Tilitoimisto Järvenpää – Vältä Väärä Valinta!

Onko tilitoimiston löytäminen ajankohtainen asia yrityksellesi? Saako sanojen Tilitoimisto Järvenpää kirjoittaminen hakukoneeseen ja suuren osumamäärän eteen pongahtaminen hien virtaamaan?

Koska oikean tilitoimiston valitseminen on erityisen tärkeää yrityksen koko toiminnan kannalta, on panostettava tilitoimistojen vertailuun ja valintaan. Olemme koonneet alla olevaan artikkeliin kasan vinkkejä, joiden perusteella voit muodostaa hakukriteerisi ja löytää yrityksellesi pitkäaikaisen kumppanin taloushallintoon.

 

Tilitoimisto Järvenpää – Mistä tekijöistä hakukriteerit muodostuvat?

Mistä tekijöistä unelmiesi tilitoimisto koostuu? Ymmärrettävästi tilitoimiston valinta ei usein ole helppoa, sillä tilitoimistoja on runsaasti, palveluita on monia erilaisia, ja hinnoittelutavatkin vaihtelevat tilitoimistosta toiseen. Voi olla hämmentävää selvittää mihin kannattaa kiinnittää huomiota eri vaihtoehtoja vertaillessa.

Päätöksen teosta tulee onneksi helpompaa, kun tietää mistä tärkeimmät kriteerit koostuvat. Esimerkiksi alla olevat seikat kannattaa ottaa huomioon heti tilitoimistohaun alkuvaiheessa:

 

1) Tilitoimiston koko

Minkä kokoinen yrityksesi on? Vastaus tähän kysymykseen saattaa määrittää myös, minkä kokoista tilitoimistoa haet. Usein pienet yritykset kokevat pienempien ja henkilökohtaisemmin palvelevien tilitoimistojen olevan toimivampi yhteistyökumppani. Suuremmat yritykset kuitenkin monesti viihtyvät enemmän suurempien tilitoimistojen monipuolisien ja joustavien palveluiden parissa.

 

2) Tilitoimiston sijainti

Riittääkö taloushallinnon pyörittäminen sähköisesti vai haluatko tavata kirjanpitäjäsi kanssa säännöllisesti? Halutessasi käydä tilitoimiston liiketiloissa säännöllisesti, on sen läheinen sijainti yrityksellesi tärkeää. Sähköinen taloushallinto kuitenkin tekee mahdolliseksi haun laajentamisen ympäri Suomea.

Suuremmat tilitoimistot sijaitsevat Järvenpään keskustan alueella ja pitkin Uudenmaan keskeisimpiä naapurustoja. Pienempiä tilitoimistoja sen sijaan löydät Järvenpään keskustan ulkopuoleltakin ja ympäri Uudenmaan eri alueita.

 

3) Tilitoimiston palvelutarjonta

Tarvitsetko tilitoimiston vain kirjanpitoon? Haluatko apua myös esimerkiksi liiketoimintakonsultoinnissa tai taloushallinnon ulkoistamisessa? Tilitoimiston palvelutarjonta on ehdottomasti tärkein valintakriteerisi, etenkin jos tarkoituksesi on löytää toimiva ja pitkäaikainen yhteistyökumppani.

Välttyäksesi pettymykseltä ja loppupeleissä kalliilta laskulta, suosi palvelutarjonnaltaan sopivinta tilitoimistoa, jonka kanssa kemiat tuntuvat pelaavaan yhteen, silloinkin kun se sijaitsee yrityksesi toimikunnan ulkopuolella. Tilitoimistolta saamasi palvelut ja etenkin niiden suorittamisen laatu eivät ole asioita joista kannattaa lähteä tinkimään.

 

Järvenpään tilitoimistojen hinnoittelu

Tilitoimisto määrittää hintatarjouksensa yrityksesi yritystoiminnan laajuuden, toimialan ja tarvitsemiesi palveluiden perusteella, ja siihen vaikuttavat myös etenkin yrityksesi liikevaihdon ja tositteiden määrä. Tilitoimiston oma vuokra- ja palkkataso, etenkin keskustan alueella, saattaa lisäksi heijastua saamassasi laskussa.

Mikroyritys voi saada sähköisen kirjanpidon hintaan n. 100€/kk, mutta varaudu aina tätä suurempaan hintatarjoukseen. Tarkempia hintaesimerkkejä on lähes mahdotonta antaa, sillä hintatarjouksesi tehdään mitä luultavimmin tapauskohtaisesti.

Haluatko kirjanpitosi hoidettavan sähköisesti vai paperisesti? Sähköinen kirjanpito on yleensä ensi näkemältä se kalliimpi vaihtoehto, koska siihen on laskettu mukaan ohjelmistontarjoajille maksettavia lisenssimaksuja. Kun ottaa huomioon miten paljon hitaampi ja rajoittuneempi vaihtoehto perinteinen kirjanpito on, voi modernimpi sähköinen kirjanpito olla loppupeleissä huomattavasti säästeliäämpi valinta – etenkin ajan säästön suhteen.

Selvitä myös mistä laskusi tulee koostumaan. Tarjotaanko kiinteää aikaan perustuvaa hintaa? Onko hinta tositteiden määrään perustuva? Muokkautuva lähtöhinta voi vaikeuttaa todellisen kuukausihinnan arviointia, mutta mahdotonta se ei ole osatessasi arvioida yrityksesi tuottamien tositteiden määrän etukäteen. Kiinteää hintaa tarjottaessa taas kannattaa varmistua siitä, mitkä palvelut sisältyvät sovittuun hintapakettiin. Hinta ei saa olla tärkein valintakriteerisi, mutta kannattaa silti suosia selkeää hinnoittelua.

 

Mikä on Järvenpään paras tilitoimisto?

Yrityksellesi paras tilitoimisto on se, joka pystyy vastaamaan kaikkiin tarpeisiisi ja yhteistyö toimii sujuvasti. Ennen tilitoimistohaun aloittamista kartoita niin yrityksesi nykyinen tila kuin tulevaisuuden tavoitteetkin, ja käy näitä asioita läpi myös tilitoimiston kanssa ennen asiakassuhteen aloittamista. Näin varmistat paremmin, että olet hankkimassa tilitoimistoa mahdollisesti yrityksesi koko elinkaaren ajalle.

Älä siis unohda huomioida myös tulevaisuudessa ajankohtaisia palveluita, sekä tarkastella henkilöstön asiantuntevuudesta ja asiakaspalvelun tunnollisuudesta. Mieti myös mikäli kaipaisit kirjanpidon oheen kokonaisvaltaisempaa ymmärrystä liiketoiminnastasi. Pyrkiikö tilitoimisto huomioimaan ja ymmärtämään yrityksesi yksilölliset tarpeet, mahdollisuudet ja haasteet?

 

Mitä tulee ottaa huomioon tilitoimiston valinnassa?

Näiden vinkkien perusteella pitäisi olla mahdollista tehdä pitkäaikainen valinta, joka vähintään pitkällä tähtäimellä säästää yrityksellesi rahaa ja aikaa. Lue läpi myös artikkelimme tilitoimistojen kilpailutus ja valinta oppiaksesi muutaman hyödyllisen seikan lisää.

Me voimme myös auttaa sinua sopivan ja luotettavan tilitoimiston löytämisessä – ilmaiseksi. Vaadimme yritystäsi vain täyttämään vain alla olevan tarjouspyyntölomakkeen!

 

Löydä Tilitoimisto

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista, kestää noin 1 minuutin, eikä sido sinua mihinkään.

Olet artikkelissa tilitoimisto Järvenpää. Katso muut paikkakunnat.