Tilitoimisto Lohja – Vinkkimme Valintaan!

Etistkö tilitoimistoa yrityksellesi? Löytyykö verkosta hakusanoilla Tilitoimisto Lohja tuskallisen monta tilitoimistovaihtoehtoa?

Koska tilitoimiston valitseminen on yksi ratkaisevia osia yrityksen toiminnassa, tulee tilitoimistojen vertailuun ja valintaan varata riittävästi aikaa. Tähän artikkeliin olemme koonneet vinkkejä, joita hyödyntämällä voit muodostaa hakukriteerisi ja löytää yrityksellesi sopivan kumppanin taloushallintoon.

 

 

Tilitoimisto Lohja – Mitkä ovat keskeisimmät hakukriteerit?

Minkälaista tilitoimistoa olet ensisijaisesti etsimässä? Tilitoimiston valinta on monelle haastavaa, eikä sitä kuulukaan tehdä hetken mielijohteena. Voi olla vaikea ymmärtää mihin tulee ensisijaisesti kiinnittää tilitoimistoja vertaillessa huomioon, kun ei itse ole alan ammattilainen.

Tehdäksesi prosessista helpompaa ja hedelmällisempää, hyödynnä esimerkiksi näitä seuraavaksi mainittavia seikkoja rakentaessasi hakukriteereitäsi:

 

1) Tilitoimiston koko

Minkä kokoinen yrityksesi on? Mitä pienempi oma yrityksesi on, sitä suuremmalla todennäköisyydellä nautit enemmän pienen tilitoimiston kanssa yhteistyön teosta, saadessasi palvelua henkilökohtaisemmalla tasolla. Keskisuuret ja suuret tilitoimistot taas vastaavat useasti keskisuurten ja suurten yritysten tarpeisiin paremmin tarjoamalla monipuolisempia ja joustavampia palveluita.

 

2) Tilitoimiston sijainti

Haluatko tavata kirjanpitäjäsi kanssa kasvotusten vai riittääkö sähköinen asiointi? Tilitoimiston haku aloitetaan usein yritystä lähellä sijaitsevista tilitoimistoista. Sähköisen asioinnin ansiosta on kuitenkin mahdollista laajentaa haku koskemaan kaikkia Suomen tilitoimistoja, etenkin jos lähialueelta ei löydy oman yrityksen tarpeisiin vastaavia tilitoimistoja. Kaiken kokoisia tilitoimistoja löytyy pitkin Lohjaa, mutta etenkin suurempia tilitoimistoja etsivät saattavat haluta heittää hakuverkkonsa kattamaan koko Uudenmaan alueen.

 

3) Tilitoimiston palvelutarjonta

Mihin tarkoitukseen tarvitset tilitoimistoa? Kirjanpito on yksi tilitoimistojen keskeisimmistä palveluista, mutta monet tilitoimistot tarjoavat myös muita palveluita sen oheen. Nimenomaan tilitoimiston palvelutarjonta onkin päätöksentekosi kaikkein keskeisin kriteeri. Mikäli palvelutarjonnaltaan yrityksellesi kaikkein sopivin tilitoimisto sijaitsee yrityksen toimikunnan ulkopuolella, on se silti yleensä parempi valinta kuin lähteä joustamaan tarpeissaan ja laatuvaatimuksissaan vain valitakseen lähellä sijaitsevan tilitoimisto.

 

Lohjan tilitoimistojen hinnoittelumallit

Ennen kuin hyväksyt hintatarjouksen, selvitä mistä hinta muodostuu. Koostuuko kuukausihinta tositteiden ja transaktioiden määrästä? Tarjotaanko kiinteää kuukausihintaa, joka on määritelty suoraan yrityksesi yrityksen koon ja liikevaihdon perusteella? Onko hinta tuntihinta, kuukausihinnan määrittyessä sen perusteella, kuinka monta tuntia yrityksesi taloushallintoon on käytetty? Mikäli jotain jää epäselväksi, voit ehdottomasti pyytää tilitoimistolta selkeämpää hintaesittelyä. Yrityksesi yritystoiminnan laajuus, toimiala, tarvitsemasi palvelut, sekä liikevaihdon ja tositteiden määrät vaikuttavat kaikki tilitoimiston pyytämään hintaan.

Edullisimmillaan mikroyritys voi yleensä saada sähköisen kirjanpidon n. 80-100€/kk (+alv) hintaan. Monesti hintatarjous tulee kuitenkin olemaan tätä suurempi. Tarkkoja hintoja on hankala antaa, sillä hintatarjoukset tehdään tapauskohtaisesti. Lisäksi hinnoittelumalleja on tarjolla moneen lähtöön. Suosi selkeää hinnoittelumallia, jossa ei tule ikäviä yllätyksiä tai ns. piilokuluja vastaan.

Mieti myös jos haluat kirjanpidon perinteisessä vai sähköisessä muodossa? Joitain yrittäjiä houkuttelee edelleen kirjanpidon suorittaminen paperisessa muodossa. Suosittelemme kuitenkin heti alusta alkaen sähköistä kirjanpitoa.

 

Mikä on Lohjan paras tilitoimisto?

Yrityksellesi paras tilitoimisto on se, joka kykenee vastaamaan kaikkiin yrityksesi tarpeisiin, jonka lisäksi kemiat ja ymmärrys pelaavat molemmin päin. Siksi ennen haun aloittamista kannattaa kartoittaa yrityksen tämän hetken tarpeet sekä tulevaisuuden tavoitteet, ja käydä näitä asioita läpi myös tilitoimiston kanssa ennen asiakassuhteen aloittamista. Tilitoimistojen palvelutarjontoja tarkastellessasi huomioi myös ne palvelut, jotka korreloivat tulevaisuuden tavoitteidesi kanssa. Tekemällä nämä asiat varmistut paremmin siitä, että olet solmimassa pitkäaikaista yhteistyötä.

Kannattaa lisäksi ottaa huomioon tilitoimiston kokemuksen ja ammattitaidon taso, sekä asiakaspalvelun tunnollisuus. Mieti myös, jos tilitoimistolta saa apua liiketoimintasi kehittämisessä.

 

Hyödyntämällä näitä vinkkejä pystyt valitsemaan yrityksellesi pitkäaikaisen yhteistyökumppanin taloushallintoon, ilman hutilointia ja halvimpaan hintaan retkahtamatta. Suosittelemme lukemaan myös artikkelimme tilitoimistojen kilpailutus saadaksesi vielä muutaman lisävinkin hyödynnettäväksi. Voit kääntyä myös suoraan meidän puoleemme sopivan tilitoimiston löytämiseksi. Autamme sinua ilmaiseksi!

Löydä Tilitoimisto

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista, kestää noin 1 minuutin, eikä sido sinua mihinkään.

Olet artikkelissa tilitoimisto Lohja. Katso muut paikkakunnat.