Tilitoimiston valitseminen on toisinaan vaikea, mutta tarpeellinen päätös, joka on syytä tehdä huolella. Hyvä tilitoimisto säästää yrittäjän hermoja, aikaa ja rahaa ja toimii monipuolisena kumppanina muuttuvan yrityksen erilaisissa tarpeissa.

Mikäli olet etsimässä tilitoimistoa tai harkitset tilitoimiston vaihtoa, lue tämä artikkeli ja esittelemme sinulle yhden potentiaalisen tilitoimistovaihtoehdon.

 

Tässä artikkelissa käymme läpi:

 • Millainen tilitoimisto Accountor on ja millaisia palveluita tilitoimisto tarjoaa?
 • Millaisia kokemuksia Accountorista löytyy?
 • Kenelle Accountor sopii?
 • Mitä huomioida valitessa tilitoimistoa? 

Accountor ja yritys sen taustalla

Accountor on suomalainen yritys, joka tarjoaa laajan kirjon taloushallinnon palveluita. Se toimii Suomen lisäksi myös viidessä muussa maassa ja se on perustettu jo vuonna 1944. Accountorin pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Accountor keskittyy erilaisten ulkoistuspalveluiden tuottoon ja sen valikoimassa on muun muassa talous-, palkka- ja henkilöstöhallinnon palvelut. Lisäksi se tuottaa laki- ja veroneuvontapalveluita. Accountor omistaa useamman taloushallinnon ohjelmiston, kuten Procountorin ja eTaskun, sekä esimerkiksi MaraPlan ja TyövuoroVelho -ohjelmistot.

Accountorin palvelut

Accountor tarjoaa paitsi taloushallinnon palveluita, myös erilaisia ohjelmistopalveluita ja palveleekin paitsi yrittäjiä, myös tilitoimistoja.

Sen ulkoistuspalveluita ovat muun muassa:

 • Taloushallinnon palvelut 
 • Henkilöstöhallinnon palvelut
 • Palkkahallinnon palvelut
 • Laki- ja veroneuvontapalvelut

Lisäksi Accountor tarjoaa ohjelmistoja edellä mainittujen palveluiden suorittamiseen ja Accountorin ohjelmistoilla voi muun muassa laskuttaa, tehdä kirjanpitoa ja suunnitella työvuoroja. Koska Accountor on luonteeltaan moderni tilitoimisto, on suurin osa sen palveluista mahdollista suorittaa etänä tai digitaalisesti. Accountorille voi ulkoistaa taloushallinnon palveluita huolimatta siitä, onko omassa kaupungissa tai kunnassa yrityksen toimipistettä.

 

Kokemuksia Accountorista

Seuraavaksi tutustumme hieman minkälaisia kokemuksia ja arvosteluita Accountorista löytyy. Tutustuimme asiakkaiden kokemuksiin mm. eri verkkosivuilla ja keskustelupalstoilla, jotta saisimme paremman kuvan siitä, millaisesta tilitoimistosta on kyse.

Ensivaikutelma Accountorista on hyvä. Accountor tarjoaa kustannustehokasta hintaa, etenkin pienelle yrittäjälle. Muutama asiakas kuitenkin kritisoi sitä, kuinka nopeasti kirjanpidon hinta nousi tositteiden lisäännyttyä. Myöskään henkilökohtaista neuvontaa ei välttämättä saa samalla tasolla kuin pienemmältä tilitoimistolta.

Kaiken kaikkiaan Accountorin sähköisen kirjanpidon vaihtoehdot ja ohjelmistot keräävät kiitosta, vaikka esimerkiksi Procountor-ohjelmalla ovatkin omat hyvät ja huonot puolensa (josta voit lukea lisää täältä). Accountor saa moitteita kasvottomuudesta, mutta toisaalta myös kiitosta siitä, että isona toimistona se voi toimia tehokkaasti ja joustavasti myös silloin, kun esim. jokin kirjanpitäjistä on sairaana.

Kaiken kaikkiaan Accountoria suositellaan hyväksi vaihtoehdoksi. Parhaimmillaan osa asiakkaista sanoo, että he pystyivät Accountorin avulla unohtamaan koko taloushallinnon olemassa olon ja keskittymään olennaiseen eli oman liikevaihtonsa kasvattamiseen. Mitään odotettua hälyttävämpiä soraääniä emme löytäneet Accountorin kokemuksista.

 

Kenelle Accountor tilitoimisto sopii?

Accountor sopii lähtökohtaisesti kaiken kokoisille yrityksille, sillä sen palveluiden joukosta voi hyvin joustavasti ottaa käyttöön ne, joita tarvitsee. Accountorin ohjelmistoilla on niin ikään erilaisia hintoja ja hinnoittelussa käytetään sekä paketti-, että per tosite -tyyppistä hinnoittelua.

Yleisesti ottaen Accountor sopii sellaiselle yritykselle, joka ei tarvitse kovin säännöllistä apua tai ohjausta kirjanpitäjältä. Accountor ei tarjoa ilmaista neuvontaa, joten mikäli sitä tarvitsee paljon, voi hintalappu nousta reippaasti.

Accountorin ominta osaamisalaa ovat PK-yritykset ja se toimii vahvasti sähköisesti. Yrityksen tulisi siis mahdollistaa sähköinen kirjanpito ja käyttää sen välineitä sujuvasti. Kaiken kaikkiaan Accountor on kuitenkin luotettava ja kilpailukykyinen tilitoimisto eri kokoisille yrityksille.

Se, onko Accountor oikea juuri sinun yrityksellesi, riippuu pitkälti yrityksesi palvelutarpeista ja liiketoiminnan luonnosta.

Muutama vinkki tilitoimiston valintaan

Tilitoimiston valinnassa kannattaa lähteä omista tarpeista. Accountor edustaa suurta ketjutoimistoa, mutta lisäksi markkinoilla on paljon yksityisyrittäjiä ja kaikkea tältä väliltä. Tilitoimisto kannattaakin valita omien tarpeiden pohjalta, sillä eri toimistoissa on hyvät ja huonot puolensa.

Mikäli tarvitset paljon henkilökohtaista opastusta, kannattaa ehkä valita pienempi toimija, jolla on aikaa perehtyä sinun tarpeisiisi. Hinta voi kuitenkin olla suurempi kuin ketjuliikkeellä. Mikäli haluat ulkoistaa useamman taloushallinnon prosessin ja tarpeesi ovat vaativampia, voi suurempi tilitoimisto olla parempi vaihtoehto. Tutustu siis tilitoimiston taustoihin ja toimintatapoihin, mieti omat tarpeesi ja tee päätös näiden mukaan.

Tilitoimiston valinta kannattaa tehdä huolellisesti. Hyvä tilitoimisto säästää aikaa ja rahaa ja näin ollen se on tärkeä kumppani uudelle tai vanhalle yrittäjälle.

Tilitoimiston valinnassa kannattaa toimia näin:

 1. Tutustu eri tilitoimistoihin vaikkapa omalla paikkakunnallasi ja ota huomioon myös ketjuliikkeet, kuten Accountor, jotka toimivat paikkariippumattomasti. Näin tiedät mitä vaihtoehtoja sinulla on.
 2. Mieti mitä yrityksesi tarvitsee tilitoimistolta. Onko se vain kirjanpito tai palkanlaskenta vai ehkäpä myös esim. konsultointipalvelut ja integraatiot muihin järjestelmiin. Mieti miten yrityksesi kehittyy tulevaisuudessa ja ota tämä huomioon jo valintavaiheessa.
 3. Hyödynnä ilmaista tilitoimistojen kilpailutusta – jätä tarjouspyyntö ja vertaile tarjouksia.

Huom. Emme voi taata, että artikkelin tiedot esim. Accountorin palvelutarjonnasta ovat ajan tasalla ja näin ollen kehotamme tarkistamaan tiedot palveluntarjoajan verkkosivuilta. Artikkelissa esiintyvät kokemukset perustuvat omiin havaintoihimme yrityksestä, eivätkä välttämättä anna kattavaa kuvaa yrityksestä.

Aiheeseen liittyvää:

Talenom Kokemuksia