Tilitoimisto Seinäjoki – Vinkit Valintaan!

Haetko yrityksellesi tilitoimistoa Seinäjoen alueelta? Koetko haun stressaavaksi, koska hakusanoilla Tilitoimisto Seinäjoki putkahtaa esiin liian monta mahdollista vaihtoehtoa?

Lievittääksemme stressiäsi ja helpottaaksemme hakuprosessiasi, olemme koonneet kokoon vinkkejä, joiden avulla voit määrittää hakukriteerisi ja näin ollen tehdä päätöksen tilitoimiston valinnasta helpommin. Voit hyödyntää näitä vinkkejä löytääksesi tilitoimiston paitsi Seinäjoelta, myös muualta Suomesta.

 

Tilitoimisto Seinäjoki – Mitä tulee ottaa ensisijaisesti huomioon?

Tiedätkö jo, mistä tilitoimiston valinnan kriittisimmät tekijät muodostuvat? Koska pelkästään Seinäjoen alueelta löytyy useampi tilitoimisto, voi valintaprosessi tuntua monimutkaiselta. Helpottaakseen prosessin aloittamista, kannattaa siis olla tietoinen mitkä ovat tärkeimmät hakukriteerit. Alla olemme maininneet muutaman seikan, jotka kannattaa ottaa heti alussa huomioon:

 

1) Tilitoimiston koko

Minkä kokoista tilitoimistoa haet yrityksellesi? Pienemmät tilitoimistot tarjoavat usein henkilökohtaisempaa palvelua, ja pienet yritykset hakeutuvatkin monesti niiden pariin. Keskisuuret ja suuret yritykset taas yleensä kokevat suurempien tilitoimistojen kattavat ja joustavat palvelut toimivammaksi valinnaksi.

 

2) Tilitoimiston sijainti

Onko yrityksellesi tärkeää päästä asioimaan paikan päällä? Mikäli vastaus tähän on kyllä, kannattaa haku ensiksi rajoittaa yrityksesi toimikunnan sisällä sijaitseviin tilitoimistoihin. Suosiessasi sähköistä asiointia voit laajentaa hakuasi ympäri Suomea sijaitseviin tilitoimistoihin.

Tilitoimiston sijainti saattaa myös määrittää tilitoimiston koon ja hinnoittelun. Suuremmat tilitoimistot sijaitsevat monesti keskusta-alueilla, mukaan lukien Seinäjoen keskustassa. Pienempiä tilitoimistoja on helpompi löytää keskustan ulkopuolelta sekä Seinäjoen rajojen ulkopuolelta.

 

3) Tilitoimiston palvelutarjonta

Minkälaista palvelutarjontaa etsit yrityksellesi? Vaikka myös muilla kriteereillä on väliä, on tilitoimiston tarjoamien palveluiden laajuus ja laatu aivan keskeisiä tekijöitä valintasi kannalta.

 

Tämän vuoksi kannattaakin valita nimenomaan palvelutarjonnaltaan kaikkein parhaiten yrityksesi tarpeisiin vastaava tilitoimisto, vaikka se sijaitsisikin yrityksesi toimikunnan ulkopuolella. Tilitoimiston tarjoama palveluiden laajuus ja laatu eivät ole asioita, joista yrityksesi haluaa tinkiä.

 

Seinäjoen tilitoimistojen hinnoittelu

Toivotko saavasi tilitoimistolta myös muita palveluita peruskirjanpidon lisäksi? Tilitoimistot määrittelevät perushinnoittelun yrityksellesi yrityksesi koon, liiketoiminnan luonnon ja toivomiesi palveluiden laajuuden perusteella. Suunnitellessaan hinnoittelua tilitoimisto tarkastelee myös muun muassa yrityksesi liikevaihdon ja tositteiden määrää.

Mikroyritys saattaa saada pelkän sähköisen kirjanpidon hintaan 80-100€/kk, mutta kannattaa kuitenkin varautua tätä suurempaan hintaan. Tilitoimistot määrittelevät hinnoittelun pääsääntöisesti tapauskohtaisesti, joten täsmällistä hintahaarukkaa on vaikeaa antaa.

Huomioi etukäteen myös haluatko yrityksellesi sähköisen vai perinteisen kirjanpidon. Sähköinen kirjanpito on jonkin verran kalliimpi vaihtoehto, koska siihen kuuluu ohjelmistontarjoajille maksettavia lisenssimaksuja. Samalla se on kuitenkin merkittävästi nopeampi ja joustavampi tapa suorittaa kirjanpito.

Hintatarjouksen saatuasi, tarkastele lähemmin mistä hinta muodostuu. Onko se kiinteä tuntihinta? Vai onko se lähtöhinta, joka muokkautuu jokaisen tositteen ja transaktion myötä? Välillä tilitoimistolta voi saada houkuttelevan edullisen hintatarjouksen, mutta kyseessä onkin pelkkä lähtöhinta, ja todellinen kuukausihinta määrittyykin yrityksesi tekemien maksujen, tositteiden ja transaktioiden perusteella. Muista siis olla tarkkana tilitoimistojen hintatarjouksia vertaillessasi.

 

Mikä on Seinäjoen paras tilitoimisto? 

Yrityksesi silmissä paras tilitoimisto tulisi olla se, mikä parhaiten vastaa nimenomaan sen omia tarpeita. Suosittelemmekin aloittamaan tilitoimistohaun kartoittamalla oman yrityksesi tämän hetkiset tarpeet ja mahdolliset tulevaisuuden tavoitteet. Tekemällä näin voit tänään valita tilitoimiston, joka pystyy palvelemaan kasvavaa yritystäsi myös tulevaisuudessa.

Tilitoimistoja vertaillessa ota huomioon siis nekin palvelut, jotka eivät tällä hetkellä ole ajankohtaisia kuten esim. muut ulkoistetun taloushallinnon palvelut. Palvelutarjonnan lisäksi kiinnitä huomiota tilitoimiston ammattitaitoisuuteen ja kokemuksen tasoon, asiakaspalvelun tunnollisuuteen, ja siihen, onko tilitoimisto auktorisoitu.

Mikäli yrityksesi sijaitsee Seinäjoen ulkopuolella, mutta sähköinen asiointi ei ole ongelma, voit myös valita tilitoimiston Seinäjoelta. Sama toimii tietenkin myös toisin päin.

 

Mitä tulee siis muistaa tilitoimistoa valittaessa?

Näillä eväillä olet luonut vankan pohjan, jonka perusteella voit lähteä tilitoimistoja vertailemaan. Suosittelemme kuitenkin vielä tutustumaan artikkeliimme tilitoimistojen kilpailutus ja valinta ennen kilpailutuksen suorittamista. Tästä artikkelista opit vielä muutaman hyödyllisen seikan lisää, jotka avittavat oikean tilitoimiston valitsemista.

Me voimme myös auttaa sinua helpottamaan ja nopeuttamaan luotettavan tilitoimiston etsintää ja valintaa – ilmaiseksi.

Löydä Tilitoimisto

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista, kestää noin 1 minuutin, eikä sido sinua mihinkään.

Olet artikkelissa tilitoimisto Seinäjoki. Katso muut paikkakunnat.