Tilitoimisto Rovaniemi – Näin Löydät Parhaan!

Onko haussasi tilitoimisto yrityksellesi Rovaniemen alueelta? Tuntuuko haku vaikealta, koska hakusanoilla Tilitoimisto Rovaniemi löytyy liian monta vaihtoehtoa? Helpottaaksemme hakuasi, olemme listanneet alla olevaan artikkeliimme vinkkejä, joista voit olla hyötyä tilitoimiston haussa. Voit soveltaa niitä löytääksesi tilitoimiston paitsi Rovaniemeltä, myös muualta Suomesta.

Tilitoimisto Rovaniemi – Mitkä ovat tekijät päätöksenteossa?

Pähkäiletkö vielä sen kanssa, mistä pisteestä tilitoiminnon etsiminen kannattaa aloittaa? Koska niin Rovaniemellä kuin muuallakin Suomessa on pilvin pimeittäin tilitoimistoja, voi pelkkä haun aloittaminen tuntua vaikealta. Valinnan kannalta tärkeimpien kriteerien selvittäminen kuitenkin helpottaa prosessia tuntuvasti. Ota heti hakua aloittaessa huomioon muun muassa seuraavat alla mainitut seikat:

 

1) Tilitoimiston koko

Minkä kokoisen tilitoimiston palveluita olit ajatellut hankkivan? Oman yrityksen ollessa pienikokoinen, toimii henkilökohtaisempaa palvelua tarjoava pienempi tilitoimisto usein paremmin. Yrityksen liiketoiminnan kasvaessa, saattaa yhteistyö suurempien tilitoimistojen, joista löytyvät monipuolisemmat ja joustavammat palvelut, tuntua sujuvammalta.

 

2) Tilitoimiston sijainti

Suositko paikan päällä vai sähköisesti asiointia? Mikäli haluat asioida tilitoimistossa paikan päällä, kannattaa ensisijaisesti tarkastella lähellä yritystäsi sijaitsevia tilitoimistoja. Suosiessasi sähköistä asiointia ei tilitoimiston sijainti rajoita hakuasi, vaan voit valita tilitoimiston myös yrityksesi toimikunnan – eli Rovaniemen – ulkopuolelta.

Toinen merkitys tilitoimiston sijainnilla on sen vaikutus hinnoitteluun sekä myös tilitoimiston kokoon. Suuremmat tilitoimistot sijoittavat liiketilansa usein kaupungin keskeisimpiin naapurustoihin, kuten Rovaniemen keskusta-alueelle ja Paavalniemen naapurustoon. Pienempiä tilitoimistoja sen sijaan on mahdollista löytää pitkin Rovaniemen maalaiskuntaa ja sen rajojen ulkopuolelta. Keskustan tilitoimistot maksavat tiloistaan yleensä suurempaa vuokraa syrjäisempiin alueisiin verrattuna, ja palkkataso on usein myös korkeampi. Monesti tämä näkyy myös yrityksellesi lähetettävässä laskussa, vaikka toki näissäkin tapauksissa tilitoimistojen välillä on nähtävissä hinnoittelueroja.

 

3) Tilitoimiston palvelut

Minkä laajuista ja tasoista palvelua olit lähtökohtaisesti etsimässä? Tilitoimistojen palveluiden tulisi nimittäin olla keskeisin kriteeri päätöstä tehdessäsi.

Esimerkiksi, jos parhaiten yrityksesi tarpeisiisi vastaava tilitoimisto sattuu sijaitsemaan kauempana kuin olit kaavaillut, jopa yrityksesi toimikunnan ulkopuolella, valinta kannattaa silti tehdä mieluummin palveluiden perusteella ja jättää sijainti huomioimatta. Tilitoimiston sijaitessa lähellä pääset helpommin asioimaan paikan päällä, mutta koskaan ei kannata lähteä joustamaan tilitoimiston tarjoamien palveluiden laajuudesta ja laadusta.

 

Rovaniemen tilitoimistojen hinnoittelu

Oletko jo määritellyt, haetko tilitoimistoa pelkkään kirjanpitoon vai onko toiveissasi myös muita palveluita? Hintaa määritellessä tärkeimpiä tekijöitä ovat yrityksesi koko, liiketoiminnan luonto, sekä toivomiesi palveluiden laajuus. Erityisesti yrityksesi liikevaihdon ja tositteiden määrä vaikuttavat hintaan. Lisäksi tilitoimistojen käyttämän automatiikan myötä saavutettu ajansäästö kirjanpidossa voi vaikuttaa laskun suuruuteen.

Kaikkein edullisimmillaan mikroyritys saattaa saada sähköisen kirjanpidon hintaan 80-100€/kk (+alv), mutta kannattaa varautua tätä suurempaan hintaan. Muutoinkin täsmällistä hintaa on vaikea antaa, sillä hinnoittelu muodostuu tapauskohtaisesti mm. yrityksesi tapahtumien määrästä (esim. tositteet, kuitit, palkanmaksut ja muut tapahtumat).

Haluatko mieluummin sähköisen vai perinteisen kirjanpidon? Koska perinteisessä kirjanpidossa ei tarvitse maksaa lisenssimaksuja ohjelmistontarjoajille, on se sähköistä kirjanpitoa edullisempi vaihtoehto. Sähköinen kirjanpito on kuitenkin merkittävästi nopeampi tapa suorittaa kirjanpito. Suosittelemmekin valitsemaan sähköisen kirjanpidon, ja uskomme perinteisen kirjanpidon olevan toimivampi valinta vain ja ainoastaan painavista syistä.

Kun olet saanut tilitoimistolta hintatarjouksen, tarkastele mistä se koostuu. Tarjotaanko yrityksellesi kiinteää tuntihintaa? Onko kyseessä lähtöhinta, joka kasvaa tositteiden ja transaktioiden määrän perusteella? Välillä tilitoimistot tarjoavat houkuttelevan edullisia lähtöhintoja, mutta ne saattavat paisua melkoisestikin jokaisen maksun, tositteen ja transaktion myötä. On siis tärkeää yrityksellesi olla tarkkana hintoja läpi käydessä.

 

Mikä on Rovaniemen paras tilitoimisto?

Tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta, vaan paras tilitoimisto yrityksesi silmissä tulisi olla se, mikä parhaiten vastaa sen omiin tarpeisiin. Tämän takia suosittelemmekin aloittamaan tilitoimistohaun kartoittamalla yrityksesi tämän hetkiset tarpeet sekä myös tulevaisuuden tavoitteet. Tekemällä tämän vältät paremmin tilanteen, jossa nyt valitsemasi tilitoimisto ei parin vuoden päästä enää vastaakaan yrityksesi tarpeisiin.

Muista tilitoimistoja vertaillessasi siis ottaa huomioon myös ne palvelut, jotka eivät nyt ole ajankohtaisia, mutta kartoituksen perusteella saattaisivat tulevaisuudessa olla tarpeellisia. Tilitoimistoa valittaessa ota huomioon myös ammattitaitoisuuden taso sekä asiakaspalvelun tunnollisuus. Tarkista vielä, onko tilitoimisto auktorisoitu. Täten voit paremmin varmistua tarjotun palvelun laadun tasosta.

Olet nyt toivon mukaan saanut vankemman pohjan tilitoimistovertailun aloittamiseen. Yllä mainittujen vinkkien lisäksi suosittelemme tutustumaan myös artikkeliimme tilitoimistojen kilpailutus ja valinta. Siinä käytyjen hyödyllisten vinkkien avulla voit helposti kilpailuttaa tilitoimistot ja valita yrityksellesi sen oikean tilitoimiston.

 

Me voimme myös olla apuna sopivan ja luotettavan tilitoimiston haussa, aivan ilmaiseksi.

 

Löydä Tilitoimisto

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista, kestää noin 1 minuutin, eikä sido sinua mihinkään.

Olet artikkelissa tilitoimisto Rovaniemi. Katso muut paikkakunnat.