Tilitoimisto Pori – Vinkit Ennen Valintaa!

Etsitkö yrityksellesi tilitoimistoa Porin suunnalta? Tuntuvatko hakusanat Tilitoimisto Pori tuottavan liian monta vaihtoehtoa? Hakusi helpottamiseksi olemme listanneet alla olevaan artikkeliin liudan vinkkejä, joiden avulla voit muodostaa täsmälliset hakukriteerit joiden perusteella löydät yrityksellesi sopivimman tilitoimiston. Näiden vinkkien avulla voit löytää tilitoimiston Porista, sekä myös muualta Suomesta.

 

 

Tilitoimisto Pori – Mitkä ovat keskeisimmät hakukriteerit?

Mietitkö vielä, mistä tekijöistä tilitoimiston hakukriteerit koostuvat? Koska Porista löytyy useampi tilitoimisto, ja Suomesta sitäkin enemmän, voi pelkästään haun aloittaminen tuntua raskaalta. Kun olet selvittänyt valinnan kannalta tärkeimmät kriteerit, helpottuu etsintäprosessisi huomattavasti. Ota heti ensi kättelyssä muun muassa seuraavat alla mainitut huomioon:

 

1) Tilitoimiston koko

Minkä kokoisen tilitoimiston tahdot yrityksellesi? Mikäli yrityksesi on pieni, saattaa henkilökohtaisempaa palvelua tarjoava pienempi tilitoimisto tuntua mukavammalta valinnalta. Mikäli yrityksesi liiketoiminta on hieman suurempaa, ovat monipuolisempia ja joustavampia palveluita tarjoavat keskisuuret ja suuret tilitoimistot mahdollisesti parempi valinta.

 

2) Tilitoimiston sijainti

Asioitko mieluummin paikan päällä vai sähköisesti? Paikan päällä asiointia varten tilitoimiston tulisi sijaita lähellä yritystäsi, vähintäänkin saman toimikunnan sisällä. Sähköisessä asiointia tämän kaltaista rajoitetta ei ole, vaan voit valita tilitoimiston myös yrityksesi toimikunnan, kuten Porin, ulkopuolelta.

Tilitoimiston sijainti saattaa vaikuttaa myös sen omaan kokoon ja palveluiden hintaan. Usein suurempien tilitoimistojen liiketilat sijaitsevat keskeisimmissä naapurustoissa, etenkin keskustassa. Pienempiä tilitoimistoja taas saattaa löytyä muista naapurustoista ja kaupungin rajojen molemmin puolin, kuten Ulvilasta. Keskusta-alueille sijoitetut tilitoimistot usein maksavat korkeampaa vuokraa muihin tilitoimistoihin verrattuna, ja tämä voi näkyä myös saamassasi laskussa. Joitain hinnoittelueroja on kuitenkin nähtävissä myös näissä tapauksissa.

 

3) Tilitoimiston palvelut

Minkä laajuista palvelua tahdot yrityksellesi? Oletko miettinyt minkä tasoista palvelua vaadit? Vaikka koolla ja sijainnilla on väliä, ovat tilitoimiston tarjoamat palvelut se kaikkein keskeisin kriteeri päätöksenteossasi.

Vaikka parhaiten yrityksesi tarpeisiin vastaava tilitoimisto sijaitsisikin yrityksesi toimikunnan ulkopuolella, kannattaa se silti tai valita – tai ainakin vakavasti harkita sen valitsemista. Tilitoimiston läheinen sijainti totta kai helpottaa paikan päällä asiointia, mutta paremman lopputuloksen saat, kun et tingi tilitoimiston tarjoamien palveluiden laajuudesta ja etenkään niiden laadusta.

 

Minkä hintaisia ovat Porin tilitoimistojen palvelut?

Haetko lähinnä kirjanpitäjää yrityksellesi vai toivotko sen oheen myös muita palveluita? Tilitoimistojen keskeiset kriteerit hinnan määrittämiseksi ovat yrityksesi koko ja liiketoiminnan luonto, toivomiesi palveluiden laajuuden lisäksi. Etenkin yrityksesi liikevaihdon ja tositteiden määrä muokkaavat hintaa. Mikäli tilitoimistossa on käytössä aikaa säästävää automatiikkaa, voi tämäkin vaikuttaa laskuusi.

Edullisimmillaan on mikroyritykselle mahdollisuus saada sähköinen kirjanpito hintaan n. 80-100€/kk (+alv), mutta kannattaa aina varautua tätä korkeampaan hintaan, etenkin jos toivoo kokenutta ja korkealaatuista palvelua. Muutoin täsmällistä hintahaarukkaa on vaikea antaa, koska useimmat tilitoimistot hinnoittelevat palvelunsa aina tapauskohtaisesti.

Haetko yrityksellesi sähköistä vai perinteistä kirjanpitoa? Perinteinen kirjanpito on toki jonkin verran edullisempi, sillä siitä puuttuvat sähköisen kirjanpidon maksamat lisenssimaksut ohjelmistontarjoajille. Sähköisellä kirjanpidolla säästää kuitenkin merkittävästi aikaa niin yritykselle kuin tilitoimistolle, eikä se kohtaa samoja rajoitteita kuin paperinen kirjanpito. Täten suosittelemmekin kaikille lähtökohtaisesti sähköistä kirjanpitoa.

Saatuasi tilitoimiston hinnaston, tarkastele mistä osista se koostuu. Tarjotaanko siinä kiinteää tuntihintaa vaiko tositteiden ja transaktioiden määrän myötä kasvavaa lähtöhintaa? Älä retkahda suin päin edulliseen lähtöhintaan, vaan hahmota miten suureksi se voi paisua jokaisen maksun, tositteen ja transaktion myötä. Ole tarkkana hinnoittelua läpi käydessäsi ja suosi selkeää hinnoittelua.

 

Mikä on Porin paras tilitoimisto?

Paras tilitoimisto on aina se, mikä parhaiten vastaa oman yrityksen tarpeisiin, ja siksi tilitoimistojen kilpailuttaminen ennen valintaa onkin tärkeää. Suosittelemmekin aloittamaan hakuprosessin kartoittamalla aivan ensiksi yrityksesi tämän hetkiset tarpeet ja tulevaisuuden tavoitteet. Tekemällä tämän olet paremmin valmistautunut valitsemaan tilitoimistoon, joka vastaa niin tämän päivän kuin tulevaisuuden tarpeisiisi.

Tilitoimistoja vertaillessasi muista huomioida myös palvelut, jotka eivät vielä nyt ole ajankohtaisia, mutta kartoituksen perusteella voivat tulevaisuudessa olla tarpeellisia. Palveluiden ohella ota tarkkaan huomioon myös tilitoimiston henkilöstön ammattitaitoisuuden ja kokemuksen taso, sekä miten tunnollisesti he palvelevat asiakkaitaan.

Tarkista lopuksi vielä, onko tilitoimisto auktorisoitu. Tämä ei ole välttämättömyys, mutta keskittämällä hakusi auktorisoituihin tilitoimistoihin voit paremmin varmistua siitä, että tulet saamaan laadukasta palvelua. Voit myös kysellä yrittäjätuttujesi mielipiteitä.

 

Näillä eväillä yritykselläsi on vankka pohja lähteä vertailemaan tilitoimistoja. Ennen kilpailutuksen tekoa suosittelemme tutustumaan lisäksi artikkeliimme tilitoimistojen kilpailutus ja valinta. Hyödyntämällä molempien artikkelien vinkkejä tulet olemaan erinomaisesti varustautunut sopivan tilitoimiston valitsemiseen.

Voit myös kääntyä meidän puoleemme luotettavan ja yrityksellesi sopivan tilitoimiston haussa – aivan ilmaiseksi. Pyydämme sinulta vain alla olevan tarjouspyyntölomakkeen täyttämistä!

 

Jätä Tarjouspyyntö

Palvelu on ilmainen, eikä sido sinua mihinkään.