Tilitoimisto Joensuu – Vältä Väärä Valinta!

Etsitkö tällä hetkellä yrityksellesi tilitoimistoa Joensuusta? Stressaako haun aloittaminen, koska hakusanoilla Tilitoimisto Joensuu tuntuu löytyvän pilvin pimein vaihtoehtoja? Tästä artikkelista voit poimia vinkkejä, joiden avulla voit määrittää yrityksellesi sopivimman tilitoimiston kriteerit, ja löytää tilitoimisto yrityksellesi niin Joensuun alueelta kuin muualta Suomestakin.

 

Tilitoimisto Joensuu – Mitkä ovat ensimmäiseksi huomioitavat kriteerit?

Mietitkö vielä, mistä tilitoimiston etsintä kannattaa aloittaa? Pelkkä haun aloittaminen saattaa tuntua vaikealta, kun nopealla Google-haulla eteen pöllähtää tusinoittain, jopa tuhansittain osumia. Kun vertailulistalle vielä lisätään Joensuun tilitoimistojen lisäksi muutkin Suomessa toimivat tilitoimistot, voi päänsäryn alkaminen olla herkässä. Hakuprosessista tulee onneksi selkeämpi, kun tiedossa on valinnan kannalta tärkeimmät kriteerit.

Alla olemme esitelleet muutaman huomioon otettavan seikan hakua aloittaessa:

 

1) Tilitoimiston koko

Minkä kokoista tilitoimistoa olet hakemassa? Kun oma yritys on pieni, on henkilökohtaisempaa palvelua tarjoava pienempi tilitoimisto usein viihtyisämpi valinta. Jos yrityksen liikevaihto on sadoissa tuhansissa, on suurempien tilitoimistojen monipuolisemmat ja joustavammat palvelut ja ohjelmistot yleensä toimivampi valinta.

 

2) Tilitoimiston sijainti

Onko aikeissasi sähköinen vai paikan päällä asiointi? Mikäli toivot asioivasi tilitoimiston tiloissa, lähtökohtaisesti kannattaa suosia tilitoimistoja, jotka sijaitsevat lähellä yritystäsi. Mikäli asiointi sujuu kuitenkin sähköisesti, sijainti ei ole lainkaan rajoite haussasi, ja voit valita tilitoimiston myös Joensuun ulkopuolelta, mistä päin Suomea tahansa.

Tilitoimiston sijainti voi vaikuttaa myös sen kokoon ja hinnoitteluun. Suuremmat tilitoimistot löydät usein keskeisimmistä naapurustoista, esimerkiksi Joensuun keskustasta. Pienempiä tilitoimistoja sen sijaan voit löytää ympäri Joensuuta ja sen lähialueita.

Keskeisten alueiden tilitoimistot joutuvat yleensä maksamaan suurempaa vuokraa, sekä ylläpitävät korkeampaa palkkatasoa, syrjäisempien alueiden tilitoimistoihin verrattuna. Usein tämä tietenkin heijastuu yrityksesi saamassa laskussa. Näidenkin tilitoimistojen välillä voi kuitenkin olla isojakin hinnoittelueroja.

 

3) Tilitoimiston palvelutarjonta

Tilitoimistojen tarjoamat palvelut ovat ne kaikkein keskeisimmät kriteerit valinnassasi. Minkä laajuista ja tasoista palvelua tahdot saada?

Mikäli parhaiten tarpeisiisi vastaava tilitoimisto sijaitseekin yrityksesi toimikunnan ulkopuolella, tee valintasi mieluummin palveluiden kuin sijainnin perusteella. Tilitoimiston palveluiden laajuudesta ja laadusta ei tule koskaan lähteä tinkimään sillä tämä johtaa lähes aina ongelmiin ennemmin tai myöhemmin.

 

Joensuun tilitoimistojen hinnat

Onko haussasi tilitoimisto lähinnä kirjanpitoon vai toivotko lisäksi myös muita palveluita? Hinnoittelu määrittyy ensisijaisesti yrityksesi koon, liiketoiminnan luonnon sekä toivomiesi palveluiden perusteella. Esimerkiksi yrityksesi liikevaihdon ja tositteiden määrä ovat keskeisessä osassa hinnoittelua suunnitellessa. Tilitoimistojen käyttämä automatiikka, ja sen myötä saavutettava ajansäästö kirjanpidossa, saattaa myös heijastua laskussasi.

Mikroyritys saattaa edullisimmillaan saada pelkän sähköisen kirjanpidon hintaan n. 80-100€/kk (+alv), mutta kannattaa varautua suurempaan hintatarjoukseen. Täsmällisempää hintaesimerkkiä on vaikea antaa, sillä tilitoimistot yleensä hinnoittelevat palvelunsa tapauskohtaisesti.

Ota lisäksi huomioon onko kyseessä sähköinen vai perinteinen kirjanpito. Sähköiseen kirjanpitoon sisältyy ohjelmistontarjoajille maksettavia lisenssimaksuja, joten se on hivenen paperista kirjanpitoa hintavampi. Samalla se on kuitenkin niin paljon nopeampi tapa suorittaa kirjanpito, ettei perinteinen kirjanpito oikeastaan ole kannattavaa ilman painavaa syytä.

Hintatarjouksen saatuasi, tarkasta mihin se perustuu. Tarjotaanko sinulle kiinteää tuntihintaa vaiko tositteiden ja transaktioiden määrän myötä muuttuvaa lähtöhintaa? Tarjottu lähtöhinta saattaa välillä vaikuttaa äärimmäisen houkuttelevalta, mutta muista huomioida sen kasvavan jokaisen maksun, tositteen ja transaktion myötä. Tarkkaavaisuus eri tilitoimistojen hintoja vertaillessa on siis valttia.

 

Mikä on Joensuun paras tilitoimisto? 

Yrityksellesi paras tilitoimisto on yksinkertaisesti se, mikä parhaiten vastaa nimenomaan sinun yrityksesi tarpeisiin. Tämän vuoksi suosittelemmekin kartoittamaan tarkoin niin yrityksesi tämän hetkiset tarpeet kuin tulevaisuuden tavoitteetkin, ja aloittamaan tilitoimistohaku vasta sen tehtyäsi. Näin vältät sujuvammin tilanteen, jossa valitset nyt tilitoimiston, joka ei parin vuoden päästä enää vastaakaan kasvavan yrityksesi tarpeisiin.

Tilitoimistovertailua tehdessäsi muista ottaa huomioon myös ne palvelut, jotka eivät tällä hetkellä ole ajankohtaisia, mikäli ne tulevaisuudessa saattaisivat olla. Loppupeleissä valitse yrityksellesi tilitoimisto, joka sopivien palveluiden lisäksi on myös ammattitaitoinen ja palvelee asiakkaitaan tunnollisesti. Lisäksi on hyvä tarkistaa onko tilitoimisto auktorisoitu, voidaksesi paremmin varmistua tarjotun palvelun laadun olevan luvattua tasoa.

 

Yllä mainitut vinkit luovat vahvan pohjan, jonka avulla voit lähteä vertailemaan tilitoimistoja. Suosittelemme vielä tutustumaan artikkeliimme tilitoimistojen kilpailutus ja valinta ennen kilpailutuksen tekoa. Tässä artikkelissa käymme läpi vielä muutaman hyödyllisen seikan lisää, joiden kanssa oikean tilitoimiston valinta helpottuu huomattavasti.

Olet nyt valmis tilitoimistohaun aloittamiseen. Me voimme myös auttaa sinua sopivan ja luotettavan tilitoimiston haussa – ilmaiseksi. Se ei vaadi yritykseltäsi muuta kuin alla olevan tarjouspyyntölomakkeen täytön!

 

Löydä Tilitoimisto

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista, kestää noin 1 minuutin, eikä sido sinua mihinkään.

Olet artikkelissa tilitoimisto Joensuu. Katso muut paikkakunnat.