Tilitoimisto Hyvinkää – Lue Ennen Valitsemista!

Häämöttääkö sinunkin lähitulevaisuudessasi tilitoimiston valinta yrityksellesi? Koetko haun hankalaksi, koska hakusanat Tilitoimisto Hyvinkää tuottavat runsaasti eri vaihtoehtoja?

Koska tilitoimiston vertailuun ja valintaan kannattaa panostaa, olemme koonneet alle muutaman vinkin, jotka auttavat määrittämään hakukriteerisi, ja näin ollen helpottavat päätöksentekoasi. Voit hyödyntää näitä vinkkejä löytääksesi tilitoimiston Hyvinkäältä – tai miksei myös muualta Suomesta.

 

Tilitoimisto Hyvinkää – Mistä on hyvä aloittaa tilitoimistohaku?

Onko sinulla jo ajatus siitä, minkälaista tilitoimistoa olet hakemassa? Olit sitten valitsemassa uudelle yrityksellesi ensimmäistä kirjanpitäjää tai vaihtamassa uuteen tilitoimiston, ei tilitoimiston valinta ole aina helppo tai yksinkertainen päätös. Tilitoimistovaihtoehtoja on yltäkylläisesti eikä aina ole selvää mihin vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota.

Kun tiedät mistä tärkeimmät hakukriteerit muodostuvat, helpottuu oikean tilitoimiston valinta huomattavasti. Olemme alle listanneet muutaman seikan, jotka ehdottomasti kannattaa ottaa huomioon:

 

1) Tilitoimiston koko

Minkä kokoinen oma yrityksesi on? Jos oma yrityksesi on pieni, saatat nauttia enemmän pienempien, henkilökohtaisempaa palvelua tarjoavien tilitoimistojen parissa. Liiketoiminnan kasvaessa useat yritykset kokevat keskisuurten ja suurten tilitoimistojen monipuoliset ja joustavat palvelut toimivampana vaihtoehtona.

 

2) Tilitoimiston sijainti

Onko tarkoituksenasi asioida säännöllisesti paikan päällä? Jos vastasit tähän kyllä, kannattaa ensisijaisesti hakea tilitoimistoa läheltä yritystäsi, vähintään saman toimikunnan sisältä. Suosiessasi sähköistä kirjanpitoa voit kuitenkin etsiä yrityksellesi tilitoimistoa mistä päin Suomea tahansa.

Tilitoimiston sijainti voi vaikuttaa myös tilitoimiston koon ja hinnoittelun. Suuremmat tilitoimistot sijaitsevat usein keskusta-alueilla ja yleisesti ottaen Uudenmaan keskeisimmissä naapurustoissa. Pienempiä tilitoimistoja on mahdollista löytää pitkin Hyvinkäätä ja Uudenmaan syrjäisemmiltä alueilta.

Keskeisimmillä alueilla sijaitsevat suuret tilitoimistot maksavat yleensä korkeampaa vuokraa ja palkkaa kuin syrjäisemmillä alueilla sijaitsevat pienemmät tilitoimistot. Tämä puolestaan voi heijastua myös yrityksesi laskutuksessa, vaikka myös näiden tilitoimistojen välilläkin saattaa olla merkittäviä eroja hinnoittelussa.

 

3) Tilitoimiston palvelutarjonta

Minkälaista palvelutarjontaa olet hakemassa yrityksellesi? Suunnitteletko hankkivasi tilitoimistolta myös muita palveluita kirjanpidon lisäksi? Vaikka myös muilla seikoilla on merkitystä, ovat tilitoimiston tarjoamien palveluiden laajuus ja laatu ne keskeisimmät kriteerit.

Tämän takia tuleekin valita nimenomaan palvelutarjonnaltaan kaikkein parhaiten yrityksesi toiveisiin vastaava tilitoimisto, vaikka sen sijainti olisikin yrityksesi toimikunnan ulkopuolella. Tilitoimiston tarjoamien palveluiden laajuus ja laatu eivät ole asioita, joissa yrityksesi haluaa tyytyä vähempään kuin parhaaseen.

 

Hyvinkään tilitoimistojen hinnoittelu

Tilitoimistot suunnittelevat hintapyynnön yrityksellesi yrityksesi koon, liiketoiminnan luonnon ja toivomiesi palveluiden laajuuden perusteella. Määritellessään hintaa tilitoimisto huomioi myös muun muassa yrityksesi liikevaihdon ja tositteiden määrän.

Mikroyritys voi saada pelkän sähköisen kirjanpidon hintaan 80-100€/kk, mutta kannattaa aina olla valmis tätä suurempaan hintatarjoukseen. Tilitoimistot asettavat hintansa pääasiassa tapauskohtaisesti, joten tarkkaa hintahaarukkaa on hankala antaa.

Huomioi ennakkoon niin ikään haluatko mieluummin yrityksellesi sähköisen vai perinteisen kirjanpidon. Sähköinen kirjanpito on jonkin verran kalliimpi vaihtoehto, koska siihen sisältyy ohjelmistontarjoajille maksettavia lisenssimaksuja. Samalla se on kuitenkin huomattavasti nopeampi ja joustavampi tapa toteuttaa kirjanpito.

Hintatarjouksen saatuasi, analysoi mistä hinta koostuu. Onko kyseessä kiinteä tuntihinta? Vai onko se lähtöhinta, joka muuttuu jokaisen tositteen ja transaktion myötä? Joskus tilitoimistolta voi saada puoleensavetävän edullisen hintatarjouksen, mutta kyseessä onkin pelkkä lähtöhinta, jonka todellinen kuukausihinta määrittyy yrityksesi suorittamien maksujen, tositteiden ja transaktioiden perusteella.

 

Mikä on Hyvinkään paras tilitoimisto?

Yhtä ja oikeaa vastausta parhaaksi tilitoimistoksi ei ole. Paras tilitoimisto yrityksellesi tulisi olla se, mikä parhaiten vastaa juuri sinun yrityksesi tarpeisiin ja toiveisiin. Aloita tilitoimistohaku kartoittamalla yrityksen nykyhetken tarpeet sekä mahdolliset tulevaisuuden tavoitteet. Tämän perusteella on helpompi tehdä pitkäaikainen valinta tilitoimiston suhteen.

Vertaillessasi tilitoimistoja ota huomioon myös ne palvelut, jotka eivät vielä ole ajankohtaisia kuten esim. taloushallinnon ulkoistus tai mahdollinen tilintarkastus.  Muita huomioon otettavia osa-alueita ovat tilitoimiston henkilöstön ammattitaitoisuus ja asiakaspalvelun tunnollisuus. Monet yritykset suosivat lisäksi auktorisoituja tilitoimistoja.

Vaikka yrityksesi sijaitsisi Hyvinkään ulkopuolella, mutta sähköinen kirjanpito onnistuu, voit silti valita hyvinkääläisen tilitoimiston. Myös hyvinkääläinen yritys voi samaa kaavaa noudattaen valita tilitoimiston muualta kuin Hyvinkään sisältä.

 

Toivottavasti yllä esitellyt vinkit helpottavat valintaprosessiasi. Suosittelemme niiden lisäksi tutustumaan myös artikkeliimme tilitoimistojen kilpailutus. Näiden kahden artikkelin avulla tulee vertailusta, kilpailutuksesta ja valinnan teosta huomattavasti sujuvampaa.

Voit myös kääntyä meidän puoleemme sopivan ja luotettavan tilitoimiston löytääksesi. Autamme sinua ilmaiseksi, eikä sinulta vaadita muuta kuin alla olevan tarjouspyyntölomakkeen täyttämistä!

Löydä Tilitoimisto

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista, kestää noin 1 minuutin, eikä sido sinua mihinkään.

Olet artikkelissa tilitoimisto Hyvinkää. Katso muut paikkakunnat.