiden hoito tulisi olla mahdollisimman sujuvaa, jotta varsinaiseen liiketoimintaan jää mahdollisimman paljon aikaa. Tässä artikkelissa esittelemme Holvi-nimisen yritystilin, joka tarjoaa yrittäjälle täyden paketin taloushallinnon tuotteita ja palveluita.

Jatkamalla lukemista saat vastaukset m.m. seuraaviin kysymyksiin:

 • Holvin palvelut – Mitkä ovat Holvin tarjoamat palvelut 2020?
 • Holvi kokemuksia – Millaisia ovat Holvin käyttäjien kokemukset?
 • Kannattaako Holvi ottaa yritykselleni – Milloin Holvin palvelut sopivat yrityksellesi?

 

Holvi Pähkinänkuoressa

 

Suomalainen yritys nimeltään Holvi Payment Services Oy tunnetaan paremmin nimellä Holvi. Holvin idea on tehdä pienten yritysten taloudenhallinnasta helpompaa tarjoamalla all-inclusive paketti, joka auttaa yrittäjiä vapauttamaan aikaa varsinaiseen kaupankäyntiin.

Holvi tarjoaa mikroyrittäjille ja pienyrittäjille taloushallinnan palveluja virtuaalisessa muodossa. Holvin toiminnan peruspilari on yritystilin tarjoaminen asiakkaille. Lisäksi pakettiin voi yhdistellä erilaisia sovelluksia ja palveluita kuten vaikkapa laskutustyökalun tai verkkokaupan.

Holvi voi joissain tapauksissa hoitaa yrityksen koko kirjanpidon aina ALV-ilmoituksia ja ennakkoverotusta myöten. Onkin yrittäjän valittavissa, kuinka paljon liiketoiminnastaan haluaa pyörittää Holvin kautta ja mitä tekee ehkä mieluummin itse tai ulkoistaa muualle.

Holvin perusteet:

Holvin palvelutarjonta

Holvin käyttäminen aloitetaan perustamalla Holvin yritystili. Tili avataan sähköisesti luomalla oma käyttäjätunnus, jolla voi hallinnoida useampien yritysten tilejä. Tilin avaamisvaiheessa valitaan tilin hinnoittelu, jota voi vaihtaa milloin vain. Lopullinen käyttöhinta muotoutuu valittujen Holvi-palveluiden perusteella.

Holvi Yritystili

Yritystilin voi avata osakeyhtiö tai toiminimi. Yritystililtä voi maksaa ja sinne voi vastaanottaa maksuja, jotka on suoritettu SEPA-maksuina. Tämä tarkoittaa siis käytännössä kaikkia euromaksualueen sisällä tehtyjä maksuja, joissa tilinumero on IBAN-muodossa ja joissa vaaditaan BIC-tunnus. Maksujen tekeminen ja vastaanottaminen on maksutonta. Holvin laskutuspalvelu mahdollistaa lisäksi verkkolaskujen vastaanottamisen ja lähettämisen.

Holvi Mastercard

Yritystiliin voi liittää myös maksukortin. Kyseessä on Holvi Business Prepaid MasterCard –kortti ja sen voi tilata tiliin kun tilin varmentaminen on viety loppuun. Korttiin saa tilattua myös useampia rinnakkaiskortteja. Kyseessä ei ole luottokortti, vaan maksukortti, joka käyttää tilillä olevaa saldoa. Kortilla voi kuitenkin maksaa myös ilman verkkoyhteyttä tiettyyn rajaan saakka. Korttia voi käyttää nettiostoksiin ja siinä on lähimaksuominaisuus. Kortilla tehdyt kuitit on helppo siirtää kirjanpitoon ja ALV-raportointiin Holvin sovelluksen avulla.

Holvi kirjanpito

Holvi kirjanpito eli Holvi Bookkeeper on paketti, joka sisältää Holvin palvelut, sekä kirjanpidon. Paketti kattaa yritystilin, MasterCard:in, laskutustyökalun, mobiillisovelluken ja kuittien käsittelyn. Kirjanpitäjä hoitaa lisäksi kuukausittaisen kirjanpidon, ALV-ilmoituksen, ennakkoverojen tilityksen ja vuosiveroilmoituksen täytön.

Kirjanpito-ohjelmistona toimii Holvin oma palvelu, mutta varsinaisen raportoinnin hoitaa yhteistyössä toimiva tilitoimisto. Holvi Bookkeeping ei sisällä tilinpäätöstä, mutta mikäli yrittäjällä on hieman omaa aktiivisuutta ja hyvä käsitys oman yrityksen tunnusluvuista, riittää Holvi Bookkeeping mainiosti myös ainoaksi palveluksi.

Holvi verkkokauppa

Edellä mainittujen palveluiden lisäksi Holvi tarjoaa verkkokauppa-alustaa, joka on monipuolisesti muokattavissa pienen nettikaupan tarpeisiin sopivaksi. Verkkokauppa mahdollistaa useita maksutapoja ja alueelliset toimitusmaksut. Verkkokaupan perustaminen on yksinkertaista ja myytävien tuotteiden listaaminen ja kategorisoiminen yksinkertaista. Holvi verkkokaupasta ja muista palveluista löydät lisätietoa yrityksen nettisivuilta.

Verkkokaupan perustaminen Holvissa:

Holvi kokemuksia

Millaisia kokemuksia Holvista sitten löytyy?

Holvi Payment Services Oy perustettiin vuonna 2011 Helsingissä ja nykyään se kuuluu espanjalaisen BBVA- pankkikonsernin alle. Holvi ei ole itsenäinen pankki, mutta sillä on Finanssivalvonnan myöntämä maksupalvelulaitoksen toimilupa. Palvelu toimii koko Euroopan alueella kolmella kielellä ja se toimii yhteistyössä muun muassa Viron e-kansalaisuusohjelman kanssa.

Holvi on luotettava palveluntarjoaja ja vakiintunut etenkin Suomessa. Se on niin Finanssivalvonnan, kuin MasterCard International Inc:inkin tarkastelun kohteena ja näin ollen sen tulee läpäistä korkeat turvallisuusstandardit jatkuvasti.

Esim. lukemalla Trustpilotin Holvi kokemuksia saa kuvan on kätevästä ja luotettavasta palvelusta. Holvi on saanut kiitosta muun muassa nopeasta ja ystävällisestä asiakaspalvelusta ja hyvästä hinta-laatusuhteesta. Lisäksi palvelua kiitetään verkkokauppa-alustan käyttäjäystävällisyydestä ja siitä, ettei sen ylläpito vaadi vaativaa teknistä osaamista.

Jonkin verran kehittävää palautusta on tullut muun muassa siitä, että Holvi ei käy vielä maksutapana arvopaperikaupassa ja lisäksi sen yksivaiheinen kirjautuminen herättää huolta käyttäjissä. Kaiken kaikkiaan palvelua kehutaan kuitenkin hyväksi ottamaan vastaan kehitysehdotuksia ja muuta palautetta.

Kenelle Holvi sopii?

Holvi sopii hyvin pienille yrityksille, kuten toiminimille. Mikäli tehtävä kirjanpito on yhdenkertainen, on pienyrittäjän helppo hoitaa niin laskutus, maksuliikenne, kuin kirjanpitokin Holvin palveluiden avulla.

Holvi Bookkeeper sopii mainiosti yrittäjälle, jolla on käytössä Holvin oma verkkokauppa tai ei verkkokauppaa ollenkaan. Holvi Bookkeeper käsittelee niin ulkomaanmyynnit, kuin maksupäätelaitteella tehdyt tulotkin. PayPalin kautta tehty kaupankäynti puolestaan estää Holvi Bookkeeperin käytön. Palkanlasku yrittäjälle tai työntekijöille ei Holvin kautta onnistu, joten palvelu ei sovi yrityksille, joilla on varsinaisia työntekijöitä. Yrityksen tulisi olla ALV-velvollinen ja ennakkoverorekisterissä ja tilikauden tulisi olla kalenterivuosi.

Holvi vai tilitoimisto?

Holvi on hyvä vaihtoehto yritystilin perustamiseen. Myös laskuttamiseen ja verkkokauppa-alustaksi se on varsin kätevä. Se, tarvitseeko pienyrittäjä Holvin lisäksi ulkopuolista kirjanpitäjää vai hoituuko kaikki Holvi Bookkeepingin kautta, riippuu tilanteesta.

Kuten jo todettua, Holvi Bookkeeping on kirjanpitopaketti. Se niputtaa asiakkaat yhdeksi joukoksi ja hoitaa kirjanpidon tarkasti ja täsmällisesti, mutta asiakkaan erikoisuuksiin tai liiketoimintaan liialti perehtymättä. Kyseessä on siis standardeja noudattava prosessi, joka soveltuu erinomaisesti niille yrityksille, jotka mahtuvat muottiin. Kuitenkin etenkin uusille yrittäjille ja vähänkään erikoisempaa osaamista vaativien liikeideoiden parissa toimiville yrityksille on hyvä käydä asioita, kuten verosuunnittelua ja tilinpäätöstä läpi myös ulkopuolisen kirjanpitäjän kanssa.

Mikäli pienyritys täyttää Holvi Bookkeepingin ehdot eli ei tee PayPal-kauppaa, ei omista ulkopuolista verkkokauppaa eikä maksa palkkaa ja lisäksi on ALV-velvollinen ja ennakkorekisterissä, onnistuu kirjanpito täysin Holvin avulla, eikä tilitoimistoa välttämättä tarvita. Myös hybridiratkaisu on täysin mahdollinen eli esimerkiksi laskutuksen ja maksuliikenteen hoitaminen Holvin kautta ja Holvitunnusten katseluoikeus kirjanpitäjälle niin, että hän saa esimerkiksi osto- ja myyntilaskut suoraan sähköisesti. Tärkeintä onkin tiedostaa mikä omalle yritykselle ja sen erikoispiirteille olisi paras ratkaisu.

Yhteenveto

Holvi on Suomalainen, pienyrittäjän elämää helpottava palveluntarjoaja.

Holvi tarjoaa:

 • Yritystilin
 • Laskutusjärjestelmän
 • Kätevän laskujen tai kulujen maksumahdollisuuden
 • Tiliöinti- ja budjetointityökalut
 • Raportointityökaluja
 • Päiväkirjoja, pääkirjoja ja ALV-laskelman
 • Verkkokauppa-alustan
 • MasterCardin

Mielestämme Holvi sopii parhaiten mikro-yrittäjille, jotka kaipaavat selkeää ja yksinkertaista taloushallinnon-palvelua. Holvia tarjoavat tilitoimistot ovat vielä harvassa, joten Holvin valinta ei vielä toistaiseksi jätä suurta valinnanvaraa tilitoimiston valinnassa. Ennen lopullista tilitoimiston valintaa suosittelemme kilpailuttamaan tilitoimistot ilmaiseksi.

Huom. Emme voi taata, että sivuillamme esiintyvä tieto aina olisi oikein tai ajan tasalla ja näin ollen palvelutarjonta ja muut yksityiskohdat kannattaa tarkistaa palveluntarjoajan verkkosivulta.

Sinua saattaisi kiinnostaa:

eTasku kokemuksia: kenelle se sopii?