Tilitoimisto Salo – Vinkit Tilitoimiston Valintaan!

Oletko lähitulevaisuudessa kilpailuttamassa tilitoimistoa yrityksellesi? Tuntuuko haun aloittaminen painajaismaiselta, koska syötettyäsi hakukoneeseen Tilitoimisto Salo saat vastaukseksi tuhansittain vaihtoehtoja? 

Koska tilitoimiston valinta on yksi tärkeimmistä yrityksen tekemistä päätöksistä, kannattaa vertailuun ja valintaan todellakin panostaa. Alla olevasta artikkelista löydät vinkkejä, jotka auttavat selventämään hakukriteerisi. Voit löytää näillä vinkeillä tilitoimiston paitsi Salosta, myös muualta Suomesta.

 

Tilitoimisto Salo – Miten aloittaa tilitoimistohaku?

Punnitsetko vielä, minkälaista tilitoimistoa olet hakemassa? Olit sitten valitsemassa tilitoimistoa uudelle yritykselle, ulkoistamassa kirjanpitosi tai vaihtamassa yhdestä tilitoimistosta toiseen, ei päätöksen teko ole helppoa. Tilitoimistovaihtoehtoja on laaja kirjo, palveluita montaa erilaista, ja hinnoittelumalleja useita, eikä aina ole varmaa mihin vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota.

Kun olet selvittänyt mistä tärkeimmät hakukriteerit muodostuvat, ei päätöksenteko tunnu enää niin painajaismaiselta. Huomioi nämä alla olevat asiat ensimmäisenä:

 

1) Tilitoimiston koko

Minkä kokoista tilitoimistoa olet lähtökohtaisesti etsimässä? Mikäli yrityksesi on pieni, alle 100t€/vuosi liikevaihdolla operoiva, pienemmät ja henkilökohtaisempaa palvelua tarjoavat tilitoimistot ovat monesti yrityksellesi toimivampi valinta. Tätä suuremmat yritykset taasen usein hakeutuvat keskisuurten ja suurten tilitoimistojen monipuolisten ja joustavien palveluiden pariin.

 

2) Tilitoimiston sijainti

Kiinnostaako yritystäsi sähköinen asiointi vai paikan päällä asiointi? Tilitoimiston läheinen sijainti on tärkeää, mikäli pyrit vierailemaan tilitoimiston liiketiloissa säännöllisesti. Sähköisen asioinnin kelvatessa yrityksellesi, voit laajentaa tilitoimistohakusi kattamaan tilitoimistot mistä päin Suomea tahansa.

Suuremmat tilitoimistot sijaitsevat useimmiten keskustan alueella ja suuremmissa kaupungeissa. Pienempiä tilitoimistoja sen sijaan voi olla sijoiteltu pitkin Saloa ja sen lähialueita.

Keskustan alueella ja muilla keskeisillä alueilla toimivien tilitoimistojen palkka- ja vuokrataso on lisäksi usein korkeampi. Tämä saattaa vaikuttaa esimerkiksi siihen miten he hinnoittelevat toimintansa. Myös näiden tilitoimistojen välinen hintahaitari voi kuitenkin olla suuri.

 

3) Tilitoimiston palvelutarjonta

Oletko jo päättänyt, mitä palveluita tilitoimistolta tarvitset? Tilitoimiston tarjoamien palveluiden laajuus ja laatu tulisivat olla ne keskeisimmät kriteerit, jottei tilitoimiston valinta jälkeenpäin harmittaisi.

Välttyäksesi kyseiseltä pettymykseltä kannattaakin suosia palvelutarjonnaltaan ja laadultaan yrityksesi tarpeisiin ja toiveisiin parhaiten vastaavaa tilitoimistoa, vaikka se sijaitsisikin yrityksesi toimikunnan ulkopuolella. Vaikka tilitoimistolle maksamasta hinnasta ja tilitoimiston sijainnista voi jonkin verran joustaa, kannattaa suhtautua vakavasti erityisesti siihen minkälaista palvelua tilitoimistolta saa.

 

Salon tilitoimistojen hinnoittelu

Tilitoimiston hinta määräytyy pitkälti yrityksellesi yritystoiminnan laajuuden, toimialan ja tarvitsemiesi palveluiden perusteella.

Mikroyritys voi pelkän sähköisen kirjanpidon saada hintaan 100€/kk, mutta aina kannattaa varautua suurempaan hintatarjoukseen, jottei pääse ikävästi yllättymään. Tarkkaa hintaesimerkkiä on kuitenkin hankala esittää, sillä tilitoimistot asettavat hintansa useimmiten tapauskohtaisesti.

Suositko sähköistä vai perinteistä kirjanpitoa? Sähköinen kirjanpito on näistä kahdesta se kalliimpi vaihtoehto, koska siihen sisältyy ohjelmistontarjoajille maksettavia lisenssimaksuja. Perinteinen kirjanpito on kuitenkin merkittävästi hitaampi ja rajoittuneempi. Kirjanpito kannattaakin ulkoistaa nimenomaan aikaa säästääksesi. Huomioi myös, että sitä mukaa kuin sähköisen kirjanpidon automaatio kehittyy, sitä vähemmän aikaa sen suorittamiseen kuluu ja sitä pienemmäksi saamasi lasku jää.

Hintatarjouksen saatuasi, selvitä mistä laskusi tulee muodostumaan. Tarjotaanko kiinteää tuntihintaa? Onko tarjous lähtöhinta, joka muokkautuu tositteiden ja transaktioiden määrän myötä? Muokkautuva lähtöhinta kiinteän tuntihinnan sijasta saattaa myös tehdä todellisen kuukausihinnan arvioinnista vaikeampaa. Kun kyse on kiinteästä hinnasta, tulee olla tarkkana siitä, mitä pakettiin oikeasti kuuluukaan ja mikä on saatavilla vain lisämaksusta.

 

Mistä löytää hyvä tilitoimisto Salossa?

Paras tilitoimisto yrityksellesi on se, josta saat juuri sinun yrityksesi tarvitsemat palvelut vaatimallasi laadun tasolla, sijainnista riippumatta. Tilitoimiston haku kannattaakin aloittaa miettimällä niin yrityksesi nykyiset tarpeet kuin mahdolliset tulevaisuuden tavoitteetkin. Tämän perusteella pystyt paremmin tekemään pitkäaikaisen, mahdollisesti jopa yrityksen koko elinkaaren käsittävän valinnan tilitoimiston suhteen.

Vertaillessasi tilitoimistoja muista huomioida myös löytyykö tilitoimistosta palvelut, joita yrityksesi tarvitsee muutaman vuoden päästä tarpeiden kehittyessä. Muita keskeisiä huomioon otettavia asioita ovat tilitoimiston henkilöstön asiantuntevuus ja asiakaspalvelun tunnollisuus, sekä heidän valmiutensa neuvoa myös muissa liiketoimintaan liittyvissä asioissa kirjanpidon lisäksi. Voit kääntyä myös yrittäjätuttujesi tai tilitoimiston nykyisten asiakkaiden puoleen ennen lopullista päätöksentekoa.

 

Mitä tulee ottaa huomioon tilitoimiston valinnassa?

Toivomme, että vinkkimme auttavat suoriutumaan tilitoimiston valinnasta huolella ja onnistut tekemään valinnan, joka säästää yrityksellesi niin rahaa kuin aikaakin. Lukaise läpi myös artikkelimme tilitoimistojen kilpailutus ja valinta. Hyödyntämällä artikkeleiden neuvoja, teet päätöksenteosta yritykselle huomattavasti helpompaa. Muista kuitenkin varata siihen reilusti aikaa ja käydä rauhassa eri vaihtoehtoja läpi.

Voit myös tukeutua meihin sopivan ja luotettavan tilitoimiston löytääksesi – ilmaiseksi. Vaadimme yritykseltäsi vain alla olevan tarjouspyyntölomakkeen täyttämisen!

 

 

Löydä Tilitoimisto

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista, kestää noin 1 minuutin, eikä sido sinua mihinkään.

Olet artikkelissa tilitoimisto Salo. Katso muut paikkakunnat.