Tilitoimisto Kouvola – Näin Teet Oikean Valinnan!

Alkaako tilitoimiston vaihtamisesta tai löytämisestä tulla ajankohtaista? Kun syötät hakukoneeseen sanat Tilitoimisto Kouvola, saat todennäköisesti pilvin pimein tuloksia. Valinnan tekeminen voi siis osoittautua vaikeaksi.

Koska tilitoimiston valinta on yksi keskeisimmistä yrityksen tekemistä päätöksistä, tulee vertailuun ja valintaan oikeasti panostaa. Alla olevasta artikkelista löydät vinkkejä, joiden avulla voit muodostaa hakukriteerisi ja löytää yrityksellesi mitä parhaimman tilitoimiston Kouvolasta – tai muualta Suomesta.

 

Tilitoimisto Kouvola – Mistä aloittaa tilitoimistohaku?

Minkälaisista tekijöistä olit ajatellut unelmiesi tilitoimiston koostuvan? Päätöksen teko tilitoimistoa valitessa ei aina ole helppoa. Tilitoimistovaihtoehtoja on vino pino, palvelut vaihtuvat tilitoimistosta riippuen, eivätkä tilitoimistot hinnoittele palveluitaan samalla tavalla. Mistä siis tietää, mihin kannattaa vertaillessa kiinnittää huomiota?

Kun yrityksellesi on selvää, mistä tärkeimmät kriteerit tilitoimiston valinnassa koostuvat, ei päätöksenteko tunnu enää niin päätä puistattavalta. Tilitoimistohaun alussa on hyvä huomioida muun muassa nämä seikat:

 

1) Tilitoimiston koko

Minkä kokoista tilitoimistoa etsit ja minkä kokoinen oma yrityksesi on? Monesti pienet yritykset kokevat pienempien ja henkilökohtaisemmin palvelevien tilitoimistojen olevan se toimivampi ratkaisu. Suuremmat yritykset kuitenkin saavat yleensä irti enemmän suurempien tilitoimistojen monipuolisista ja joustavista palveluista.

 

2) Tilitoimiston sijainti

Haluatko taloushallintosi hoidettavan sähköisesti vai paperisesti? Tilitoimiston läheinen sijainti on tärkeää halutessasi asioida säännöllisesti paikan päällä. Sähköinen taloushallinto taas mahdollistaa haun laajentamisen kattamaan tilitoimistot mistä päin Suomea tahansa.

Suuremmat tilitoimistot sijaitsevat useimmiten keskustan alueella ja Kouvolan tapauksessa esimerkiksi Saarelan naapurustossa. Pienempiä tilitoimistoja sen sijaan voi olla sijoiteltu pitkin kaupunkia, ja muun muassa Sairaalamäestä niitä löytyy muutama.

Keskeisimmillä alueilla toimivat tilitoimistot lisäksi monesti operoivat korkeammalla vuokra- ja palkkatasolla, joka on usein nähtävissä myös laskussasi. Näidenkin alueiden tilitoimistot saattavat hinnoitella palvelunsa kuitenkin hyvinkin erilaisilla tavoilla.

 

3) Tilitoimiston palvelutarjonta

Oletko jo miettinyt mitä palveluita tilitoimistolta tarvitset? Tilitoimiston tarjoamien palveluiden laajuus ja laatu kannattaa olla ne tärkeimmät tekijät valinnassasi, jotta tilitoimistoa valittaessa välttyy sudenkuopilta, eikä tarvitse parin vuoden päästä jo olla uudelleen markkinoilla tilitoimistoa etsimässä.

Välttyäksesi pettymiseltä valintaasi, suosi palvelutarjonnaltaan ja asiakaspalvelun laadulta sopivinta tilitoimistoa silloinkin kun se sijaitsee yrityksesi toimikunnan ulkopuolella. Tilitoimistolta saamasi palvelut ja etenkin niiden suorittamisen laatu eivät ole asioita joissa kannattaa joustaa.

 

Kouvolan tilitoimistojen hinnoittelu

Tilitoimistojen hintapyyntö muodostuu yrityksesi yritystoiminnan laajuuden, toimialan ja tarvitsemiesi palveluiden perusteella, ja siihen vaikuttaa myös yrityksesi liikevaihdon ja tositteiden määrä.

Mikroyritykselle saatetaan tarjota pelkkää sähköistä kirjanpitoa hintaan 80-100€/kk, mutta tulet yllättymään vähemmän kun varaudut jo etukäteen tätä korkeampaan hintaan. Tarkkoja hintaesimerkkejä on kuitenkin vaikea antaa, sillä tilitoimistot hinnoittelevat palvelunsa tapauskohtaisesti liiketoiminnastasi riippuen.

Toivotko kirjanpidon hoituvan sähköisesti vai perinteisesti? Sähköinen kirjanpito on yleensä hieman kalliimpi vaihtoehto, koska siihen on laskettu mukaan ohjelmistontarjoajille maksettavia lisenssimaksuja. Paperinen kirjanpito on kuitenkin niin paljon hitaampi ja rajoittuneempi ettei se välttämättä ole lainkaan kannattavaa. Modernimpi sähköinen kirjanpito onkin useammassa tilitoimistossa tarjolla kuin paperinen vaihtoehto. Huomioi myös, että sitä mukaa kuin sähköisen kirjanpidon automaatio kehittyy, sitä enemmän se tulee säästämään yrityksellesi aikaa ja rahaa.

Selvitä mistä laskusi tulee muodostumaan kun olet vihdoin saanut hintatarjouksen. Koskeeko tarjous kiinteää tuntihintaa? Muokkautuuko hinta tositteiden ja transaktioiden määrän myötä? Muokkautuva lähtöhinta saattaa tehdä todellisen kuukausihinnan arvioinnista vaikeampaa. Kiinteää hintaa tarjottaessa kannattaa kuitenkin varmistua siitä, mitä pakettiin oikeasti kuuluukaan.

 

Mikä on Kouvolan paras tilitoimisto?

Juuri se tilitoimisto, joka tarjoaa yrityksellesi kaikki sen tarvitsemat palvelut vaadittavalla laadun tasolla, on yrityksesi silmissä paras tilitoimisto, sijainnista ja muiden yritysten valinnoista riippumatta. Tilitoimiston haku onkin paras aloittaa kartoittamalla niin yrityksesi nykytila kuin tulevaisuuden tavoitteetkin. Tämän tekeminen helpottaa tekemään valinnan, joka pystyy parhaassa tapauksessa kestämään yrityksesi koko elinkaaren ajan.

Vertaillessasi tilitoimistoja muista huomioida myös palvelut, jotka vastaavat pidemmän aikavälin tavoitteisiisi. Älä unohda ottaa selvyyttä henkilöstön asiantuntevuudesta ja asiakaspalvelun tunnollisuudesta, sekä mieti kaipaisitko kirjanpidon oheen neuvoja muissakin liiketoimintaan liittyvissä asioissa. Ennen lopullista päätöksentekoa voit myös etsiä tietoa nykyisten ja entisten asiakkaiden kokemuksista tilitoimiston parissa.

 

Näillä eväillä voit suoriutua tilitoimiston valinnasta kunnialla ja tehdä valinnan, joka säästää yrityksellesi rahaa ja aikaa, vähintään pitkällä tähtäimellä. Suosittelemme lisäksi lukemaan läpi artikkelimme tilitoimistojen kilpailutus ja valinta saadaksesi käyttöösi lisää hyödyllisiä vinkkejä.

Voit myös ottaa meihin yhteyttä sopivan ja luotettavan tilitoimiston löytääksesi – ilmaiseksi. Se ei vaadi sinulta muuta kuin että täytät alla olevan tarjouspyyntölomakkeen.

 

Löydä Tilitoimisto

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista, kestää noin 1 minuutin, eikä sido sinua mihinkään.

Olet artikkelissa tilitoimisto Kouvola. Katso muut paikkakunnat.