Tilitoimisto Vaasa – Opas Valintaan!

Onko yrityksellesi ajankohtaista löytää tilitoimisto pitämään taloushallinnon puolta kunnossa? Löytyykö verkosta hakusanoilla Tilitoimisto Vaasa liian monta vaihtoehtoa?

 

Koska tilitoimiston valinta on tärkeää yrityksen toiminnan kannalta, kannattaa tilitoimistojen vertailuun ja valintaan panostaa. Alla olevaan artikkeliin olemme koonneet kasan vinkkejä, joiden perusteella voit muodostaa hakukriteerisi ja löytää yrityksellesi pitkäaikaisen kumppanin kirjanpitoon ja mahdollisesti myös muihin taloushallinnon tehtäviin.

 

Tilitoimisto Vaasa – Mitkä tekijät muodostavat hakukriteerit?

Minkälaista tilitoimistoa olit kaavaillut yrityksellesi? Tilitoimiston valinta on usein haastavaa, sillä tilitoimistoja on runsaasti, hinnoittelumalleista ei välttämättä ota selvää, ja palvelutarjonta saa pään pyörälle. Voi olla hämmentävää hoksata mihin tulee ensisijaisesti kiinnittää huomio, kun omakohtaista tietoa tilitoimistojen toiminnasta ei paljoa ole.

Varaa siis vertailuun ja kilpailuun riittävästi aikaa ja perehdy siihen miten tilitoimistot eroavat toisistaan esimerkiksi näillä alla mainituilla tavoilla:

 

1) Tilitoimiston koko

Mitä kokoluokkaa oma yrityksesi on? Usein pienet, maksimissaan 50-100t€/vuosi liikevaihdolla operoivat, yritykset mieltävät pienemmät ja henkilökohtaisemmin palvelevat tilitoimistot toimivimmaksi yhteistyökumppaneiksi. Suuremmat yritykset saattavat puolestaan saada enemmän irti suurempien tilitoimistojen monipuolisesta ja joustavasta palvelutarjonnasta.

 

2) Tilitoimiston sijainti

Onko yrityksellesi tärkeää päästä tilitoimistoon paikan päälle säännöllisesti? Ensisijaisesti tilitoimiston haku aloitetaan lähialueilla sijaitsevista tilitoimistoista, etenkin jos tarkoitus on tavata kirjanpitäjää kasvotusten. Sähköinen asiointi on kuitenkin mahdollistanut monien tilitoimistojen kykenevän tuottamaan palveluitaan myös maanlaajuisesti, joten hakusi ei tarvitse olla rajoittunut Vaasan sisälle vaan voit valita tilitoimiston myös toisesta päästä Suomea.

Vaasassa suuremmat tilitoimistot sijaitsevat Vaasan keskustan alueella sekä Vaasan lentokentän läheisyydessä. Pienempiä tilitoimistoja sen sijaan löydät myös esimerkiksi Mustasaaren naapurustosta.

 

3) Tilitoimiston palvelutarjonta

Tarvitsetko tilitoimiston pelkkään juoksevaan kirjanpitoon? Vai haluatko apua myös esimerkiksi verosuunnittelussa? Tilitoimiston palvelutarjonta tulisi olla tärkein valintakriteerisi, sillä se lopulta määrittää voiko tilitoimistosta tulla toimiva ja pitkäaikainen yhteistyökumppani.

Suosi siis palvelutarjonnaltaan sopivinta tilitoimistoa, jonka kanssa yhteistyö vaikuttaa sujuvan, vaikka se ei sijaitsisikaan yritystäsi lähellä. Tilitoimiston palvelut ja niiden laatu ovat kaksi asiaa joista ei ole järkevää lähteä joustamaan.

 

Vaasan tilitoimistojen hinnoittelu

Hintataso määrittyy yrityksesi yritystoiminnan laajuuden, toimialan, tarvitsemiesi palveluiden, sekä liikevaihdon ja tositteiden määrän perusteella. Tilitoimiston oma sijainti, mikäli valitset suuremman keskustassa sijaitsevan tilitoimiston, voi omalta osaltaan myös vaikuttaa laskutukseen.

Sähköinen kirjanpito voi mikroyritykselle olla mahdollinen hintaan 80-100€/kk (+alv), mutta tämä edellyttää että liiketoiminta on hyvin pientä. Koska hintatarjoukset määrittyvät useimmiten tapauskohtaisesti, on täsmällisiä hintaesimerkkejä vaikea antaa. Karkeasti voidaan todeta, että mitä enemmän tapahtumia yritykselläsi on (maksuja, kuitteja, palkanmaksuja), sitä korkeampi hintalappu.

Suosittelemme valitsemaan sähköisen kirjanpidon vaikka se saattaa ensi näkemältä maksavan enemmän kuin perinteinen kirjanpito. Kun ottaa huomioon perinteisen kirjanpidon rajoitteet, voi sähköinen kirjanpito nopeasti ollakin näistä kahdesta edullisempi vaihtoehto pitkässä juoksussa.

Kiinnitä huomiota myös hinnoittelumalliin. Muokkautuva lähtöhinta voi tehdä todellisen kuukausihinnan arvioinnista haastavaa, mutta mahdotonta se ei ole, etenkään jos osaat etukäteen tehdä arvioivia laskelmia tositteittesi määrästä. Kiinteää hintaa tarjottaessa taas kannattaa varmistua siitä, mitkä palvelut sisältyvät sovittuun hintapakettiin, ja pyytää tilitoimistoa erittelemään hintatarjouksensa palvelukokonaisuudesta yksityiskohtaisemmin mikäli jotakin jää epäselväksi. Hinta ei ole tärkein valintakriteerisi, mutta suosi silti selkeää hinnoittelumallia.

 

Mikä on Vaasan paras tilitoimisto?

Vastaus tähän on se tilitoimisto, jonka kanssa yhteistyö pelaa ja kaikkiin yrityksesi tarpeisiin vastataan. Yllä esittelimmekin jo mitä kannattaa heti alussa ottaa huomioon, mutta ennen kuin aloitat haun, kartoita yrityksesi nykyiset ja tulevaisuuden tarpeet. Palvelutarjontaa tutkiessa ota huomioon myös tulevaisuuden tarpeisiin vastaavat palvelut, vaikkeivat ne tällä hetkellä ajankohtaisia olisikaan. Ennen sopimuksen allekirjoittamista kannattaa käydä yrityksesi tarpeet läpi perusteellisesti tilitoimiston kanssa varmistaaksesi, että olette yhteistyökumppaneina samalla sivulla ja yhteistyöllä on edellytykset olla pitkäaikainen.

Muita huomioon otettavia seikkoja ovat tilitoimiston asiakaspalvelun tunnollisuus, kokemus ja asiantuntevuuden taso. Mieti myös, pystyykö tilitoimisto huomioimaan ja ymmärtämään yrityksesi tarpeita, haasteita ja mahdollisuuksia kokonaisvaltaisemmin kuin vain kirjanpidon kannalta.

 

Hyödyntämällä näitä vinkkejä osaat valita yrityksellesi pitkäaikaisen yhteistyökumppanin tilitoimistosta. Lue läpi myös artikkelimme tilitoimistojen kilpailutus ja valinta saadaksesi tietoosi vielä muutaman hyödyllisen seikan lisää.

Me voimme myös olla apuna sopivan ja luotettavan tilitoimiston löytämisessä – ilmaiseksi. Pyydämme vain täyttämään alla olevan tarjouspyyntölomakkeen!

Löydä Tilitoimisto

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista, kestää noin 1 minuutin, eikä sido sinua mihinkään.

Olet artikkelissa tilitoimisto Vaasa. Katso muut paikkakunnat.