Tilitoimisto Oulu: Mikä Tilitoimisto Valita Yrityksellesi?

Tilitoimiston löytäminen Oulusta saattaa tuntua hyvinkin stressaavalta, sillä hakusanoilla Tilitoimisto Oulu löytyy tuhansittain mahdollisia osumia. Miten ihmeessä voit tietää, mikä on paras tilitoimisto yrityksellesi? Ja mihin kriteereihin tulisi kiinnittää huomiota valintaa tehdessä?

Olemme koonneet vinkkejä tähän artikkeliin, joiden avulla löydät helpommin yrityksellesi sopivan tilitoimiston Oulun alueelta – tai miksei myös muualta Suomesta?

 

Tilitoimisto Oulu – Mitkä kriteerit tulisi ensisijaisesti huomioida?

 

Tiedätkö jo, mistä pisteestä aloitat tilitoimiston etsimisen? Oulun alueelta ja lähiympäristöstä löytyy sen verran monta vaihtoehtoa, että voi helposti kokea valitsemisen vaikeutta, etenkin jos ei tiedä mihin tekijöihin paneutua tilitoimistoa valitessa.

Se, että Oulusta löytyy useita tilitoimistoja, on tietenkin positiivinen uutinen, sillä se huomattavasti helpottaa yrityksesi tarpeita vastaavan tilitoimiston löytämisen. Tämä hakuprosessi on kuitenkin aikaa ja tutkimusta vaativa hanke.

Tilitoimistojen vertailu on hyvä aloittaa pohtimalla ja tutkimalla muun muassa näitä seuraavia seikkoja:

 

1) Tilitoimiston koko

Minkä kokoista tilitoimistoa etsit yrityksellesi? Mitä pienemmästä tilitoimistosta on kyse, sitä henkilökohtaisempaa palvelua on yleensä tarjolla asiakkaille. Suuremmat tilitoimistot taas kykenevät tarjoamaan monipuolisempia ja joustavampia palveluita sekä ohjelmistoja. Jos oma yrityksesi on pieni, jossa toimintaa pyöritetään alle 200t€/vuosi liikevaihdolla, saattaa pienempi tilitoimisto olla toimivampi valinta. Tätä isommat yritykset taas luultavasti viihtyvät paremmin keskisuurten tai suurempien tilitoimistojen asiakkaana, niiden kattavan palveluvalikoiman ansiosta. Valinta riippuu kuitenkin juuri oman yrityksesi liiketoiminnan luonteesta ja tarpeista.

 

2) Tilitoimiston sijainti

Riittääkö sinulle hommien hoitaminen sähköisesti vai onko tarkoituksenasi asioida tilitoimiston liiketiloissa? Oulun keskeisimmiltä alueilta löydät yleensä suuremmat tilitoimistot. Sen sijaan pienempiä tilitoimistoja löytyy ympäri Oulua ja sen lähiympäristöä. Jos asioiden hoitaminen sähköisesti sopii yrityksellesi, voit tarkastella yrityksellesi tilitoimistoa myös Oulun rajojen ulkopuolelta, mistä päin Suomea tahansa.

 

3) Tilitoimiston tarjoamat palvelut

Vaikka tilitoimiston sijainnilla ja koolla voi olla merkitystä valintasi kannalta, tulisi päätöksesi lähtökohtaisesti tehdä tilitoimiston tarjoamien palveluiden perusteella. Minkä tasoista ja laajuista palvelua odotat saavasi tilitoimistolta?

Mitä jos käy niin, että löydät tilitoimiston, joka vastaa täydellisesti odotuksiasi palveluiden laajuuden ja asiakaspalvelun laadun osalta, mutta se sijaitsee alkuperäisen hakualueesi ulkopuolella? Tämä parhaiten tarpeitasi vastaava tilitoimisto ei välttämättä ole edes yrityksesi kanssa samalla paikkakunnalla! Jos löydät olevasi yrityksesi kanssa tämän kaltaisessa tilanteessa, jätä sijainti pienemmälle painoarvolle ja valitse tilitoimisto nimenomaan sen laadun ja palvelutarjonnan vuoksi. Vaikka tilitoimiston läheinen sijainti helpottaa paikan päällä asiointia, ei tilitoimiston palveluiden laajuudesta ja laadusta kannata lähteä tinkimään.

 

Oulun tilitoimistojen hinnoittelu

Usea tekijä määrittää, minkälaisen hinnan tilitoimisto tulee yrityksellesi tarjoamaan. Kun kyseessä on pelkkä sähköinen kirjanpito, on lähtöhinta mikroyrityksen kirjanpidolle noin 80-100€ (+alv)/kk luokkaa. Hinnoitteluun vaikuttaa eniten yrityksen tapahtumat (esim. tilitapahtumat, kuitit, palkanmaksut) – mitä enemmän tapahtumia, sitä korkeampaa hintaa voi odottaa maksavan.

Yllä mainitsimmekin jo miten tilitoimiston oma sijainti saattaa vaikuttaa hintaan. Tämän lisäksi, hinnoittelu perustuu lähtökohtaisesti yrityksesi liiketoiminnan kokoon ja luontoon, sekä toivomiesi palveluiden laajuuteen.

Yrityksesi liikevaihdolla ja tositteiden määrällä on paljon vaikutusta tilitoimiston pyytämään hintaan. Tämän lisäksi haluamasi palvelukokemuksen laajuus muuttaa hintaa. Kannattaa siis miettiä tarkkaan etukäteen, onko haussa tilitoimisto lähinnä kirjanpidon hoitoon? Vai toivotko lisäksi myös esimerkiksi konsultointipalveluita tai muita ulkoistetun taloushallinnon palveluita?

Suurin osa tilitoimistojen palveluista hoidetaan tänä päivänä sähköisesti. Tämä mahdollistaa, että voit valita yrityksellesi tilitoimiston joka sijaitsee keskusta-aluetta kauempanakin. Ota vertailuusi mukaan eri tilitoimistojen palveluita ja hintoja, riippumatta tilitoimiston sijainnista. Loppujen lopuksi tilitoimiston ei tarvitse sijaita yrityksesi kotikunnan sisällä.

Saatuasi tilitoimistoilta tarjouksen, muistathan tarkastella myös mihin hinta perustuu. Tarjoavatko he kiinteää tuntihintaa? Muuttuko hinta tositteiden ja transaktioiden määrän perusteella? Joidenkin tilitoimistojen tarjoukset saattavat olla houkuttelevan matalia, mutta yleensä lähtöhinta paisuu jokaisen maksun, tositteen ja transaktion myötä. Tämä tulee ehdottomasti ottaa huomioon hintoja vertaillessasi. Huomioi lisäksi tilitoimiston käyttämä automatiikka. Modernien ohjelmistojen tuoma ajansäästö tulee näkymään myös loppullisessa laskussa.

 

Kumpi on parempi valinta: perinteinen kirjanpito vai sähköinen kirjanpito?

Nykyään sähköinen kirjanpito on useimpien tilitoimistojen oletusvaihtoehto. On kuitenkin mahdollista saada kirjanpidot hoidettua paperisessa muodossa joidenkin tilitoimistojen kanssa. Perinteinen kirjanpito saattaa vaikuttaa houkuttelevalta hieman edullisemman hinnan vuoksi. Tämän halvemman hinnan mahdollistavat lisenssimaksut, joita ei perinteisessä kirjanpidossa ole, mutta jotka sähköistä kirjanpitoa suorittavat tilitoimistot joutuvat ohjelmistontarjoajille maksamaan. Tämä tietenkin näkyy tilitoimistolta saatavassa laskussa.

Pelkän edullisemman hinnan takia ei kuitenkaan kannata suin päin hypätä valitsemaan perinteistä kirjanpitoa. Sähköinen kirjanpito on huomattavasti nopeampi ja yleensä ajallisesti tehokkaampi vaihtoehto, eikä sen toiminta ole yhtä rajoittunutta kuin perinteisen kirjanpidon. Suosituksemme on suosia sähköistä kirjanpitoa, erityisesti jos aikomuksissasi on kasvattaa yrityksesi liiketoimintaa.

 

Mikä on Oulun paras tilitoimisto?

Tähän meillä ei valitettavasti ole yhtä oikeaa vastausta. Vastaus tähän nimittäin riippuu oman yrityksesi tarpeista ja toiveista, sillä niihin parhaiten vastaava tilitoimisto on yrityksesi silmissä Oulun paras tilitoimisto.

Tämän vuoksi aivan ensimmäiseksi kannattaa kartoittaa yksityiskohtaisesti yrityksesi tämän hetkiset tarpeet, sekä myös tulevaisuuden tavoitteet. Kun nämä kaksi asiaa on huolella huomioitu, voi tilitoimistohaun aloittaa. Suosittelemme etenemään näin, sillä tällä tavoin on helpompi välttää tilanne, jossa tänään valitsemasi tilitoimisto ei enää vastaakaan tarpeitasi muutaman vuoden sisällä.

Kartoituksen tavoite on ohjata sinut yrityksellesi parhaat palvelut tarjoavan tilitoimiston luo. Tämä koskee myös palveluita, jotka eivät nyt ole ajankohtaisia, mutta saattavat vastata tulevaisuuden tavoitteidesi tarpeita. Palvelutarjonnan lisäksi huomioi tilitoimiston ammattimaisuuden taso ja kuinka tunnollisesti he palvelevat asiakkaitaan. Saako tilitoimistolta muita hyödyllisiä neuvoja liiketoiminnan kehittämiseen?

Kiinnitä lisäksi huomiota, mikäli kyseinen tilitoimisto on auktorisoitu. Monet yritykset hakeutuvat yksinomaa auktorisoitujen tilitoimistojen pariin, sillä näin on helpompi taata tilitoimiston tarjoaman palvelun laadun vastaavan luvattua tasoa.

Yllä esittelemämme vinkit luovat tukevan pohjan, jonka perusteella pystyt kartoittamaan oman yrityksesi tarpeita sekä selventämään sen, minkälaista tilitoimistoa olet etsimässä. Suosittelemme vielä tutustumaan artikkeliimme tilitoimistojen kilpailutus ja valinta ennen tilitoimistojen kilpailutuksen tekemistä. Kyseisessä artikkelissa käymme läpi vielä muutaman vinkin lisää, ja näiden eväiden avulla tie oikean tilitoimiston valintaan pitäisi olla selkeämpi.

Voimme myös auttaa yritystäsi etsimään tarpeisiin vastaavan ja luotettavan tilitoimiston – ilmaiseksi. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin täyttää alla oleva tarjouspyyntölomake!

 

Löydä Tilitoimisto

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista, kestää noin 1 minuutin, eikä sido sinua mihinkään.

Olet artikkelissa tilitoimisto Oulu. Katso muut paikkakunnat.